Şimdi Ara

Benzinde gaz yememe ve ağır benzin kokusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
59
Cevap
0
Favori
18.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 2001 Clio 1.4 8v kullanıcısıyım aracım bayadır sabahları ilk çalışmada geç çalışıp alırı derece tekliyordu ve stop ediyordu ve araç sıcakken marşa bastığımda ilk marşta çalışıp boğulup stop ediyordu 2. Marşta ise sıkıntısız çalışıyordu. Ayrıca aracı lpg de çalıştırınca hiç bir sıkıntısı yok..

aracın buji, buji kabloları değişti. Boğaz kelebeği rölanti motoru temizlendi, sorun çözülmeyince daha önceden basıncı yeterli denen benzin pompasıda değişti. Benzin pompasından sonra araç sabahları anında çalışıyor ve sıcakkende her hangi bir sıkıntısı yok yine tek marşta çalışıyor fakat sorun şu araba düşük devirlerde gaz yemiyor kendini kasıp sonradan açılıyor resmen 2500 deviri geçtikten sonra her hengi bir kasma yok ve tekleme sorunu hala devam etmekte ayrıca araç lpg deyken bile araç içinde aşırı benzin kokusu oluyor. Sorun ne olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 10 Mayıs 2018; 11:42:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Büyük ihtimalle gaz regülatörü gaz kaçırıyor, gaz benzine karışıyor, benzinde çalışacağı zaman verimli yanma olmadığında yürümüyor. İyi bir gazcı sorununuzu çözecektir.
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 hafta önce regülatörün rekorları değişti su kaçırdığı için diyafram vs herşey sağlam dendi toplandı

• Uzman değilim ancak gelen yoğun yakıt kokusu da yakıtın yanmadığını gösteriyor.. LPG ile benzin aynı oranda sıkışmaz aynı anda tutuşmaz.. Dolayısıya karıştığı taktirde bahsettiğiniz belirtileri gösterir.. Koku ve silkeleme yürümeme..
  • benzer sorunu yaşadım ve saçma bir çözümü olduğunu gördüm

https://forum.donanimhaber.com/boyle-birsey-mumkun-mu-evet-mumkunmus--131444195#131444195
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Bende karıştığını düşünüyorum hocam çiğ yajıt kokuyor çünkü yakmadan atıyor galiba ama nerden karışır bu yakıt

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Elektriksel biley olabilir mi hocam yani birde arada sırada geri vitese takınca rölanti aptallaşıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Elektriksel biley olabilir mi hocam yani birde arada sırada geri vitese takınca rölanti aptallaşıyor
    Bunu okuyunca manyetik kaptör denen parça geldi aklıma.Benim aracımda geri vitese takınca saçmalıyor bazen stop ediyordu,yolda giderken bazen tekliyor vitesi boşa alınca stop ediyordu.O parcayi değiştirdim 3 gündür sorunu tekrarlamadı.Aynı sorunu yaşayıp bu parcayı degistiren insanlar var.Manyetik kaptor arızası renolarda kroniktir.Şöyle diyeyim benim bu parçayı 4 senede 4.kez değıstirdim bir defa yolda bıraktı.75 tl lik bi zımbırtı ama aracın tüm kimyasını bozuyor

• uğraştırıcı bir sorun gibi görünüyor. sıkıntı için oto elektrikçiye benzin tertibatıyla alakalı bütün kabloları da takip ettirmek lazım. olmazsa lpg ye geçince benzin pompasını kesen zaman rölesi taktırıla da bilir. her şey deneme yanılma bu tür sorunlarda, işin kötü yanı da bu.
  • Sorunla daha yeni karşılaştım, şu şekilde çözdüm.

Gaz verilmesine rağmen araba yığılıyor sonradan arap atı gibi açılıyorsa, MAP sensöründe veya hortumunda sorun var.

Hortum dışardan sağlam gibi gözükebilir ama varsa imkan map sensörü ve hortumunu değiştirin.

Özel bi hortum değil, sanayiden kaliteli alın o boy ve çapta.

Sürüşün ne kadar yumuşak olacağını görün.

Bu sıradan egsozdan patlama tarzı birşey olursa derinden katalizör baktırın.

• Buddy sat kurtul su arabayi her hafta bir sorun cikariyor

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

uğraştırıcı bir sorun gibi görünüyor. sıkıntı için oto elektrikçiye benzin tertibatıyla alakalı bütün kabloları da takip ettirmek lazım. olmazsa lpg ye geçince benzin pompasını kesen zaman rölesi taktırıla da bilir. her şey deneme yanılma bu tür sorunlarda, işin kötü yanı da bu.
    Hocam KESSte temel oto var elektrikçi oraya gidiyorum sorun pompada dedi benzin pompası değişti bazı sorunlar çözüldü ama tekleme sorunu devam ediyor bir daha pompayı bozmamak için röleyi taktırmayı düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SHIHAD

Buddy sat kurtul su arabayi her hafta bir sorun cikariyor
    Hocam az kaldı ya yakcam ya satcam

• quote:

Hocam az kaldı ya yakcam ya satcam

Alıntıları Göster
    Aynisi benim basima da geldi. Komple motor indi aksama konusunu acicam

• MIKROP DOGAN kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam önce kendini kasıyor sonra kafasını kaldırıyor

• quote:

Aynen öyle hocam önce kendini kasıyor sonra kafasını kaldırıyor
    Aracınızda lambda veya diğer adıyla oksijen sensörü var mı.Eger varsa bu kendini tutup bi noktadan sonra şahlanması onun arızalı olması yüzünden de olabilir

• Benzin kokusunun tam olarak nerden geldiğini tespit edebildin mi? Koku sadece kabinde mi var, motor kaputunu açınca orda da koku oluyormu?

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Kabinde hocam hatta sağ ön tarafta daha yoğun

• Material-Engineer kullanıcısına yanıt
    Peki koltuğu kaldırıp baktın mı orda ıslaklık varmı? Genelde pompa koltuğun altında olur.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.