Şimdi Ara

BENQ FP-202W-V2 Monitör aldım. ( İzlenimlerim ) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: _SiN_

quote:

Orjinalden alıntı: preferencess

quote:

Orjinalden alıntı: directX25

öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan...

ilk soru benden olsun,
    samsung 205bw ye göre tercih nedenin neydi???

Nokta aralığındaki farktı en büyük nedenim. Birde bilgisayarcım daha önce bir kaç kişiye sattığını alanların çok memnun olduğunu söyledi. Bununda etkisi vardı.

sen nokta aralıgı bnm ıcın buyuk bı etken demıssın ama 2 monıtorunde nokta aralıgı aynı zaten

Doğru söylemişsin arkadaşım ben bunu kaçırmışım.

Artık beyin allak bullak olmuştu şaşırmıyorum kendime bu ayrıntıyı kaçırdığım için.

• Hojam cs 1.6 da neden sorun yaşıyorsun? Eskisi gibi oyun alayım,bitireyim merakım yok..Online oyunlar oynuyordum wow,uo vs ama şuan tek bırakamadığım cs.Onuda oyun olarak görmüyorum zaten alışkanlık oldu bunca senedir.Eskiden lcd e sıcak bakmıyordum cs için.. şimdi lcd alıcam WIDE ler aklımı karıştırıyor. Bir- 2 ss koyarsan ve yaşadığın sorundan bahsedersen sevinirim..Tn panel istemiyorum ama 2 ms den fazlası beni kesmez gibi (vx 922,asus modelleri).yorumlarını bekliyorum..İyi günlerde olsun
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _SiN_

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: directX25

öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan...

ilk soru benden olsun,
    samsung 205bw ye göre tercih nedenin neydi???

Nokta aralığındaki farktı en büyük nedenim. Birde bilgisayarcım daha önce bir kaç kişiye sattığını alanların çok memnun olduğunu söyledi. Bununda etkisi vardı.

sen nokta aralıgı bnm ıcın buyuk bı etken demıssın ama 2 monıtorunde nokta aralıgı aynı zaten

Doğru söylemişsin arkadaşım ben bunu kaçırmışım.

Artık beyin allak bullak olmuştu şaşırmıyorum kendime bu ayrıntıyı kaçırdığım için.

nese artık almısın gıtmıs kafayada takmamak lazım hayırlı olsun zaten Benq da fena monıtor sayılmaz ayrıca bıde 205BW bu aralar hıcbıyerde bulunmuyo zaten .. nese gule gule kullan

• quote:

Orjinalden alıntı: kozlowski

Hojam cs 1.6 da neden sorun yaşıyorsun? Eskisi gibi oyun alayım,bitireyim merakım yok..Online oyunlar oynuyordum wow,uo vs ama şuan tek bırakamadığım cs.Onuda oyun olarak görmüyorum zaten alışkanlık oldu bunca senedir.Eskiden lcd e sıcak bakmıyordum cs için.. şimdi lcd alıcam WIDE ler aklımı karıştırıyor. Bir- 2 ss koyarsan ve yaşadığın sorundan bahsedersen sevinirim..Tn panel istemiyorum ama 2 ms den fazlası beni kesmez gibi (vx 922,asus modelleri).yorumlarını bekliyorum..İyi günlerde olsun

Aynı bende senin hesap alışkanlıktan dolayı oynuyorum. CS de herhangi bir sorun yaşamadım şöyleki 1024x768 de oynuyorum. Eskiden 800x600 den yüksek oynamazdım. Aslına bakarsan 3-5 günde çok fazlasıyla alıştım zaten 1024 bile olsa yeterli büyüklükte geliyor görüntüler. Yani alışmak meselesi yoksa 8 Ms lik bi durum olmadı yani. Ama tabi 2 ms daha iyi olacaktır. :) SS telefon vs. yok ama oyun içinden alıp koyabilirim istersn.

• quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

Orjinalden alıntı: sarpuli

quote:

quote:

quote:

Sağol arkadaşım teşekkür ederim. En kısa zamanda V1 geçiceğimi umut ediyorum. Gerçekten iyi bir monitör almayı düşünen arkadaşlar fiyat uygun gelirse alabilirler. İnsan gözünün gördüğüne inanmalı ne kadar yazılsa çizilsede boş. Ben aldım kullandım gördüm, tavsiye ediyorum.

V1 V2 olayına dair bir kaynak gösteririmisin?

Benim bildiğim dediğin gibi bir durum yok BenQ FP202W Samsung 205W gibi aslında 16.2 milyon renk destekli olsalarda bi ekleme ile 16.7miyon desteklediklerini iddia ediyorlar. Ama TN panel kullanmaktalar.

Senin dediğin doğruysa FP202W ın TN ve MVA/IPS panel olan 2 değişik modeli var fiyatları farklı değil bu İMKANSIZ...

V1
    http://benq.us/products/LCD/?product=593

V2
    http://benq.us/products/LCD/?product=654

Fiyatlara dikkat edersen 2 side. 399 $.

Ayrıca şimdi bişey daha gözüme çarptı.

V2 Modelinde;
    Regulations TCO'99, RoHS
    V1 Modelinde;
    Regulations TCO'99

Panelleri farklı değil bu durumda değişen bişey olmaz..

güncel tn panellerin bazıları 16.7m renk destekliyor, fp202w de destekliyor (v1 modeli). 16.7M renk için MVA alma olayı mazide kaldı. anlayacağın 6bit/8bit olayı.

Desteklesede bir mva yada pva panel gibi değil renkleri

• Hyrlı olsun..Baya güzel bi monitörmüş yaff..
  • quote:

Orjinalden alıntı: helsloot

quote:

Orjinalden alıntı: PoL--E 2½

quote:

quote:

quote:

quote:

Sağol arkadaşım teşekkür ederim. En kısa zamanda V1 geçiceğimi umut ediyorum. Gerçekten iyi bir monitör almayı düşünen arkadaşlar fiyat uygun gelirse alabilirler. İnsan gözünün gördüğüne inanmalı ne kadar yazılsa çizilsede boş. Ben aldım kullandım gördüm, tavsiye ediyorum.

V1 V2 olayına dair bir kaynak gösteririmisin?

Benim bildiğim dediğin gibi bir durum yok BenQ FP202W Samsung 205W gibi aslında 16.2 milyon renk destekli olsalarda bi ekleme ile 16.7miyon desteklediklerini iddia ediyorlar. Ama TN panel kullanmaktalar.

Senin dediğin doğruysa FP202W ın TN ve MVA/IPS panel olan 2 değişik modeli var fiyatları farklı değil bu İMKANSIZ...

V1
    http://benq.us/products/LCD/?product=593

V2
    http://benq.us/products/LCD/?product=654

Fiyatlara dikkat edersen 2 side. 399 $.

Ayrıca şimdi bişey daha gözüme çarptı.

V2 Modelinde;
    Regulations TCO'99, RoHS
    V1 Modelinde;
    Regulations TCO'99

Panelleri farklı değil bu durumda değişen bişey olmaz..

güncel tn panellerin bazıları 16.7m renk destekliyor, fp202w de destekliyor (v1 modeli). 16.7M renk için MVA alma olayı mazide kaldı. anlayacağın 6bit/8bit olayı.

Desteklesede bir mva yada pva panel gibi değil renkleri

Helsloot dostum, inan gözlerinle ayırd edemezsin o farkı...

• grafik tasaramı ile uğraşanlar oyun yapımcıları vs.. cok rahatlıkla farkediyor sizde farkedersiniz cok rahat bir şekilde
  • quote:

grafik tasaramı ile uğraşanlar oyun yapımcıları vs.. cok rahatlıkla farkediyor sizde farkedersiniz cok rahat bir şekilde

Ben bu konuda sana katılmıyorum dostum, sen hiç pw201 ile bu monitoru yan yana koyup baktınmı???
    Bakmadıysan tavsiye ederim

Ama bunlar beni bağlar tabi, sen ayırd ederim diyorsan edersin sözüm yok, aman aramız bozulmasın

• quote:

Orjinalden alıntı: makel

quote:

grafik tasaramı ile uğraşanlar oyun yapımcıları vs.. cok rahatlıkla farkediyor sizde farkedersiniz cok rahat bir şekilde

Ben bu konuda sana katılmıyorum dostum, sen hiç pw201 ile bu monitoru yan yana koyup baktınmı???
    Bakmadıysan tavsiye ederim

Ama bunlar beni bağlar tabi, sen ayırd ederim diyorsan edersin sözüm yok, aman aramız bozulmasın

Her monitör bir değil hocam ıps panele sahip olan nec'in 20" wide modelinin renkleri 205 bw nin arasında cok fark var zaten renk ayarı yapmaya yarayan programlardada hemen belli oluyor renklerin tonlarında nasıl farklılıklar olduğu çoğu insan tirinitron tüplü bir monitör ile normal bir tüpe sahip olan monitörü ayırt edemiyor ben zaten birşey demiyorum onlara

• Ben Nec alacaktım bulamıyorum maalesef, Nec ayrı bişey ona bişey diyemem
  • quote:

Ben Nec alacaktım bulamıyorum maalesef, Nec ayrı bişey ona bişey diyemem

yaaa fark var abicim çok dikkatli inceleyince anlıyorsunuz ben arkadaşlarımda incelem fırsatı buldum hep, mağazada 10 dakika bakmakla değil zaten tn panele sahip olan bir monitör almayacağım ben
  • quote:

quote:

Ben Nec alacaktım bulamıyorum maalesef, Nec ayrı bişey ona bişey diyemem

yaaa fark var abicim çok dikkatli inceleyince anlıyorsunuz ben arkadaşlarımda incelem fırsatı buldum hep, mağazada 10 dakika bakmakla değil zaten tn panele sahip olan bir monitör almayacağım ben

Valla wide peşinde olmasam bende kesinlikle TN almazdım.
    Ama wide daha ağır basıyor...

• sende haklısın ne deyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 6 Kasım 2006; 22:09:56 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kozlowski

Hojam cs 1.6 da neden sorun yaşıyorsun? Eskisi gibi oyun alayım,bitireyim merakım yok..Online oyunlar oynuyordum wow,uo vs ama şuan tek bırakamadığım cs.Onuda oyun olarak görmüyorum zaten alışkanlık oldu bunca senedir.Eskiden lcd e sıcak bakmıyordum cs için.. şimdi lcd alıcam WIDE ler aklımı karıştırıyor. Bir- 2 ss koyarsan ve yaşadığın sorundan bahsedersen sevinirim..Tn panel istemiyorum ama 2 ms den fazlası beni kesmez gibi (vx 922,asus modelleri).yorumlarını bekliyorum..İyi günlerde olsun

Aynı bende senin hesap alışkanlıktan dolayı oynuyorum. CS de herhangi bir sorun yaşamadım şöyleki 1024x768 de oynuyorum. Eskiden 800x600 den yüksek oynamazdım. Aslına bakarsan 3-5 günde çok fazlasıyla alıştım zaten 1024 bile olsa yeterli büyüklükte geliyor görüntüler. Yani alışmak meselesi yoksa 8 Ms lik bi durum olmadı yani. Ama tabi 2 ms daha iyi olacaktır. :) SS telefon vs. yok ama oyun içinden alıp koyabilirim istersn.

Sorun olmadığına sevindim.Kenarlarda boşluk kalmıyorsa ne ala .Bir ara eline makina,telefon vs geçerse pm atarsın..tekrar hayırlı olsun

• dün ben de aldım bu monitörden.

gayet güzel ve kullanışlı. alırken ölü piksel testi yaptım. hiç çıkmadı. eve geldim kurdum. 1 saat çalıştıktan sonra bir tane siyah pikselim oldu. :)

şimdilik iyi anlaşıyoruz. panel güzel.
  • alanlara hayırlı olsun güzel monitöre benziyor...
  • Ben de bu monitörden aldım. Şu V2 olayı benimde aklımı bulandırdı. 16.2 ile 16.7 arasında çok az bi fark var. Yani kayda derğer bi fark değil. Yanılıyormuyum acaba?
  • 16.2M renk ile 16.7M renk arasındaki fark için:

If we are talking about the full set of 16.2M colors, you get a worst sounding result than with the grays: only each 64th color can be displayed without chessboard patterns! However, dithering is mostly only noticeable at the darker colors, so don't panic if your monitor is already shipping...

FAQ

Who should care?
    Those who see it in everyday work, which is a minority of the humanity, I guess... However, even if somebody doesn't see dithering consciously, maybe he still would find the image more pleasing with a true 8 bit monitor; I don't know for sure, since I couldn't do experiments. But anyway, I still think that what Samsung (and who knows how many other manufacturers) did is a marketing trick. Like, if all the cheaper models with 6 bit + FRC are 16.2M, then how is this one 16.7M? Well, sure, marketing data are not facts, we have known that already...

Demiş elemanlar. Ne diyorsunuz.?

http://www.geocities.com/icecow88/970p-dithering-en.html

• ya nedir bu ölü piksel olayı 1 saat çalıştırmış adam :( Geçmiş olsun dostum .Çok belli oluyormu
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.