Şimdi Ara

Benzinde gaz yememe ve ağır benzin kokusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
18.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Peki hocam benzindeki titreme rölanti bozukluğu sizce neden olur ki çıldırttı artık bu araba beni

Herkes sat diyor hocam ama ben bu arabayı bu şekilde nasıl satayım başkasının başını yakayım belki adam alırken fark etmicek bile söylemesen anlamaz bile o ara ama alışverişte hile hurda olmaz ama bu seferde fiyat kıracak çakallar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Peki hocam benzindeki titreme rölanti bozukluğu sizce neden olur ki çıldırttı artık bu araba beni

Herkes sat diyor hocam ama ben bu arabayı bu şekilde nasıl satayım başkasının başını yakayım belki adam alırken fark etmicek bile söylemesen anlamaz bile o ara ama alışverişte hile hurda olmaz ama bu seferde fiyat kıracak çakallar
    Normalde rölanti problemlerinin ana sebebi rölanti motorundaki fiziksel arızalar yahut adaptasyon aksamalarıdır.

Kendisi temsili olarak şöyle bir parçadır;

Benzinde gaz yememe ve ağır benzin kokusu

Diğer ana problemler ise boğaz kelebeği kirlenmesi ve hava debimetresi arızalarıdır. Bunlardan sonrada krank devir sensörü ve egzantrik devir sensörü gelir.

Ama sen problem sadece benzindeyken yapıyor diyorsun. Bu saydıgım noktalarda arıza olsa aynılarını lpg de kullanırkende yapar. Dolayısı ile bu secenekler direkt eleniyor.

Aracı benzinde kullanırken lpg ye göre çekiş düşüklüğü ve dipgazda tekleme vs var mı?

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Evet hocam benzinde arabanın çekişi çok düşük arada bir de silkeliyor.

Daha önce lpgde de sarsıntı vardı boğaz kelebeği temizliği yaptım buji ve buji kablolarını değiştirdim çözüldü ama benzinde hala devam ediyor

• quote:

Evet hocam benzinde arabanın çekişi çok düşük arada bir de silkeliyor.

Daha önce lpgde de sarsıntı vardı boğaz kelebeği temizliği yaptım buji ve buji kablolarını değiştirdim çözüldü ama benzinde hala devam ediyor
    Benzin pompası yenilendikten sonra da silkeleme ve çekil düşüklüğü düzelmedi mi?

Hayır hocam düzelmedi

• Tamam sen şu röleyi bi attır, ondan sonra olmadı bir bosch car servise gidip benzin enjektörlerini ve enjektör kütüğünü kontrol ettirirsin.
  • Bence %90 benzin hortumunda ufak bi çatlak ve oradan sızma ve hava yapıyor. Benzinde yapıp lpg de yapmayan bi sıkıntınız var. Normalde benzinde olan sıkıntı lpg de daha fazla hissedilir. Demenize göre lpg de sıkıntı yok. Ozaman ustaya götürüp benzin hortumlarini kontrol ettirin ilk iş olarak. Olaya en basitten başlayın ve gereksiz yere parça değiştirtmeyin

Bide, aracın benzin eksilmesi var mi lpg de kullanirken?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 13 Mayıs 2018; 13:0:0 >
    Tamamdır hocam ✋🏻

• Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Hayır hocam her hangi bir eksilme fark etmedim belki çok az vardır ama dikkatimi çekmedi zaten 2 haftada bir benzin atıyorum 4-5 litre

• Benzinde gaz yememe ve ağır benzin kokusu

sorunun çözümünde sadece benzin pompası değişimi değil, takımıyla birlikte değiştirilmesi de gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manisa_tr -- 14 Mayıs 2018; 10:28:35 >
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    Tam takım değişti hocam

Hocam röle taktırdım bugün arabaya. 80 tl tuttu. Saçma geldi ama arabanın lpgde performansı arttı gibi geldi bana

• quote:

Hocam röle taktırdım bugün arabaya. 80 tl tuttu. Saçma geldi ama arabanın lpgde performansı arttı gibi geldi bana
    Psikolojiktir o :))

Nasıl peki, geliyormu benzin kokusu?
  • Gazciyiz aracta gaz ile benzin ayni anda yakiyor arac gazdayken programdan benzin enjektorleri normalden fazla calisiyorsa motora hem benzin hem de gaz gidiyor benzin kesicisine baktirin benzin kesmezse araca hem benzin hem gaz gider eger benzin kesici saglamsa ekuye yazilim yukletin sayet ondada bir problem cozulmezse ekuyu yenisiyle degistirip deneyin elbet sorun cozulecektir bazen gaz ekusu sapitir hem gaz verir hem benzin ayar tutmaz motoru hic yikadiniz mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kesinlikle psikolojik😂😂

Hayır hocam kesildi koku :)

• quote:

Kesinlikle psikolojik😂😂

Hayır hocam kesildi koku :)
    Hadi gözün aydın :)
  • Hocam üstünde baya geçmiş ama nasıl çözdünüz

• quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Hocam üstünde baya geçmiş ama nasıl çözdünüz

hocam araba işleri nası gidiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

hocam araba işleri nası gidiyor

Alıntıları Göster

Benzinide yaptırdım artık insallah bitti sorunu. Geçende rotları dağıtmışım 400 ona verdik teker sallanıyodu. Dünde 300 benzin sorununa verdim. Sömürüyor it oğlanı

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.