Şimdi Ara

BENQ E2400hd mi? Yoksa LG-W2486L mi? Yoksa 24'?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 sene önce aldığım Samsung 2232BW kodlu monitörüm artık emekliye ayrılmak istediğini söyledi. Emekli derken onu anneme verecem, malum kadının gözleri iyi görmüyor büyük ekran işine yarayacaktır :)
    Neyse bende almışken inch te yükselteyim istedim, birde almışken full hd alayım istedim.
    biraz araştırdım ve iki monitör arasında kaldım(başka önerileriniz olursa 750-800 liraya kadar çıkabilirim)
    BENQ E2400HD satış linki burada
    LG-W2486L satış linki burada

Not: Oyun ve film için kullanacağım sadece, pc - ps3 ve uydu bağlayabilirim belki :)

• Bende bu iki monitor arasinda gidip geliyorum araya bir de LG m237wd giriyor ara sira :),
    PS3 icin dusunuyorum. Forumu takip ediyorum ama PS3 icin hangisi daha avantajli bi turlu cikamadim
    isin icinden :)
  • galiba benq yu almalıyız dostum ben yinede buradan birkaç yorum çıkacağına inanıyorum :)
  • Yani bana da fiyat/performans olarak en mantikli secim gibi geliyor ama
    bu otekinin de led olmasi bi merak uyandiriyo insanin icinde, bakalim bekliycem biraz daha sanirim :)
  • Bence LG, LED aydınlatma teknolojisi, düşük enerji sarfiyatı ve biraz daha ucuz fiyat.

Panel özellikleri, teknolojileri aynı.
  • o kadar paraya bence tv fonksiyonlu(anten girişli) olanları tercih etmelisiniz..benq2400hd yurtdışında fiyatıyla övülen bir monitor. lg nin led aydınlatması ise tamamen arka plan aydınlatması hareketli görüntülere herhangibir katkısı yok. yani oyun modunda bir katkısı yok.. bekleme şansı olan arkadaşlara biraz daha sabretmelerini tawsiye ederim..seçenek cogalacaktır.. onun dışında lg de güzel benqde gusel
  • Arkadaşlar selam ,

Banada bir monitör lazım oldu , genelde grafik prof çizimler için kullanılacak led vs olması önemli değil , belki hdmı uyduda bağlayabilirim ama paneli alırken dokunmak isterim öyle internet'ten alamam BENQ satışı yok sanırsam ,

Can abi ne diyorsun bu işe beni bilirsin acelem yok

dewr , selamlar V4000 tık yok inşallah
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • BenQ nun yeni 24" modeli E2420HD geldi sanırım siteye girişi yapılmış, daha önce görmemiştim.
    Bir kontrol edin karar vermeden.
    Bu cihazda çift 1.3v HDMI port, 4 USB port, speaker ve 1:50000 DCR var. Spek olarak çok dolu bir monitör.

http://www.benq.com.tr/products/LCD/?product=1561
  • BenQ 24" modeli E2420HD HepsiBurada'ya gelmiş, bir önceki modeli E2400HD le aynı fiyat. Seçenekler arasına yeni bir model daha girmiş oldu. 21.5 inch modeli(E2220HD) de gelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Am@deus

Arkadaşlar selam ,

Banada bir monitör lazım oldu , genelde grafik prof çizimler için kullanılacak led vs olması önemli değil , belki hdmı uyduda bağlayabilirim ama paneli alırken dokunmak isterim öyle internet'ten alamam BENQ satışı yok sanırsam ,

Can abi ne diyorsun bu işe beni bilirsin acelem yok

dewr , selamlar V4000 tık yok inşallah

maşallah dioum hepimizin lcdleri için..çok memnunum acıkcası verilen parayı o zamanki şartlara göre sonuna kadar hakediodu halada hakedio..yardımlarınız olmasa zorlanırdım acıkcası tekrar tesekkurler dostum..

• Ya bugun BenQ E2420HD ye bakiyim goriyim dedim, tezgahtar geldi abi bence buna bak diye ,aklima Asus vh242h i soktu bide.
    Cok emindim sona yaklastigimdan:)) simdi bide asus cikti,.

Nasil bilirsiniz Asus VH242H i ?

Benq E2400 veya E2420 ile karsilastirsak.
  • E2420 alın...
  • monitor oneren arkadaslar iki monitorude gorerekmi tavsiyede bulunuyorlar yoksa sempati duyduklari kendi kullandiklari markayimi ovuyorlar. kagit uzerinde ayni gozuken iki iyi markanin 24" modelleri. lgnin led olmasin cok buyuk avantaji var. elektrik sarfiyati ve incelikten ziyade led aydinlatma goruntuye inanilmaz bir derinlik katiyor. ayni ozellikte bir lcd tv ve led tvye magazalarda gorun ve kiyaslayin. fark cok. fiyat farkida cok en az 1000tl fark ediyor. lg 2486yi goremedim hala ancak standart bir lcd monitorle kiyaslanmamasi gerektigini dusunuyorum
  • LCD monitör veya tv alacaksanız siz önce kendiniz mağazaya gidip görün araştırın ona göre test edip alın derim.. ama marka tavsiyelerinin diyelim adam veya bizler kaç tane yazdık 6 tane diyem sende bunların özelliklerini bir yere hesap et ve mağazada bunların üçünü bir bak ve hangisi sana güzel ve kaliteli geldiyse onu alın derim yani milletin tavsiyesine uyup almayın derim siz kendi gözünüzle görüp test ederek alın derim..

Kolay gelsin.
  • http://www.istanbulbilisim.com.tr/index.php?act=ShowProduct&productID=10485
    al sana kafanı karıştırcak bi monitör daha. tv-monitör hemde
    http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=3205221
    ingilizce varsa al buda incelemesi. yoksada aldığı puandan ve sitedeki sıralamadaki yerinden bir çıkarım yapabilirsin.
    http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/index.cfm?reviewid=3203101
    al buda benq e2420hd nin aynı sitedeki incelemesi.
    belki incelemeye üşenirsin diye söylüyorum söylediğim lg monitör bu sitede herhalde 14-15inci sırada falan(yanlarına sıra no larını yazmamışlar), benq ise herhalde 40-50 lerde. arada çok puan farkı yok ama çok sıra farkı var 2sinin arasına birsürü tr de satılmayan monitör girmiş.
    lg nin görüntü ve yazı kalitesinin çok iyi olduğundan bahsediliyor. ortama göre parlaklık ayarlayan sensörü falan var. ama filmler ve oyunlardaki performansı çok etkileyici imiş. bunun yanında benq nunda gayet iyi bir monitör olduğundan bahsedilmiş ama text lerde biraz problemli olduğundan bahsedilmiş.benq da birçok port var (dual hdmi, 4usb gibi). 2 monitör yakın fiyat aralığında ama lg daha fazla özellik sunuyor ve daha kaliteli görüntüsü var. Oyunlarda birşey farketmez bence.
    led li lg ye gelince. O monitörü birkaç farklı siteden araştırdım ve incelemelerde biraz cırt olduğundan bahsedilmiş. normal lcd lerden bir farkı olmadığından hatta birçok kaliteli lcd den biraz daha kötü görüntü verdiğinden ve backlight bleeding probleminden bahsedilmiş. Bence sadece led diye o monitörü alma. basit bi pazarlama stratejisiyle ilk led monitörü dandik yapıp yüksek fiyat çekmişler sanırım. Link verdiğim sitede bu monitörü bulamadım (daha, hala inceliyorum) ne yazıkki. ama en azından benq dan bile kötü bi puan almış çünkü puan sıralamasına göre inceliyorum.
    Bütün bunların yanında samsungun led monitörü 2370xl pek çok farklı sitede ayrı ayrı övülmüş ve hep en üst sıralarda. muhtemelen bu fiyatlara yakın bir fiyatla girer tr de pazara. onu beklemekte fayda var sanırım.

• camoka lg için kötü yorymları okuduğun linkleride koyarmısın buraya.
    eğer gerçekten bu şekildeyse bütün hayallerim suya düştü demektir:)
    ancak daha monitörü görme fırsatı bulamadım görmedende yorum yapmak istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMOKE

camoka lg için kötü yorymları okuduğun linkleride koyarmısın buraya.
    eğer gerçekten bu şekildeyse bütün hayallerim suya düştü demektir:)
    ancak daha monitörü görme fırsatı bulamadım görmedende yorum yapmak istemiyorum

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/lg-flatron-w2486l/4505-3174_7-33769680.html
    Tam olarak buna olumsuz diyemesekde burda genel olarak 2370xl le karşılaştırıp hemen her alanda kaybettiğinden bahsedilmiş
    Diğerini bulamadım ama tabiki olumlu yorumlarda var sadece burda denilenler biraz kafa karıştırıcı. Parlaklığın yeterli olmadığından ve renklerin ölü gözüktüğünden bahsedilmiş

• bu verdiğin site ne kadar güvenilir bilmiyorum. monitörü övmüşler ancak samsung daha iyi diyorlar.
    ancak bir çok sitede lg tam not almış ve 1.5" gibi bence azımsanmayacak bir boy farkı var. 3cm fark az değil monitör için %15 büyük farkı demek
    piyasada çok fazla samsung funboyu var yorumlarada güven olmuyor.
    kullananların neredeyse hepsi çok memnun olduklarını belirtiyorlar.
    ancak biliyoruzki herkes kendi kullandığı ürünü övüyor onada güven olmuyor.
    şöyle adam akıllı bir incelemede gelmedi, ürünleri bulmakta zor sabredip ikisininde gelmesini bekleyecez artık görerek kıyaslayarak almak en mantıklısı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SMOKE

bu verdiğin site ne kadar güvenilir bilmiyorum. monitörü övmüşler ancak samsung daha iyi diyorlar.
    ancak bir çok sitede lg tam not almış ve 1.5" gibi bence azımsanmayacak bir boy farkı var. 3cm fark az değil monitör için %15 büyük farkı demek
    piyasada çok fazla samsung funboyu var yorumlarada güven olmuyor.
    kullananların neredeyse hepsi çok memnun olduklarını belirtiyorlar.
    ancak biliyoruzki herkes kendi kullandığı ürünü övüyor onada güven olmuyor.
    şöyle adam akıllı bir incelemede gelmedi, ürünleri bulmakta zor sabredip ikisininde gelmesini bekleyecez artık görerek kıyaslayarak almak en mantıklısı

Aslında tam olarak monitöre geçer not vermemişler ve direk rakibi olan 2370xl in gerisinde kaldığından bahsetmişler. Ama benim kafama takılan renklerin ölülüğünden ve led aydınlatmaya rağmen parlaklığın yetersizliğinden bahsedilmiş olması. Tabiki sitenin geçerliliği yada güvenilebilirliği konusunu bilemiyorum fakat takdir edersiniz ki monitörler üstüne pek de fazla inceleme bulunmuyor. Sonuçta bu monitörün övüldüğü çok sitede gördüm. Karar sizin tabikide. Bende yakın zamanda izmir vatana gidip görmek istiyorum belki fikrim değişir. ama sanırım asıl alınacak monitör 2370xl olacak ama onuda tr ye getirmiyorlar ne hikmetse

• tam bütçemi hazırlayıp artık alayım şu ekranı diyordum fakat hepsiburadada hepsi bitmiş burada adı geçenlerin :) şaka gibi ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.