Şimdi Ara

BENZİN NEDEN KENDİ KENDİNE AZALIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 1 ay önce aracın benzin pompasını değiştirdim.(serviste değişti) araç sorunsuz çalışıyor ancak aracı sürekli lpg de kullanmama rağmen 15 günde bir çeyrek depo benzin tüketiyorum. araçta herhangi bi yerinde benzin kokusu yok, alttan da damlayan birşey de yok. araç sadece ilk çalışma anında bu kadar benzin tüketir mi ?

düz sistem takılı araçta ve 2000 deviri geçince lpg ye geçiyo(oldukça kısa sürüyo).

ilk aklıma gelen şamandıraydı ancak 30 ytl ye her seferinde çeyrek depo benzin alınca ve düzenli bi azalış gösterince ondan olmadığı kanısına vardım.

aracı sabah işe gidip gelirken kullanıyorum sadece, günce yaklaşık 30-35 km

99 megane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _KUZEY -- 14 Aralık 2007; 11:36:11 >

• herzaman sabah ilk calıstırmada benzin cok gider her gün kullanıyıorsun bence normal birde benzin buharlasıyor 10 ytl bnzin koyuyorum 3 haftada kendiliğinden buharlasıyor gazla kullanıyorum arabayı
  • valla ben 20 ytl benzin atıyorum 4-5 hafta götürüyor beni. sabahları 400-700 metre içerisinde gaza geçmiş oluyorum
  • Bu soğuk havalarda ilk çalıştırmada ve ilk metrelerde resmen buhar olup gidiyor benzinde LPG de dizel de umarım arabanızda başkaca bir şey yoktur.
  • Motor soğukken aşırı yakıt tüketir, sizinkini bilmem ama ben renault 12 ile 15 kere motor ısıtsam çeyrek depo gider...

Buharlaşma değildir bence..
    Aracım çeyrek depo benzinle tahmini 3 yıl yatmıştı. 3 yıl sonra gösterge yine çeyrekteydi.
  • Nadirde olsa lpg ile benzini aynı anda tüketen hatalı montajlar oluyor diye biliyorum, umarım böyle bi durum söz konusu değildir.
  • aklıma benzin deposunun kapağının özelliğini kaybetmiş olma ihtimali geldi, kapak contası hava izolasyonu yapamıyorsa sürekli havayla temas eden yakıtın çok hızlı uçuşması normaldir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benzin kapağı benim de aklıma geldi, kapak kapalıyken kokladım çevresini ancak herhangi bi benzin kokusu hissetmedim.

herhalde kış günlerinde normal bu kadar tüketmesi.
  • gayet normal bir durum,araç ilk ısınırken aşırı yakıt tüketir, tam ısınınca veya tüketim düşünce siz LPG ye geçiyorsunuz böylece aracınızın benzinini sadece motor ısıtmak için kullanmış oluyorsunuz ,bu yüzden bence normal bir durum.Aynı şekilde tamemen Lpg ile soğukken çalışsaydı da aynı litre olarak tüketimi yakalardınzı hatta daha da yüksek olurdu çünkü LPG soğukken buharlaşması çok düşüktür ,yanmadan eksozdan atılırdı.
  • cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.