Şimdi Ara

Benzinli-dizel makası tam tersine döndü. (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
25.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
Giriş

araci ben de merak ettim, cng in deposu ve istasyonu olmamasi sikintili. tamam ucuz ama satan yer olmadikca suan genele hitap eden bir cozum degil, bahsettigim efektif olmama kismi buydu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senged kullanıcısına yanıt

Audi A3 G-Tron

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özufocu -- 17 Mart 2023; 13:51:35 >
  • suicide kullanıcısına yanıt

Yaklaşık 15 sene önce 1 CNG fırtınası esmiş Türkiyede. Fuarı bile düzenlenmiş. LPG taktırır gibi bir çok insan aracına taktırmış da. Ama gel gör ki, bilinmeyen 1 el, istasyon açılmasının önüne geçmiş, mevcutları da yavaş yavaş kapatmışlar. Ve otoCNG Türkiyede unutulup gitmiş, petrolcüler de halka benzin, dizel ve verimsiz LPGyi dayamaya devam etmiş. Koskoca Türkiyede 1 elin 5 parmapını geçmiyor şu andaki oto CNG dolum istasyonları. Akıl alacak gibi değil!

• Benzinli-dizel makası tam tersine döndü.

Çift yakıt deposu göstergesi var. Soldaki CNG. Sağdaki benzin.

• özufocu kullanıcısına yanıt

Vay be ben sadece otobüs ve kamyonlarda var biliyodum. Otomobilde fabrika çıkışı CNG olması beni çok şaşırttı. 7kg'lık 2 tüp toplamda 14 kg CNG hacmi varmış. Ortalama 400 km civarında bir menzil. Gebzede varmış CNG istasyonu. Net olmamakla birlikte fiyatları 5 tl sanırım. Net bir bilgiye ulaşamadım onunla ilgili. Ama 400 km yolu 70 tl gibi rakamlara gidebilmek şuanki ekonomik durumda efsane olurdu.

https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/modeller/layer/teknoloji/g-tron.html

• Bizim burada dizel ve cngli belediye otobüsleri var. Dizele zam geldiği zaman hem dizel hem de cngli olanlara aynı yolcu ücreti zammı uygulanıyor.

Yani otomobil için cng gelse bile kendi menfaatleri/çıkarı için gelir. Topluma ise vergi oğlu vergiyle gelmiş olur.. Bize onu koklatmazlar.

• senged kullanıcısına yanıt

İşte o efsaneyi millete yaşatmamak için CNG diye 1 sistemi milletin duymasını istemiyorlar. Olan istasyonları bile yok ediyorlar.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.