Şimdi Ara

Benim Sorunum ne ? Neden Hep Böyleyim ? Lütfen Yardım Edin !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
1
Favori
1.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Öncelikle Konumu Ziyaret Ettiğiniz İçin Teşekkür Ederek Başlamak İstiyorum ;

Ben 1.73 CM Boyunda 101 KG Ağırlığında 18 Yaşında Birisiyim,Bazı sıkıntılar yaşıyorum.Örnek vermek gerekirse ; Hayatımı " Otomatik Pilot " modunda geçiriyorum,yada bir başka değişle bilincim yarı kapalı hissediyorum.Biliyorum ki önceden böyle değildim,İlk okuldan beri bu durumdayım artık canıma tak etti 3-5 çeşit doktora gittim(Psikiyatri) hiç birinde henüz tam olarak tanı konulamadı.Toplamda 2 tane doktora göründüm 1.si oturduğum ildeydi bana prozac adında bir antidepresan bide folik asit ilacı verdi fakat hiçbir faydasını görmedim.Şu anda İzmir'deyim bir hastanede çok iyi bir doktor diye tavsiyeyle gittiğim bir bayan doktor bana 1 haftalık kullanmam için ritalin adında bir ilaç verdi 1 hafta sonra tekrar gel dedi,1 hafta içinde olan tek değişiklik uykusuz geçirebileceğim sürenin artması oldu(uyutmuyordu) başka hiçbir faydasını görmedim.Ardından yanına gittim bu sefer bana bir tane antidepresan ve bir tane de concerta adında ilaç verdi 1 haftadır kullanıyorum 1 ay sonra tekrar gel dedi hiçbir faydasını görmüyorum(ritalin hiç yoktan uyutmuyordu).İlaç kullanmazken bazen 8-10 saat ayakta kalarak uykumun geldiği ve yatıp uyuduğum bile oluyordu ki max. 15 saat falan ayakta durduktan sonra tekrar uyku ihtiyacı doğup uyuyordum.

Ben küçüklüğümü(4-5 yaşlarımı) çok iyi hatırlıyorum zaman kesinlikle bundan daha yavaş akıyordu.Misal vermek gerekirse sıradan bir insanın günüyle benimki bir değil,benim 30 dakikam sıradan bir insanın 1-2 saati gibi geliyor zaman su gibi akıyor hemen akşam oluyor ne yaşıyorum ne yapıyorum hiç bilmiyorum,yer yer saçmalıyorum(arkadaş ortamında,farkında olmadan) sonradan saçmaladığımı anlayıp kendilerinden yer yer özür diliyorum.Derslerde de hiç birisini neredeyse anlayamıyorum,sözel dersleri iyi kötü okuyarak anlıyorum fakat sayısal derslerde bilincim sanki tamamen kapanıyor,tıpkı pazar yerine girdiğinizde ortalıkta bir uğultu oluyor ya sessiz geçen bir sayısal dersinde hissettiğim bundan farklı olmuyor dolayısıyla dersi de anlayamıyorum.Tahtaya bakıyorum aslında yapılan işlemler acayip basit(Önlisans Mekatronik okuyorum) fakat beyin orada sanki bujileri ateşlemeyen v8 motor gibi oluyor bir türlü oraya bağlanamıyorum.Oysa ki bunlar benim ilgi alanım,Mekatronik sistemler ile ilgilenir sürekli kim ne yapmış takip derim kendim de bir şeyler geliştirmek isterim hatta kafamda uçuk kaçık henüz keşfedilmemiş fakat gerçeğe dönüştürülmesi mümkün fikirler bile var(zamanla yapılıyor bazıları fakat yapılmayanlar da var) Ama dediğim gibi bilincim kapalı gibi hissediyorum tıpkı kendimi özürlü gibi hissediyorum.Bazen 3+5 e 8 yerine farklı bir cevap bile verebiliyorum(istemsizce,yanlış olduğunu sonradan fark ediyorum).Sayısal derslerde çok eksiğim var biliyorum 4 işlem hariç pek fazla konuyu da bilmem temelim yok yani hatta okuduğum bölüm çok alakasız sırf bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum yiyemeyeceğim lokmayı ısırdım şimdi sıkıntısını yaşadığımı düşünüyorum.Fakat yine de elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum elbette bu yüzden ders te çalışıyorum hepten dersleri boşlamadım fakat bir süre sayısal çalıştıktan sonra sarhoş oluyorum(3-4 tane sayısal soru çözdükten sonra) ve bu soruları çözerken acayip bir anlamsız kasılma oluyor işlemi yapmam çok gecikiyor sanki bir kısmı bad sector olmuş hdd gibi oluyorum fakat işlemin ne kadar kolay olduğunun farkındayım buna rağmen bu şekilde oluyor.Er yada geç zaten yapıyorum işlemi fakat iş işten geçmiş oluyor.Örnek vermek gerekirse geçen yıl da girdim gerçi ama bu yılki ygs de 1. soru çok kolay bir soruydu sıradan bir öğrencinin o soruya ayıracağı süre bence max. 1-2 dakikayı geçmezdi fakat ben ise o soruda 5 dakikadan fazla süre geçirdim keşke onunla uğraşacağıma gidip felsefe falan çözseydim dedim ama soruyu yapacaktım ki bir süre sonra ne yapıyorum ben en son bakarım ya deyip vazgeçtim gittim başka sorulara baktım bir daha da geri dönemedim.

Kafamdaki(beyinimin içindeki veya kafa bölgesindeki işte) garip sesler ve olaylar ; sahilde kafanızı suyun altına sokunca duyduğunuz o dalga sesini 5-7 saniye falan duyabiliyorum,yada daha iyi anlatmak gerekirse bir HDD yazma/okuma yaparken çıkan ses gibi ses geliyor.Ara ara anlamsızca sanki bıçak saplarmışçasına hissediyorum sanki orada bir bölünme oluyor sonra anlamsızca herhangi bir kısmında ürperti olabiliyor(soğuk gelmesi gibi) bazen demin bahsettiğim ses tık diye de gelebiliyor 1-2 ms kadar sürecek şekilde ve şöyle bir detay daha da var eğer ben bir şeyi öğreniyorsam(herhangi bir şey) direkt esneme geliyor(bildiğiniz esneme ahhğğğğğ diye esniyoruz ya hani ağızdan derin nefes alarak).Bazen belli bir mesafe eğer yol yürümüş isem bilincim tamamen uçuyor hele birde ortamın havası kötüyse hiç anlatamayacağım derecede bilincimi yitiriyorum beyin kontrolü kendisine alıyor ben müdehale etmeden kendisi devam ediyor(otomatik vites gibi) ve kalbim bazen anlamsızca küt küt atıyor (soğuk havada çalıştırılan motor gibi) ve bazen bu küt küt atma olayı beynimin içinde arka taraflarda da oluyor.Kendim tespit ettiğim fakat ultrason cihazında tespit edilemeyen bir şeyde (şu anda 2 tarafta da aynı durum var eskiden tekti) boynumun sağ ve sol arkasında bulunan yapıda(her ne var bilmiyorum) aşırı bir sertlik hissi var eskiden sadece sol tarafta vardı şimdi her iki tarafta da var fakat ultrasona girdiğimde nasıl olduysa görülmedi.Bazen beynim bildiğiniz zonkluyor ve anlamsız ağrılarda bulunuyor ve yeni tespit ettiğim birşey de 2 elimle beraber sağlı sollu tam kulaklarımın üzerinden aşağıya kafatasıma bastırarak inersem bilincim daha da kayboluyor sonra topluyor.Son olarak kontrollü nefes aldığımı düşünmüyorum bazen boğulacak gibi oluyorum derinden 2-3 tane nefes alıyorum kafa yine 1 milyon oluyor sarhoş oluyorum.

Boyun düzleşmem var,bu konu ile ilgili değil de boyunumda olan ağrıdan dolayı beyin cerrahına gittim,bu ağrı yıllardır bilgisayar kullanan birisi olmama rağmen hiç yoktu fakat lise 3'ün yazında atl'de elektrik-elektronik okuyan bir öğrenci olarak yaz stajı yaptık yaz stajında bir markanın teknik servisinde görev aldık bizi resmen parayla tuttukları eleman gibi çalıştırdılar sesimizi çıkartamadık(çünkü denetim 0,hoca adamları uyarsa alın öğrencilerinizi diyecek tipler.Yaşayan illa ki vardır forumda) bu süre 1 ay gibi bir süreydi ve her gün sabah 08:30'da başlar saat akşam 19:00'a kadar bazen daha da geç işten çıkardık ve yorulurduk bu ağrı burada başladı ve geçen şu ana kadar ki sürede geçmek bilmedi sırf bu yüzden boyun yastığı aldım uyuyana kadar ağrılar çoğalıyor fakat yatıp ertesi gün uyandığımda ya 0 ağrı yada biraz ağrı ile devam ediyorum.fakat bendeki bu bilinç olayı çok daha öncesine dayanıyor yazımın başında da bahsettiğim üzere ilk okuldan beri aynı hissi yaşıyorum.Bana boyun egzersizleri kağıdı verdi bunları yap dedi bende yapıyorum elbette fakat hiçbir faydası yok bu bilinç kaybımın yanında birde boyun ağrısı eklendi. Vücudumda sürekli bir yorgunluk hissiyati var ara ara 2-3 saatte bir anlamsızca esnerim.Bazen kafamın içinde belli başlı noktalar basınç yapıyor mesela öztaki borusuydu galiba oradan bazen hava transferi oluyor hissediyorum bunu sesi geliyor yani bide bazen böyle suratım geriliyor.Yer yer kendi kendime titriyorum(son zamanlarda,titremenin yanında saf saf baktığım da oluyor(özürlü gibi).Arkadaşlara soruyorum sallandık mı ? diye ) fakat tek hisseden ben oluyorum ki zaten deprem falan olmamış oluyorBoynumun tam ortasında bir nokta var bu nokta biraz geriye doğru kayarsa şayet hafiften bilinç gidip geliyor ve kafamı kımıldattığımda tak tuk sesleri duyuyorum 1 dakika falan sabit tutarsam döndürdüğümde ufak bir tık sesini duyabiliyorum yada ağrıyı bastırmak için sağa sola kaydırırsam baya baya tak diye ses geliyor.Demin bahsettiğim o sahilde kafamızı suyun altına soktuğumuzda dalganın etkisindeki kum sesi bazen ağır bir ağrıya da dönüşebiliyor(genelde oluyor yani).

Arkadaşlar acaba çözümüm nedir ? bakın bu kadar yazıyı sadece 1 saatte yazabildim ve saat şu anda 12:37 yani derse de geç kaldım(30 dk yürüme mesafesinde 13:00 da ders var,İnançsız birisi olsaydım şimdiye kadar çoktan intihar ederdim. Bu hayatı artık böyle yaşamak istemiyorum.Nefret geldi yani... Bu arada çok asosyal birisiyim doğru düzgün arkadaşım bile yok(gerçi ben arkadaş değil dost seçen birisiyim,bu yüzden yok diyebilirim.İnsanlar samimiyetsiz geliyor insanları sevemiyorum) Toplumdan bu şekilde olduğumdan dolayı genelde dışlanıyorum çünkü anlamsızca saçmalayabiliyor yer yer espirileri kaçırabiliyorum yada çok anlamsız bir espiri yapabiliyorum yada anlamsız sorular vs.

Okuduğunuz için teşekkür ederim,anlatıklarımda illa ki eksik yerler vardır ki zaten nasıl bir otomatik pilotta olduğumu yazdığım yazıdaki anlatım bozukluğundan şayet anlayabilirsiniz.Lütfen bana yardım edin Oysa ki ben aptal birisi değilim...

Sorularınızı da lütfen esirgemeyin...

• Okudugunuz icin tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşluğuma geldi biraz okudum sonra yazı içinde kayboldum kardeşim maalesef bir şey anlamadım.

• özet yok mu ya
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    Neden böyle bir yorum atma gereği duydunuz ? Bu metni okuyan birisi bana göre benim açmış olduğum konuya değer vermiş demekir ve metin çok uzun olduğundan herkes okumak istemez,okuyanlar erdemlik göstermiş olur ki benim de teşekkür ettiğim nokta bu.

• ÖmErenay kullanıcısına yanıt
    Azda olsa psikolojiden anlıyorsan lütfen sakince müsait bir zamanda oku kardeşim ,zaten sıkıntımdan dolayı metinde bolca anlatım bozukluğu var:)

• Johnny Quid kullanıcısına yanıt
    Anlatabildiğim kadar kısa yazmaya çalıştım,okursan sevinirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Garip bir sorun yardım lütfen
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • öyle bi genel okudum

4-5 yaşında ki zamanla şuan ki zamanı karşılaştıramazsın ki herkese göre dediğin öyledir bende bugün salı diyorum bi bakıyorum perşembe olmuş zaman ne çabuk geçti diyorum yeri geliyor 1 gün 1 hafta gibi geliyor. olayın senin uğraşlarınla psikolojinle alakası var. hiç bir zaman zaman eşit akmıyor zaten. göreceli bi kavram

ayrıca matematiği anlamamana kimse yardım edemez
  • Arkadaşım simdi senden bisey rica edicem ve bunu yapmani istiyorum. Yaptiktan sonrada olan biteni benimle bu konu vasitasiyla paylaş. Yanina sevdigin guvendigin bir ya da iki arkadasini al.

Sonra youtuba rukye yaz kuran ı kerimden secilmis ayetleridir.

Sari turuncu alt yapili olan videoyu ac 40 50 dakika veya 1 saatlik olani tam hatirlayamadim simdi.

Koltuga uzan ve dinlemeye basla ayaklarinda corap olmasin ve arkadaslarin seni gozlemlesin. Ozellikle ayaklarini sonra duruma gore bana donus yap sonraki islemi söyleyeyim.

• Death Note kullanıcısına yanıt
    Zaman konusu dediğin gibi olabilir fakat matematik olarak o şekilde düşünmüyorum.Çünkü 4 işlem yaparken bile takılıyorum.Sanki beyinin sayısal kısmı çökmüş gibi eskiden kesinlikle böyle değildi(1-2 yıl önce)

• quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Arkadaşım simdi senden bisey rica edicem ve bunu yapmani istiyorum. Yaptiktan sonrada olan biteni benimle bu konu vasitasiyla paylaş. Yanina sevdigin guvendigin bir ya da iki arkadasini al.

Sari turuncu alt yapili olan videoyu ac 40 50 dakika veya 1 saatlik olani tam hatirlayamadim simdi.

Koltuga uzan ve dinlemeye basla ayaklarinda corap olmasin ve arkadaslarin seni gozlemlesin. Ozellikle ayaklarini sonra duruma gore bana donus yap sonraki islemi söyleyeyim.

youtubedan cin mi çıkartcan

• Korsan kullanıcısına yanıt
    Asosyal olmaktan kastım,pek arkadaşlarımla vakit geçirmem genelde bilgisayarla falan takılırım gidip pek dışarıda gezmem(zaten bir süre sonra sarhoş gibi hissettiğimden dolayı pek anlamlı gelmiyor.

• Bikaç soru soracağım onlarin cevabini vermeni istiyorum ozelden yazma cunku başka insanların da faydalanacagi bir durum olabilir.

DALGA GECIP SULANDIRMAYA CALISANLAR OLURSA KALBINIZI KIRARIM UYARIYORUM SIMDIDEN O ISIN YERI BU KONU DEĞİLDİR.

1. Kisisel temizligine dikkat ediyormusun veya etmek isteyipte usendigin 1 2 hafta duş almayip cunup gezdigin oluyor mu?

2.Ruyanda kedi köpek yilan gibi hayvanlar goruyormusun?

3.Ailenden veya yakin akrabalarindan beddua veya hak yeme durumu var mi? Annene babana veya dedene ninenede olabilir.

4.Uyumakta ve uyanmakta zorluk cekiyomusun?

5.Icine kapanik birimisin yoksa guclu baskin bir karekterin mi var?

6.Tuvalet ve banyoda rahat edebiliyormusun? Dus alirken gozlerini kapattigin zaman icin huzursuz oluyor mu?

7.Lavaboya sicak su doktunmu? Ozellikle gece vakti.

8. Kemige kule bastinmi? Agac altina tuvaletini yaptigin oldumu?

Cevap bekliyorum.

• celil4334 kullanıcısına yanıt
    Bu konuyu biraz araştırmam lazım

• Death Note kullanıcısına yanıt
    Sen karisma ben konu sahibiyle muhattabim

• Bir yakinim bu ve benzer dertten muzdaripti az çok tecrübeye sahibim sen bilirsin

• Hmm beynin aşırı derecede fazla çalışıyor bende depresyondayken durum böyleydi aşırı düşünmekten sigortaları yakmıştım.Beynimin betonlaştığını hissediyordum unutkanlıkta başlamıştı.Sende de bu tarz birşey var ve acayip zeki bir insansın.Doğru anladım mı bilmiyorum ama sayısalı önceden yapabiliyordun şimdi mi yapamıyorsun yoksa hiçbir zaman mı yapamadım? Önceden yapıp şimdi yapamıyorsan ve anlattıklarına bakarsak dikkat eksikliği var.Doktor sana hem ritalin hem concerta yazmış bunlar işe yaramadıysa bunlara istinaden bir çözüm varmı bilmiyorum.Bu sesler vs tamamen kendi bilincinin ürünü olabilirler veya şizofreni başlangıcı olabilir.Zeki insan üretken insandır ve yaratmayı çok sever.Dostum sende ağır depresyon ve dikkat eksikliği olduğu aşikar bunların çözümünü konuşarak bulamayız.Senin ilaç kullanman lazım yalnız kullandım fayda görmedim diyorsun ya.Her ilaç herkeste işe yaramaz bende kendi doğru ilaçlarımı 3.denemede buldum ve prozac felan sana kifayet etmez.Prozac başlangıç ilacıdır hafif siklettir sana daha ağır abi ilaçlar lazım.Ortada ciddi bir sorun olduğu aşikar ve bunun çözümü tıbbi olarak mümkündür.Korkma deli felan değilsin kendini çok güzel ifade ediyorsun ve acayip zekisin tuttum seni bro

• quote:

Orijinalden alıntı: Death Note

quote:

Orijinalden alıntı: celil4334

Arkadaşım simdi senden bisey rica edicem ve bunu yapmani istiyorum. Yaptiktan sonrada olan biteni benimle bu konu vasitasiyla paylaş. Yanina sevdigin guvendigin bir ya da iki arkadasini al.

youtubedan cin mi çıkartcan

Yorumunu görünce kahkaha attım.Memleketi bu hale getirenler hacı hocaya tamah eden zihniyet değilmi zaten.

Yanında duran arkadaşların yorumu ;

Titriyormu abi ?
    Valla titriyor bi sarsılma oldu
    Anam çıkıyor heralde
    Zortttttttttt

• Açıkcası okuduğumda size üzüldüm baya Allah Şifa versin
  • Whitechapel W kullanıcısına yanıt
    Her sorunun bedenimizden kaynakli olduğunu dusunurek bence siz yazik ediyorsunuz cevrenize.

Inancli bir insan bu dunyada uhrevi varliklarin oldugunu rahatsiz edildiklerinde bize zarar vereceklerini ve beddua alma durumundada ayni şekilde rahatsiz edeceklerini bilir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.