Şimdi Ara

**BENQ FP202W LCD MONITOR İNCELEMESİ**

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle Bun monitörden önce kullandığım monitör 19'' Philips LCD idi.12ms tepkime süresi vardı fakat hiç bir eksiğini görmedim yani oyunlarda takılma filan hiç olmadı o yüzden ben ms olaylarına pek önem vermiyorum.12 yada 8 veya 2 olması bence bişeyi değiştirmiyorum kendi gözlemlerime göre yani monitör alırken bunu göz önünde bulundurun 8 ms gayet yeterli bir tepkime süresi altını alacağım diye bi ton para vermek gereksiz.Yeni monitörüm 8 ms ama dediğim gibi diğerinden bir farkı göz ayırt edemiyor.

Monitörün kutusu...

Daha yakından...

Burda monitörün bilgileri mevcut...

Kutuyu açıyoruz çok hoş bir içerik philipste bununla karşılaşmamıştım.Kullanım klavuzu,Driver CD si,Ayak aparatı,DVI kablosu,Analog kablo ve Power kablosu kutunun içinden çıkanlar...

Üstteki köpüğü kaldırdığımızda monitörün arkasından görebiliyoruz...

Ben monitörü duvara monte edeceğim için aparatını söktüm ve arka kapağını çıkarttım...

Arkasına duvar montaj kitini monte ettim...

Ve kahramanımız nihayet sahadaki yerini aldı...

Normal görünüm...

İlk açtığımda gözlerime inanamadım :) kalas monitörlerle olaylara at gözlüğüyle bakıyormuşuz...

WIDESCREEN XP masaüstü...

Call Of Duty 2 widescreen Full grafik daha önce bu kadar zevkli olduğunu bilseydim philipsi çoktan çöpe atmıştım :) Ama hemen alışamıyor insan sğaa sola bakmak için kafayı hafif döndürmek gerekiyor sadece gözler hareket etmiyor artık...

Fotograf makinesi ile ancak bu kadar çekebiliyorum görüntü kalitesini göstermek istiyorum ama sanırım screenshot alsam daha mantıklı olurdu neyse...

Rus askeri...

Gelelim filmlereeee evet yıldızsavaşları manyağı olaraktan dayanamadım sith in intikamını bir kere daha izledim :) 19'' lcd deki kaybettiğim görüntüyü anlayınca kafamı duvarlara vurmadan edemedim yaşasın widescreen...

Commander Coddy

Üstten bakıldığında... ( ben baktıgımda pek bişey farketmedim görüntü gayet iyi hatta süper yani zaten nvidia purevideo görüntü ama fotograf makinesi ile kötü çıkıyor yinede koyuyorum resimleri...

yandan bakış.... masa lambamın ışıgı monitöre vurdu ne yazıkki odanın ışığı yetersiz kalıyor flaş kullanıncada ekran parlıyordu idare edin...

zoom...

Master Yoda...

Ve son...

Son olarak monitör çok güzel hoşuma gitti ölü piksel hiç çıkmadı,malzeme kalitesi çok hoş özellikle siyah olması beni çok cezbetti ve sade olması tabi...Almak isteyenlere şiddetle tavsiye ederim SAMSUNG ile karşılaştırılırsa ben BENQ tercih ettim neden derseniz iki monitörün arasında öyle ahım şahım bir üstünlük yok ben siyah olması ve senseye teknolojisi olması birde 8 bit tn panel kullanarak 16.7 milyon renk yapabilme özelliğine sahip olduğu için BENQ yu tercih ettim.Aslında bu iki monitör arasında karar verirken sadece marka ya önem veren biri iseniz samsung tercih sebebidir ama ben Benq samsungtan daha ucuzdu boşa yere markaya para vermek istemedim açıkçası iyide etmişim sonuçta iki monitörde yaklaşık olarak aynı özelliklere sahip.Umarım bu inceleme ile bu monitörden almak isteyen arkadaşlara faydam dokumuştur çünki ben alacağım zaman baya bir araştırdım hiç dogru dürüst resimli bir incelemeye rastlayamadım.Ben çektim siz çekmeyin hayırlı günler.Monitör ile ilgili aklınıza takılan bir şey olursa cevaplayabilirim çekinmeden sorabilirsiniz.Bol donanımlı günler dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasskabal -- 27 Eylül 2006; 11:57:33 >

• hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanman dileğiyle
  • Teşekkür ederim...
    quote:

Orjinalden alıntı: loger

hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanman dileğiyle
  • cidden acayip ilgimi çekti
    güle güle kullan çok şık bir ortamın var bu monitör ortama çok yakışmış,

fiyat ve konsart ne kadardı
    bankadaki paramı harcamaya kıyıcam galiba gerçekten çok mütiş
  • Teşekkür ederim zaten odaya uygunluğunu düşünerekte yöneldim bu monitöre.Ben 6 peşin fiyatına 6 ay taksitle 650 ytl gibi bir rakama aldım bizim tanıdık bilgisayarcı var oradan ama hemen elime geçmesini istediğim için ordan aldım yoksa internette daha ucuza daha çok taksit yapan yerler var alınabilecek ben 3-4 gün daha beklemek istemedim açıkçası.Kontrast olayına gelince kutu üzerinde de yazıyo zaten 600 e 1 ama inan ben yüzde 50 kontrast kullanıyorum arttırdıkça gözlerimi çok alıyor rahatsız edici yardımcı olabildiysem sevinirim...
  • nerden kaca aldın...
  • çok güzel monitör güle güle kullan benq nun bende fotoraf makinası var oda çok iyi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • www.teknofiyat.com aratın en ucuz yerleri gösteriyor.Büyük konuşmamak lazım bende ilk BENQ görünce bundan 2 yıl önce filan çok itici gelmişti hatta monitörlerini görüyordum çok kötü bu marka monitörmü alınır dediğimi hatırlıyorum :) şimdi gittim benq marka monitör aldım fakat adamlar kendilerini gerçekten çok geliştirmişler kalitesiz olsa almazdım zaten inceledikten sonra almaya karar verdim yani artık bu piyasada taşlar değşti bakın philips 2 yıl öncesinde bu piyasada biirinci idi çok güzel lcd leri vardı ama şimdi adamların dogru düzgün lcd modelleri yok helede wd hiç yok gibi bişey yani ben bunu uygun gördüm ama philips çalışıyordur bence çıkartır ilerde güzel bişeyler çok durdular çünki...
  • öncelikle hayırlısı olsun güle güle kullan piyasadaki monitörleri kıyaslarsak çok ii 1 seçim yapmışsın

senden 1 kaç ricam olacak 4:3 destekli 1 oyunun SS ini, gri tonları gösteren b test resmini ve masa üstüne gerçek 1 doğa resmi koyup (özellikle mavi renk geçişleri olan çok fazla karışık olmasın) yüksek çözünürlüklü 1 fotosunu eklersen çok sevineceğim...

Gri ton resimlerini vereyim
    http://img205.imageshack.us/img205/3014/up2407wfp00629py.png
    http://img147.imageshack.us/img147/8629/up2407wfp00747lf.png

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RaDReS -- 27 Eylül 2006; 13:58:19 >

• 650 ytl fiyat mükemmel sonynin 19' lcd leri düşük çözünürliklü olmasına rağmen 700-750tl arası
    arkadaşıma monitörü satabilirsem kesin alıcam. . odamda bu aleti düşünemiyorum . özelliklerine bi bakalım
    netten. bu arada benq eski acer markasıdır, kullandığım bi kaç ürünü var gerçekten logitechle kıyaslanacak kalitede.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironimperor -- 27 Eylül 2006; 13:59:27 >
  • Bu gün eve gidemeyeceğim 2-3 güne kalmaz koyarım.Bu arada 4:3 destekli oyun ss inimi istiyorsun yoksa 16:9 mu? yani 4:3 widescreen değil belki karıştırmış olabilirsin ondan soruyorum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasskabal

Bu gün eve gidemeyeceğim 2-3 güne kalmaz koyarım.Bu arada 4:3 destekli oyun ss inimi istiyorsun yoksa 16:9 mu? yani 4:3 widescreen değil belki karıştırmış olabilirsin ondan soruyorum?

merak ettiğim 4:3 görüntüde monitor nasıl b sonuç veriyor yani görüntü yanlaramı çakiliyor yada yanlarda siyah şeritmi çıkıyor yoksa bunun için Philips 200w6cs olduğu gibi OSD menüde 1 ayar varmı sanuçta her oyun WS desteği olmuyor biliyorsun...

Gri tonları ve yüksek çözünürülüklü resmi unutma onlar biraz daha önemli

zaten 16:10 destekli görüntü vermişsin

• Oyunlar desteklemiyor ama sen desteklettiriyosun internette nasıl yapacagını anlatıyolar çok kolay bir iki notepad yazısını değiştiriyosun widescreen desteklenmeyen oyunlar destek veriyo sorun olmuyo yani.ayrıca bu eski oyunlar için geçerli artık yeni çıkan tüm oyunlar 16:9 destekli geliyor.Ama yinede koyarım senimi kırcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasskabal
    SAMSUNG ile karşılaştırılırsa ben BENQ tercih ettim neden derseniz iki monitörün arasında öyle ahım şahım bir üstünlük yok ben siyah olması ve senseye teknolojisi olması birde 8 bit tn panel kullanarak 16.7 milyon renk yapabilme özelliğine sahip olduğu için BENQ yu tercih ettim.

dostum monitörün hayırlı olsun güzel tercih
    yalnız bir yanlışı düzeltmek istiyorum samsung'un 205bw modelinde de 8 bit tn panel (16,7 milyon renk) kullanılıyor
    güle güle kullan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 27 Eylül 2006; 18:16:48 >

• Çok başarılı bir monitör.. Ve daha da başarılı bir inceleme. Ellerine sağlık gerçekten.

Ben de widescreen bir LCD almak istiyorum, 3-4 seçeneğim var ama hepsinde olan ortak problem ve beni aylardır widescreen LCD'den alıkoyan problem şu: Çok yüksek çözünürlükler. Bazılarında 1680*1050'ye kadar bile çıkabiliyor çözünürlük.

Ve maalesef bende, yeni oyunları bu çözünürlükte oynatabilecek bir ekran kartı yok...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Çok başarılı bir monitör.. Ve daha da başarılı bir inceleme. Ellerine sağlık gerçekten.

Ben de widescreen bir LCD almak istiyorum, 3-4 seçeneğim var ama hepsinde olan ortak problem ve beni aylardır widescreen LCD'den alıkoyan problem şu: Çok yüksek çözünürlükler. Bazılarında 1680*1050'ye kadar bile çıkabiliyor çözünürlük.

Ve maalesef bende, yeni oyunları bu çözünürlükte oynatabilecek bir ekran kartı yok...

o çözünürlükte oynamak zorunda değilsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

quote:

Orjinalden alıntı: Faux Carnival

Çok başarılı bir monitör.. Ve daha da başarılı bir inceleme. Ellerine sağlık gerçekten.

o çözünürlükte oynamak zorunda değilsin.

evet bende de aynı sorun var fx5600 ekran kartım var ve açıkçası yüksek çözünürlükte güvenemiyorum şimdi o çözünürlükte oynamak zorunda değilsin demişsin ama görüntüde bir bozulma olmazmı köşelerin çıkması gibi bariz bi şekilde yani daha az çözünürlükte göze batmayan bir görüntüye izin verir mi???

• @magicofgs
    arkadaşımdaki 170x6 dan biliyorum biraz daha soluk b görüntü oluyor farcry da gözüme o kadar batmamıştı... yani kenara taşma filan olmuyor
  • Widescrren monitörlerdeki çözünürlüklerde sorunsuz olarak çalışabilen nvidia ekran kartları linkte belirtilmiş.

http://www.nvidia.com/page/technology_extreme_hd_gpu.html
  • Hocam müthiş.Valla bende bundan istiyorum ama masada yerim yok Güle güle kullan.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.