Şimdi Ara

Benim Sorunum ne ? Neden Hep Böyleyim ? Lütfen Yardım Edin ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • favorilere ekledim akşam gelince okuyacam şimdi okula gitmem lazım
  • ögüğğğürk yarıya kadar geldim sonra birşey anlamadığımı fark ettim.dallas gibi mübarek kim kimle ne neyle belli değil birsey anladıysam arap ile ingiliz atı kırması olayım.
    sana tavsiyem gunde 1 adet tok karnina zichtiret al (alman ilacıdır kendisi ad almanca )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dot -- 26 Mart 2015; 15:36:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • celil4334 kullanıcısına yanıt
    Dostum, bu hadise yakınınızın başına geldiğinde belirtileri nelerdi acaba?

• Int32.Parse kullanıcısına yanıt
    Surekli müzik dinliyordu önceden çok sevmemesine rağmen. Kişisel temizligine dikkat etmiyordu duş almak çok zor geliyodu.

Sürekli dalgın bıkkın umutsuzdu. Mesela mutfağa gidip bardağı alacak kafasindan bi ses mutfağaa gidiyoorum bardagıı aloyorumm seklinde yaptığı işleri tekrar ediyomuş. Yanlız kalamıyodu.

Dusta gözlerini kapatamiyodu Ve banyodan hemen çıkmak istiyodu. Uykusunda konusuyodu. Bunun gibi şeyler hocam.

Hocam 1-2 saat önce mobille cevap verdim ama forum çökmüş yorumum gelmemiş.Tekrardan cevaplayayım :) kusuruma bakma

1-) Temizliğe dikkat ederim elbette,hatta çok temiz birisiyimdir temizlik hastası olduğumu söyleyenler bile olmuştur.2-3 günde 1 yıkanır ve hepsinde cünüp olmasam bile abdestimi alırım.

2-) Rüyamda kedi köpek değil de,anlamları kısa bir süre sonra sıkıntıdan dertten vs. kurtulacağıma dair rüyalar görüyorum 3-5 kez oldu.(Rüya Tabirlerine Rüyadan Hemen Sonra Uyanınca Yani,Bakıyorum)

3-) Beddua veya hak yeme durumu yok,sadece devlete vs. borcumuz var fakat ödüyoruz.Hak konusunda çok titiziz.

4-) birileri ses yaparken yada ışık açıkken uyuyamıyorum ve sabah kalkarken güçlük çekiyorum 3 kere falan alarm ertelediğim oluyor.

5-) içime kapanık birisiyimdir,insanlarla her şeyimi paylaşmam,hatta hiçbir şeyimi desem yalan olmaz.Fakat çevre gereği böyle bir durum var.

6-) Rahat etmek derken ne demek istediniz anlayamadım,bir rahatsızlık durumu yok :) Karanlıktan korkmam,yada benzeri bir durumda sıkıntı yaşamam.

7-) Yok hocam ne sıcak suyu

8-) kemiğe kule basmak derken neyi kastettiniz bilmiyorum(+18 diyorsanız işim olmaz).Ağaç altına tuvaletimi yapmak derken de neyi kastettiğinizi anlayamadım.Gerçek anlamlı diyorsanız yok ya öyle bir şeyi neden yapayım ki ?

3 harflilerden bahsediyorsanız böyle bir sıkıntım yok hocam,çok şükür.
  • okumadım kardeş ama kesin haklısındır
  • quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Bikaç soru soracağım onlarin cevabini vermeni istiyorum ozelden yazma cunku başka insanların da faydalanacagi bir durum olabilir.

DALGA GECIP SULANDIRMAYA CALISANLAR OLURSA KALBINIZI KIRARIM UYARIYORUM SIMDIDEN O ISIN YERI BU KONU DEĞİLDİR.

1. Kisisel temizligine dikkat ediyormusun veya etmek isteyipte usendigin 1 2 hafta duş almayip cunup gezdigin oluyor mu?

2.Ruyanda kedi köpek yilan gibi hayvanlar goruyormusun?

3.Ailenden veya yakin akrabalarindan beddua veya hak yeme durumu var mi? Annene babana veya dedene ninenede olabilir.

4.Uyumakta ve uyanmakta zorluk cekiyomusun?

5.Icine kapanik birimisin yoksa guclu baskin bir karekterin mi var?

6.Tuvalet ve banyoda rahat edebiliyormusun? Dus alirken gozlerini kapattigin zaman icin huzursuz oluyor mu?

7.Lavaboya sicak su doktunmu? Ozellikle gece vakti.

8. Kemige kule bastinmi? Agac altina tuvaletini yaptigin oldumu?

Cevap bekliyorum.

Kemiğe kule basmak ne üfürükçü terimi mi

• Whitechapel W kullanıcısına yanıt
    Hmm beynin aşırı derecede fazla çalışıyor bende depresyondayken durum böyleydi aşırı düşünmekten sigortaları yakmıştım.Beynimin betonlaştığını hissediyordum unutkanlıkta başlamıştı.Sende de bu tarz birşey var ve acayip zeki bir insansın. (buraya kadar doğru anladınız,normal koşullarda sözel yolla anlatıldığı sürece anlamayacağım pek bir şey yoktu)

Doğru anladım mı bilmiyorum ama sayısalı önceden yapabiliyordun şimdi mi yapamıyorsun yoksa hiçbir zaman mı yapamadım? Önceden yapıp şimdi yapamıyorsan ve anlattıklarına bakarsak dikkat eksikliği var. (İlk okuldan beri matematiği yani sayısalı bir türlü sevememişimdir ve üzerine gitmemem ile beraber olay daha da büyüdü yani neyin ne olduğunu bilemeyecek hale geldim.Fakat anlatılan bir şeyin yakın zamana kadar ne olduğunu öğrenip çözebiliyordum hatta lise 1 de 6 tane(3 ü sayısal) dersi alttan verdim(çalışmamıştım,çalışarak geçtim). Şu anda da yapıyorum fakat gereğinden çok fazla vakit ayırıyorum yani basit bir işlemi çok geç yapıyorum desem yeridir.Eskiden de çok hızlı yapmazdım fakat anladığımı yapardım ve kesinlikle doğru olurdu ve birebir bir şey anlatıldığında anlamayacağım bir şey yoktu.Dikkat konusunda ise çok detaycıyımdır her şeye dikkat ederim hele hareket ediyorsa fark etmemem ve detaylandırmamam mümkün değildir.(tabi plakasını vs. çok ince detayıyla tutmam da)

Doktor sana hem ritalin hem concerta yazmış bunlar işe yaramadıysa bunlara istinaden bir çözüm varmı bilmiyorum.Bu sesler vs tamamen kendi bilincinin ürünü olabilirler veya şizofreni başlangıcı olabilir.(Ritalin'in aslında 2 + sı oldu,1.si uyanık geçirdiğim ve geçirebileceğim süre o ilacı kullanırken acayip artıyordu.Bu ilacı doktor bana aslında kır öyle yut 1 hafta sonra tam 1 tane yaparsın demişti(kendisinin yanına 2 hafta sonra gidebildim çünkü) sonra ben ritalini kıramadım(kırdım ama parçalandı) sinir oldum attım 1 tane tam doz,o gece benim iştahım çok feci bir şekilde açıldı ve o gece uyuyamadım ertesi gün sabah öğlen yemekten sonra kullan demişti kullandım ertesi gün öğlen 1,5 km falan o şekilde araç kullandım(dikkat eksikliği veya uykusuzluk hiç yoktu) ardından ertesi gün 04:00'da kendi isteğimle artık yatayım diyerekten yattım ve 11:00 gibi uyandım sonra 1 hafta geçti dozu arttıracaktım ki unutkanlık ta var 2 gün unuttum normal doz gittim cumartesi günü idi dozu x2 yaptım yuttum bu gece de aynı etkiyi yaşadım ki ertesi gün yani pazar günü ygs vardı fakat gece uyuyamadım çünkü uyku yoktu sonra sınavdan önce 3 tane(1,5 tane aslında) içersin demişti bende dediği gibi yaptım sınavda 2. etkiyi gördüm sınavda o Türkçe paragraf sorularını vs. nasıl okuduğumu bende bilmiyorum.Sınava sadece 1 hafta çalıştım geçen yıldan 10-20 puan fazla aldım derken ilacı sınavdan önce kahvaltı yaptığım sofrabezinin içinde unutmuşum ve bizimkiler de boş sanmış bakmamış ilaç çöpe gitti.Özel reçete olduğu için de gidip alamadım bu süre zarfında akşam ilaç kendisini istedi,bunu fark ettim fakat ilaç yoktu derken bir tuhaf oldum ve çok erken saatte uyudum ertesi gün 12:00 gibi uyandım 1-2 gün boyunca kendimi çok yorgun hissettim sonrasında zaten 4-5 gün içinde doktora gidip concerta aldım concerta vereyim sana dedi bende doktor sizsiniz ben bilmem dedim oda concerta verdi.Durumdan tabi haberi var bir şey demedi ve yanına bir antidepresan yazdı akşam yemeğinden sonra iç dedi.

Zeki insan üretken insandır ve yaratmayı çok sever.Dostum sende ağır depresyon ve dikkat eksikliği olduğu aşikar bunların çözümünü konuşarak bulamayız.Senin ilaç kullanman lazım yalnız kullandım fayda görmedim diyorsun ya.Her ilaç herkeste işe yaramaz bende kendi doğru ilaçlarımı 3.denemede buldum ve prozac felan sana kifayet etmez.Prozac başlangıç ilacıdır hafif siklettir sana daha ağır abi ilaçlar lazım.Ortada ciddi bir sorun olduğu aşikar ve bunun çözümü tıbbi olarak mümkündür.Korkma deli felan değilsin kendini çok güzel ifade ediyorsun ve acayip zekisin tuttum seni bro (Tekrardan teşekkür ederim,bilemiyorum kendisine tavsiye üzerine gittim concerta yı 1 ay kullan öyle gel dedi ki bugün tam 1 hafta oluyor işte.Antidepresanı gündüz de kullansam mı diyorum çünkü kendimi mutsuz ve yalnız hissediyorum ve doktor bana akşam kullan dediği halde eczane sabah kullanacaksın dedi ben ise doktora uyuyorum.

Okuduğum bölümle ilgili bir takım çözülemeyecek derecede problemlerim var.Ben istemiyorum fakat ailem çok istiyor,benim istemememin sebebi ise bu yoksa okuduğum bölümden çok memnunum çok güzel imkanları var ki tam istediğim bölüm fakat sayısal çalıştıramıyorum kafamı.

bu arada ygs sonuçlarım ;

Geçen yıl ;

Benim Sorunum ne ? Neden Hep Böyleyim ? Lütfen Yardım Edin !

Bu yıl ;

Geçen yıl hiç Matematik ve Geometri çözemezdim fakat bu yıl kafamdan 3-4 tane toplamda soru çözebilirim dedim ama süre yetmedi(yavaş yapıyorum çünkü,demiştim ya)

• Burning Desire kullanıcısına yanıt
    Bak bilmedigin konu hakkinda ahkam kesme birader. Yasamadigin basina gelmeyen bisey illa yok demek degildir.

Kuller ve kemikler onlarin yemekleridir onlara basmayiniz. Bu hadistir.

Eski zamanda insanlar kemiklerle taharetleniyormuş. Cinler peygamber efendimize (sav) onlar bizim yemeklerimiz insanlar taharetinde kemik kullanmasin demişler. Hadisin geriside budur.

Ben inancli bir insanim. Inancli bir insanda meleklere cinlere kiyamet gunune kaza ve kadere inanir.

Sen inanmiyosan veya inanipta bilmiyosan ahkam kesmiyceksin.

• Aynı sorun bende de var gibi nasıl çözebiliriz?
  • Eminsen problem yok hocam geçmiş olsun şimdiden.

• İki ihtimal var matematik zekan yok şahsen bende senle aynı durumdayım.İkincisi ise dikkat eksikliği concertanın ritalinden farkı uzun süreli etkili olması yoksa ikiside aynı içeriğe sahip.Dediğim gibi çözüm ilaçlarda kardeşim onun dışında zeki bir insansın zeki adamlar genelde hep sorunlu olur.

• Assassıno kullanıcısına yanıt

Okumadıysanız neden yorum atıp kalabalık yapıyorsun ?
    Teşekkür ederim :)

Edit : Bu yorum otomatik pilot tarafından atıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FDCF59BE8 -- 26 Mart 2015; 19:23:52 >
  • Whitechapel W kullanıcısına yanıt
    Hocam bence matematik zekamız yok deyip kestirip atmamalıyız,aslında derste yapılan işlemler çok basit geliyor fakat ben algılayamıyorum.bundan 1 yıl öncesine kadar birebir anlatılsa anlar ve biraz çalıştıktan sonra sökerdim fakat tahtadan asla anlamazdım tahtadan anlatılan sanki şifreli yayın gibi gelirdi çok basit bir problemi bile tahtada çok büyütüyordum fakat birebirde ince noktaları gösterilerek anlatılınca anlardım.(tabi unuturdum sonrasında tekrar etmediğimden) Bence sizde de böyle bir şey var birde bire bir almaya çalışın mesela samimi bir arkadaşınız anlatsın yada samimi arkadaşınızdan ziyade işin ehli bir hoca anlatsa çok daha iyi olur eminim anlayacaksınız.Ha anlasam bile yazımda yazdığım üzere 3-5 örnekten sonra kafam şişiyor sarhoş gibi hissetmeye saçmalamaya dengesizleşmeye(vücut dengesi olarak) başlıyorum ki (otomatik pilota geçme olayı oluyor,vücut kendini genelde yatana kadar da toplayamıyorum.İltifatın için tekrardan teşekkür ederim :)

ya nasıl diyeyim,biraz argo kaçacak ama kendimi tam anlamıyla " MAL " gibi hissediyorum,RAM doluyor sanki

• tüm yazılanları okudum
    öncelikle antideprasan türü ilaçların etki etmesi için 2 hafta kadar kullanılması gerekir kullanmaya devam et aksatma
    sonrasında ygs sonuçlarına bakarsak sen matematiği beceremiyorsun kardeşim uzatma bana da saz çalmak kolay gibi gelirdi gittim ders aldım ama çalamıyorum ritim tutturamıyorum
    arkadaş değil dost seçerim diyorsun ama birkaç arkadaş bul birlikte gezebileceğin en azında kağıt okey filan oynayabileceğim birileri olsun anlaşılan bildiğin yalnızsın sen

doktora gidince kan testi yaptırdın mı bilmiyorum ama rica et en azından rutinlerden bir şeyler yapsın vitamin düzeyleri hemoglobin şeker vs
    hava kötüyse filan nefes alamıyorum diyorsun ciğerlerinde veya kan değerlerinde bir sorun olabilir bunun için göğüs hastalıkları doktoruna bir görün
    kafayı yanlardan sıktırınca sıkıntı oluyor kafamın içinde bir şey var filan diyorsun bunun için de nöroloji doktoruna bir görün ultrasonda kafa kemiklerinin ilerisini göremzsin
    ensendeki sertlik için de fizik tedavi almanı öneririm

ama bence biraz tatil yap şehir dışına çık okulunuzun mutlaka birkaç günlük turları vardır gez dolaş iyi geleceğine eminim veya uzaklarda seni kabul edecek bir akraban varsa bir hafta filan git

• Normalde okumazdim ama okudum seni maxi forumundan beri tanırım babana hacdan galaxy s3 aldirtmistin yanlis hatirlamiyorsam :D

Fazla bilgim olmadigi icin birsey diyemiyorum Allah sifa versin..

• Kromatit kullanıcısına yanıt
    Okuduğun için tekrardan teşekkürler.

1 haftadır kullanıyorum,zaten doktorum 1 ay kullan dedi.Büyük ihtimalle bu yüzden demiş olabilir,1 Ay sonra kontrole çağırdı çünkü.

İlk yıl beceremediğim doğru ancak 2.yıl kesinlikle süre yetmedi yoksa nasıl çözüleceklerini de bildiğim en az 3-4 tane soru vardı.

Elbette öyle arkadaşlarım da var fakat samimiyet gerçekten çok önemli :( Arada Online oyunlarda topluluklardan edindiğim arkadaşlarımla elbette etkinlikler yapıyorum komple 0 değilim.

İlk gittiğimde Folik Asit'in eksik demişti ve 1 ay sonra kontrole gittiğimde tamam demişti aksine hiçbir şey söylememişti ve sen antidepresana devam et deyince ben doğru bulmayıp bırakmıştım çünkü sıkıntım depresyon değil.Kafamın sürekli meşgul olması.Sürekli 100% seviyesinde çalışan ve thermal throlling olan bir işlemci gibi hissediyorum.
    Ama şimdi gittiğimde tekrardan yaptırmak isterim elbette.Birde bilgilerini elbette küçümsemek istemiyorum(psikiyatristlerin) fakat kan değerlerinden ne kadar anlayan doktorlar bunlar ? Hava kötüyse değil genelde aldığım nefes az oluyor bazen derin çekiyorum.

Nörolojiye bir gözükeceğim.

Şu an vizeler titaniğin çarptığı iceberg gibi yakınımda haftaya başlıyor ve 2 hafta devam ediyor bakalım sonrasında nasipse biraz gezmeyi düşünüyorum zaten.

Teşekkürler hocam.

• jynxmonroe kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.