Şimdi Ara

BenQ R55 mi yoksa Packard Bell EasyNote V7413 Core Duo mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamın aleyküm arkadaşlar..Yaklaşık 10 gündür forumunuzu takip ediyorum..Ay başı laptop alıcam..Burdaki yazıları tek tek okudum..Tüm modeller için tek tek notlar aldım..Ve sonunda BenQ R55 almaya karar verdim..Yalnız kafamda servisi ile ilgili sıkıntılar var..Ayrıca halen ısınma durumu ve cihazın belli bir süre sonunda ne gibi değişiklikler gösterdiği ile ilgili yazılar göremedim..Sizlerden ricam BenQ R55 kullanan yada fikir sahibi olan arkadaşların yardımcı olmaları..Çünkü 15 gün sonra alıcam laptop u,sonradan pişman olmak istemiyorum..

İlk olarak aklımda Toshiba m70-192 vardı..Sonra fiyat*performans dengesi hoşuma gitmediği ve ekran kartını beğenmediğim için vazgeçtim..Ardından Acer 5602 i inceledim ama test sonuçları açıkçası memnun etmedi..Ve sonunda BenQ da karar kıldım..Bu arada makineyi photoshop,autocad,dreamweaver ve oyun oynamak için kullanıcam..Ayrıca wireless durumu nedir?Ekran parlak ekranmı bunu da belirtirseniz çok sevinirim..Ve son olarak(bu sefer cidden son :) MS Vista yı destekliyormu? Bunların cvplarını verirseniz çok ama çok sevinirim..Teşekkürler..

Bu aradahttp://www.comnokta.com/asp/show_stock.asp?product=B20K01-ENV7413 bu makine benim çok aklımı karıştırdı..Acaba duo t2300 1,66 ile t2400 1,83 ün arasında ne kadar fark var?Eğer fark çok az ise Packard Bell de gerçekten güzel görünüyor..Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar...
    Dediğim gibi bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..Herkese iyi geceler..

Saygılarımla Okansa...

iKi Makine Arasında ki farklar:

BenQ R55:Intel Centirno Duo T2400 1.83 GHz işlemci
    Packard Bell:Intel Core Duo T2300 (2MB L2Cache,667MhzFSB, 1.66 Ghz)

BenQ R55:1 Gigabyte DDR2 533 MHZ bellek
    Packard Bell:2 x 256 MB DDR2 533 MHz (Max:2GB)

BenQ R55:80 GB 5400 RPM SATA sabit disk
    Packard Bell:80 Gb (4200 Rpm)

BenQ R55:nVidia GeForce 7400 256 MB grafik
    Packard Bell:ATI Radeon X1600 256 MB Ekran Kartı (128 MB Paylaşımsız)

Arkadaşlar konuya ilgi gösterip beni biraz olsun bilgilendirirseniz çok sevinirim..

• aleyküm selam arkadaşım hoşgeldin önce bi nefes al bakalım çay kahve ne alırsın onu söle:)
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=81876&productid=bd700549 PB7413
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=1647&productid=bd700805 BENQ R55
    http://forum.donanimhaber.com/m_7893453/tm.htm buda R55 in forumdaki topici

öncelikle iki modelde çok iyi. peki şöyle bi kabataslak bakacak olursak. benq kullanan arkadaşlar forumda bi kaç kişi var öncelikle yukardaki topici bi baştan aşağı incele derim ben. zira kullanıcılar performansından ve özelliklerdinden çok memnunlar. PB7413 de kullanan bi kaç kişi var onlarıda aratırsan bulabilirsen forumda.
    önce benq ya bakalım. işlemci çok iyi 1.83 core duo pb den daha iyi. mutlaka performansta fark eder bu. daha sonra ram 1024 DDR2 PB biliyosun 512 Ram, efendim hdd 80 gb 5400 Sata, pb de ise yine 80 gb 4200 u-ata, harddisktede yine benq önde. gelelim ekran karlarına benq da nvidia 7400 var iyi bi ekran kartı. yalnız Pb de X1600 var o çok daha iyi bi ekran kartı. gördüğün gibi ekran kartında sadece PB üstün. diğer özellikleri ikiside parlak ekran, ikisindide bluetooh var, ikisininde bana göre hoş bi tasarımı var yalnız Benq unun sanki daha hoş olabileceği kanaatindeyim çünkü alan arkadaşlar bu özelliğinede baya bi dikkat çektiler. iki bilgisayarda çok rahatlıkla çalıştırmak istediğin programları kaldırır ve gayet rahat bi şekil kasmadan çok performanslı olara çalışıbalirisni. şimdi bu durumda gördüğün gibi benq unun artıları daha fazla yani pbden daha iyi özellikleri ve performansı. pb ekran kartı olarak çok iyi sadece o kadar.

peki gelelim fiyatlara. ikiside verdiğim linklerde 1399$+KDV (yalnız bi istisna ankara nova bilgisayarda bu ürün çok daha ucuza geliyor. eğer bütçen tabi müsait değilse orayıda değerlendirmende fayda var)
    şimdi akli selimle düşünürsek sence hangisi alınır. bence Benq alınır ve güzelce kullanılır. ha benq unun servisi nedir ne değildir bilemem, çünkü yeni bi firma türkiyede ama tahmin etmiyorum ki kötü olsun. en az pb kadar iyidir bence tahminimci.
    o zaman bütün bu veriler ışığında madem iki makina arasında kaldın şahsi görüşüm ben BENQ derim.

• quote:

Orjinalden alıntı: bitmap

aleyküm selam arkadaşım hoşgeldin önce bi nefes al bakalım çay kahve ne alırsın onu söle:)
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=81876&productid=bd700549 PB7413
    http://www.hepsiburada.com//productdetails.aspx?categoryid=1647&productid=bd700805 BENQ R55
    http://forum.donanimhaber.com/m_7893453/tm.htm buda R55 in forumdaki topici

öncelikle iki modelde çok iyi. peki şöyle bi kabataslak bakacak olursak. benq kullanan arkadaşlar forumda bi kaç kişi var öncelikle yukardaki topici bi baştan aşağı incele derim ben. zira kullanıcılar performansından ve özelliklerdinden çok memnunlar. PB7413 de kullanan bi kaç kişi var onlarıda aratırsan bulabilirsen forumda.
    önce benq ya bakalım. işlemci çok iyi 1.83 core duo pb den daha iyi. mutlaka performansta fark eder bu. daha sonra ram 1024 DDR2 PB biliyosun 512 Ram, efendim hdd 80 gb 5400 Sata, pb de ise yine 80 gb 4200 u-ata, harddisktede yine benq önde. gelelim ekran karlarına benq da nvidia 7400 var iyi bi ekran kartı. yalnız Pb de X1600 var o çok daha iyi bi ekran kartı. gördüğün gibi ekran kartında sadece PB üstün. diğer özellikleri ikiside parlak ekran, ikisindide bluetooh var, ikisininde bana göre hoş bi tasarımı var yalnız Benq unun sanki daha hoş olabileceği kanaatindeyim çünkü alan arkadaşlar bu özelliğinede baya bi dikkat çektiler. iki bilgisayarda çok rahatlıkla çalıştırmak istediğin programları kaldırır ve gayet rahat bi şekil kasmadan çok performanslı olara çalışıbalirisni. şimdi bu durumda gördüğün gibi benq unun artıları daha fazla yani pbden daha iyi özellikleri ve performansı. pb ekran kartı olarak çok iyi sadece o kadar.

peki gelelim fiyatlara. ikiside verdiğim linklerde 1399$+KDV (yalnız bi istisna ankara nova bilgisayarda bu ürün çok daha ucuza geliyor. eğer bütçen tabi müsait değilse orayıda değerlendirmende fayda var)
    şimdi akli selimle düşünürsek sence hangisi alınır. bence Benq alınır ve güzelce kullanılır. ha benq unun servisi nedir ne değildir bilemem, çünkü yeni bi firma türkiyede ama tahmin etmiyorum ki kötü olsun. en az pb kadar iyidir bence tahminimci.
    o zaman bütün bu veriler ışığında madem iki makina arasında kaldın şahsi görüşüm ben BENQ derim.

Sevgili dostum öncelikle hoşbulduk..Ve uzun uzun yorum yazıp,düşüncelerini paylaştığın için teşekkür ederim..Forumdaki BenQ ve PB başlıklarını okudum..Okumadan asla başlık açmam yada herhangi bir yorum istemem zaten ..Bununla beraber bende BenQ almayı planlıyorum ama dediğim gibi servis ve ısınma durumu nedir tam olarak bilemediğim için çekincelerim var.Fiyat olarak bir sıkıntım yok 2000 usd e kadar çıkabilirim ama sadece adı var diye bazı şirketlere yönelmekte istemiyorum...

Aile şirketimizin birçok ülke de şubesi var..Bugün arayıp Almanya,Kanada ve İspanya şube müdürlerinden BenQ hakkında bilgi istedim..Büyük ihtimal bu akşam olmadı yarın sabah bana bilgi geçecekler mail yolu ile..Bende o bilgiler doğrultusunda son noktayı koyacağım..Sony Vaio almayı istiyordum ama piyasa da bu kadar performans/fiyat karşılaştırmasında iyi makineler varken sadece adı var diye Sony almak bana pek mantıklı gelmiyor..O sebeple bu 2 makine arasında kararımı vericem..Ayrıca Cure2 duo lar geliyor Temmuz sonu gibi..Cure2 ile Cure arasında çok fark olmayacağını öğrendim o sebeple Cure almakta bir sakınca görmüyorum..Ayrıca hala Vista yı destekliyormu BenQ R55 o konuda bilgi sahibi değilim...

Tekrardan değerli yorumların için ve zaman ayırdığın için teşekkür ederim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okannsa -- 19 Temmuz 2006; 19:29:24 >

• 1- Ben Packard Bell'i düşünmem. Tamam işlemcisi, ram'i ve özellikle ekran kartı mükemmel ama HDD 4200RPM. O yüzden ben PB düşünme derim

2- BENQ gerçekten güzel makina. Fiyatıda iyi. Aşağı yukarı aynı özellikteki DELL 6400'ü de düşünebilirsin

3- DUO 1.66 - 1.83 arasında çok fazla bir fark yok!

4- Belirtmiş olduğun programları bu makinalarla rahatlıkla çalıştırabilirsin. Ben bile imzamdaki makina ile bunları rahatlıkla çalıştırabiliyorken

5- Vista 32 bit'i çalıştırır ve 64 bit versiyonunu desteklemez
  • quote:

Orjinalden alıntı: ak_onair

1- Ben Packard Bell'i düşünmem. Tamam işlemcisi, ram'i ve özellikle ekran kartı mükemmel ama HDD 4200RPM. O yüzden ben PB düşünme derim

2- BENQ gerçekten güzel makina. Fiyatıda iyi. Aşağı yukarı aynı özellikteki DELL 6400'ü de düşünebilirsin

4- Belirtmiş olduğun programları bu makinalarla rahatlıkla çalıştırabilirsin. Ben bile imzamdaki makina ile bunları rahatlıkla çalıştırabiliyorken

Teşekkürler dostum..Yalnız bu MS Vista 32 ve 64 bit olayını anlamadım..Microsoft Vista 32 ve 64 bit diye iki versiyon olarakmı sürülecek piyasaya?

• quote:

Orjinalden alıntı: okannsa

quote:

1- Ben Packard Bell'i düşünmem. Tamam işlemcisi, ram'i ve özellikle ekran kartı mükemmel ama HDD 4200RPM. O yüzden ben PB düşünme derim

Teşekkürler dostum..Yalnız bu MS Vista 32 ve 64 bit olayını anlamadım..Microsoft Vista 32 ve 64 bit diye iki versiyon olarakmı sürülecek piyasaya?

Kesinlikle detaylı bilgiyi link'te bulabilirsin.http://www.worldbull.gen.tr/Vista.html

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: okannsa

quote:

Kesinlikle detaylı bilgiyi link'te bulabilirsin.http://www.worldbull.gen.tr/Vista.html

Teşekkür ederim dostum...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • rica ederim dostam ne demek yardımcı olabildiysek ne mutlu bize
    söylediğin şeyler ve düşündüklüreni mantıklı gerçekten. o kadar para için bir sony yada çok daha pahalı başka bi marka almaya deymez. BENQ da sonuçta alman markası ve son zamanlarda adında oldukça sık söz ettiriyor. özellikle lcd monitörleri çok ünlüymüş
    sen bilgileri toparla ayrıca edindiğin bilgileride burda paylaşırsan seviniriz
    akonair kardeşinde dediği gibi PB bencede düşünme. Aynı fiyatda dell 6400 de düşünebilirsin tabi. oda iyi makina...
    iyi bir seçim yapman dileğiyle
  • Arkadaşlar kararımı bu sabah itibari ile verdim,PcGold e siparişi verdim ayın 1 inde makine elime geçecek..Yalnız BenQ laptop ta o kadar ünlü bir marka değilmiş yurtdışında..Bu senenin Top50 listesine ne yazıkki girememiş...Yalnız bunun en büyük nedeni BenQ nun İngiltere,İspanya,USA ve Fransa piyasasına öncelikle LCD ekranla girmiş olması gösteriliyormuş..

Bununla beraber ses konusunda sıkıntılar belirtilmişti forumda..Aynı şekilde bilgi aldığım kişilerde BenQ merkezleri ile konuşup bana bu konuyu ilettiler..Fakat BenQ Ekim başında yeni çıkaracağı model de bile ses seviyesini yükseltmeyi düşünmüyormuş bununda en büyük nedeni olarak 5+1 i desteklemesini gösteriyorlarmış..

Siemens imzası ile piyasaya girmesi ayrı bir rahatlatıcı konu fakat Siemens BenQ laptop lardan daha çok BenQ cep telefonu ve LCD ekranlara ağırlık vermeyi tercih ediyormuş..

Kısacası makine güzel makineymiş fakat 2.el satışını düşünen arkadaşlar varsa almasınlar..Çünkü dün akşam biliyorsunuz yurtdışından piyasa bilgisi istemiştim ve piyasada makinenin satış oranları çok iyi değil..1000 e aldıysak yarısına satmayı göze almalıymışız..Son olarak BenQ Türkiye piyasasına yüklü miktarda yatırım yapmayı planlıyormuş önümüzdeki senelerde hatta bunun bilgisi İngiltere piyasasında konuşuluyormuş..

Bana iletilen bilgiler bu kadar arkadaşlar..BeN tüm bunlara rağmen siparişimi verdim..1. sebebim Siemens..Çünkü biz usb ve jeneratör üretiyoruz ve Siemens bizim müşterilerimizden..Bir sorun yaşarsam eğer en kötü babamı devreye sokup makineyi geri iade ederim..2.sebebim ise gerçekten fiyat/performans parametresi çok yüksek..

Bugüne kadar bu konuda düşüncelerini ve bilgilerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederim..Ayın 1 inde makine elime geçtiğinde testler yapıp+resimlerini çekip sizleri model hakkında daha fazla bilgilendirmeye çalışacağım..Herkese iyi günler,iyi çalışmalar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okannsa -- 20 Temmuz 2006; 11:01:16 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.