Şimdi Ara

Benzin - xxx den alınca daha fazla gidiyor hikayesi ! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Valla ben shellden Full save benzin aldığımda aracın çekişi düşüyor, Vpower aldığımda iyi gidiyor ama oda çabuk bitiyor. Shellde ortası yok. Opette biraz az gidiyor gibi geldi. Uzun bir süredir Bp ultimate alıyorum.

Geçen yaz şehir dışına çıkarken çıkışta yol üstünde PO var, daha önce PO değildi uyduruk markalardan biriydi sanırım, oradan hiç almıyordum. Yanaştım, alırken pompaya baktım eski, paslı, dökülen bir pompa, almasamıydım acaba dedim. Bir sonraki ilçede yokuşu tırmanırken araç sapıttı vuruntu yaptı, çekmedi. Bir kaç hafta sonra arkadaş beni aradı, aynı sorunları söyledi ne yapmamız lazım dedi. Nerden yakıt aldın dedim, aynı yermiş. Dedim benzinden, bitince geçer zamanla, bir daha aramadı. :D

• Yani %5 den fazla menzil uzuyor diyen varsa buyursun laboratuvar koşullarındaki test sonuçlarını incelesin.

Yakit tuketiminde o kadar farklı parametre varki. İrtifa, hava sicakliği, hava yoğunluğu temizliği, motor sicakligi, turbo/intercooler durumu, subap zamanlamasi, motor enjektor gpf dpf egr vs temizligi, yakit kompozisyonu, yakıt sıcaklığı, yakıt teknik değerleri, katki maddesinin etkisi, lastiklerin durumu basıncı tipi yuvarlanma direnci, tüm aktarma organlarının durumu, yağlanması vs, aracın kaportasının durumu, taban/karter koruma plastiği durumu, dikiz aynasindan sileceğe sürücüye tepkilerine reflekslerine, günün hangi saati test edildiğine, gaza ne kadar basıldığına, bir önceki kullanılan dolayı motorun ne kadar kurum bağladığına vs. uzar gider bu liste. Yani bireysel olarak bu kadar parametreyi kontrol ederek şu iyi bu kötü diyebilen varsa saygılar.
    Ben bu kadar parametrenin içerisinde kesin bir şey söyleyemiyorum.
    Benim tek önem verdiğim özellikle dikkat ettiğim konu motor/yakıt sistemi/yakıt temizliği. Genelde istasyon tercihimi bu doğrultuda yapıyorum. Düzenli olarak bakım öncesi yakıt katkısı kullanmaya özen gösteriyorum.

Günün sonunda bu sebeple karşılaşılan her arızanın faturası yakıttan çok daha pahalıya patlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 19 Şubat 2021; 9:34:41 >

• Hep ayni istaayindan aliyorum yakitla alakali bi sıkıntı yasamadim.

84 binde dizel araca hic yakit katkisi kullanmadim.

Sizce kullanmali miyim? Artisi eksisi ne olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep ayni istaayindan aliyorum yakitla alakali bi sıkıntı yasamadim.

84 binde dizel araca hic yakit katkisi kullanmadim.

Sizce kullanmali miyim? Artisi eksisi ne olur?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    Buradan bisey soylemek zor. Ustaniza danissaniz daha iyi olur. O sizi yonlendirir. Ancak 84bindeki aracta muhtemelen kullanılmasının faydası olacaktır.
    Motorun kurum bağlaması aslında tamamen sizin kullanim stilinizle mesafenizle vs alakali bir durum ancak kanımca 84binde muhtemelen kurum oluşmuştur. Bu tip katkıları yağ değişimi öncesi uzun yolda kullanmayı sağlıklı buluyorum. Sonuçta yanma sıcaklığını arttırıyor, yakıt sistemini temizliyor kalıntıları çözüyor. Haliyle yağın özelliğini kaybetmesine neden olabilir. Bu sebeple kullanım sonrası yağ değişimi faydalı olacaktır.

Ben bakımdan hemen önce, sehirler arasi uzun yola gitmeden once kullanmaya ozen gosteriyorum. Sehir ici kisa mesafe kullanimlarda mutlaka egr vs kurum bağlıyor. Dolayisiyla onlem olarak kullaniyorum.

Mazot yakıt katkıları genelde deterjan ve kerosen icerir. Buda yanma odasi sicakligini yukseltir. Surekli kullanımı uzun vadede subap vs problemlerine neden olabilir. Bunuda göz önünde bulundurarak kullanım sıklığınızı düzenleyebilirsiniz.

Ek olarak eger motor gercekten ciddi oranda kurum bagladiysa birkac depo ust uste yakit katkisi kullanmak gerekebilir. Marka istasyonlarda fiyat farki ile satilan motoru temizledigini idda edilen katkili mazotlari devamli kullanmakta motorunuzun temiz kalmasina yardimci olacaktir. Ancak esas olarak sizin aracı kullaniminiz duruma etki edecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Şubat 2021; 19:5:9 >

• Psikolojik yaa.hayir fazla gidip kaç km gidiyor ki ;) iki ışığa az yakalanıp 5km fazla gidince seviniyor millet
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    Aslinda tam olarak psikolojik degil. Pandemi oncesi kisal yakitlara %5 alkol karistirilmasi zorunluydu. Pandemi ile birlikte alkol fiyatlarindaki artis ile beraber bu zorunluluk kalkti. Bunun bile menzile, motor omrune ve performansa etkisi olacaktir.
  • onatba O kullanıcısına yanıt
    https://www.facebook.com/247659535394465/posts/1775704879256582/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoksi -- 9 Mart 2021; 12:50:21 >
  • Benzini bilmem ama bp nin mazotu daha uzun menzil veriyor.

1.6 dizel üniteyle bp den fulleyince 770km gidiyorum.

Opet veya shellden fulleyince 730-750km civarı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin - xxx den alınca daha fazla gidiyor hikayesi !
  • hoksi kullanıcısına yanıt
    EPDK beni de sollamış, her bayii aynı diyor. Forumu takip ediyorlar sanırım :)

Epdk ya güveniyorum. Ancak tedbirli olmakta fayda var. Bunlar eski haberlerden örnekler:

Yani 3 aşa 5 yukarı karşılaşılabilinecek durumlar belli. Bu sebeple dikkatli olmakta fayda var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 10 Mart 2021; 20:19:47 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.