Şimdi Ara

benzinli araçlarda araç çalışırken aküyü sökersek? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
42.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • araç çok eski tip değilse kesin eder her bişey elektronik motor stop etmese neolur
  • quote:

Orijinalden alıntı: katliam_25

tamırcıye gıttım darbe sensorunun ust kapagı yok benım arabanın bı ara ona basmışız oda benzın pompasını calıstırmıyo ama gaz calısıyo tabı oyle oldu bulduk yanı :) pompa saglammıs :)

Sanal ortamdan bu kadar dostum, en azından sorunun pompanın çalışmaması olduğunu bilmişim ama
  • Etmez bikac sene once iki arac piknige gitmistik.Bi tanesindr teyp acikti ve akusu bitmisti.Takviye kablosu da bulamamistik.Diger aracin akuyu sokup buna taktik.Calistiktan sonra aku sokuldu arac calismaya devam etti ve kendi akusu takildi.Iki arac da benzinliydi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burhan kullanıcısına yanıt
    evet haklısın sagolun tesekkurler yardımlarınız ıcın :)
  • fiesta 1.4 tdci de sökünce çalışmaya devam ediyor tarafımca denenmiştir :)
  • Arabamın aküsü bitince, sağlam akü ile aracı çalıştırdım. Araba çalıştıktan sonra sağlam aküyü söküp, şarjı tükenmiş aküyü bağladım.
    Hiç bir sorun olmadı, araç kesintisiz çalışmaya devam etti.
  • Motorsikletimin 12 voltluk aküsü vardı.O halde 2 km yol gittim.Durduğumda akünün olmadığını gördüm. Yolda giderken akü düşmüş.
    Sanırım karbürütörlü arabalarda da sorun olmuyordur.
  • çalışmaya devam eder. geçen gün aküyü değiştirmek için götürdüm adam çalışır vaziyette söktü aküyü akü olmadan çalışıyordu araba hatta sordum bir zararı olmasın diye aracın elektronik ayarları bozulmasın diye böyle yapıyoruz dedi sonra yeni aküyü taktı
  • .IsTanBul. kullanıcısına yanıt
    Eder...Akü ilk hareket icin marş dinamosuna enerji verir,arac çalışınca devreye giren alternator elektrik üreterek gerekli enerjiyi sağlar..

• Arac çalıştıktan sonra akünün fonksiyonu kalmaz..Ne zamana kadar? Alternator arıza yaparda elektrik uretemezse ışte o zaman aküden elektrik yemeye başlar..Ne zamana kadar? Akü bitene kadar..:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Arac çalıştıktan sonra akünün fonksiyonu kalmaz..Ne zamana kadar? Alternator arıza yaparda elektrik uretemezse ışte o zaman aküden elektrik yemeye başlar..Ne zamana kadar? Akü bitene kadar..:-)

Bozuk aküyle arıza ışıkları yanıp çekişden düşmüştü, akü sökülünce çalışır ama yolculuk yapılacağını sanmam.

• benim başıma gelen olay size cevap olabilir arıcımın aküsü bitti ve elektrikçi çağırdım yanında akü ile geldi benim aküyü söktü yanında getirdiği aküyü takmadan sadece kutup başlarını bağladı arabayı çalıştırdık sonra kutup başlarından çıkardı kabloları araba akü takılı olmadığı halde 2 dk gittikten sonra durdu:)
  • Konuyu görünce aklıma gelen tek şey: "Baba akü yok!!!"

• gonzo_01 kullanıcısına yanıt
    alternatör yeteri elektriği ürettiği sürece araç gider. yetmediği yerde durur.
  • Alternatör iyi durumda olduğu müddetçe bir şey olmaz.Daha önce denedik..Siz yinede böyle bir şey denemeyin....
  • araba çalışırken neden aküyü sökme ihtiyacı hissettiniz de bu başlığı açtınız ki asıl ben bunu merak ettim.
  • Araba çalışırken aküden elektrik çekmez, akünün şarjı yoksa sarj olur. Bu durumda araba çalışırken akünün sökülmesinde hiç bir sıkıntı olmaz.

• Fanteziye bakın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç çalışır ve hiç birşeyde olmaz.
    Dilediğin yerede gidebilirsin.
  • Alternator de sabit mıknatıs yok elektrik mıknatıs var yani alternatör elektriÄŸe ihtiyaç duyar ama belki kendi ürettiÄŸi enerji kendine yeter tabi bunu denemeden bilemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.