Beritan Güneş (@BeritanGns) on X https://twitter.com/BeritanGns/status/1785999323303461018Bu eleman kürdistan diyor, Kaçak elektrik kullanımını hak görüyor, yapılan kesintiyi utanmadan şikayet ediyor. Mardin'de kayıt dışı kullanım nedeniyle özellikle Derik ve Kızıltepe ilçelerinde şebekenin çökebileceği ve bu ilçelerin enerji almama riskinin olduğu uyarısı yapıldı. Tüketilen kaçak elektriğin ekonomiye zararının ise 6 milyar 250 milyon lira! Güneydoğu'da elektrik dağıtımı yapan şirketin kaçak elektrik yüzünden toplam alacağı ise tam 28 milyar TL! Kürdistan neresi oluyor ? O barajlar kimin parasıyla yapıldı! Bu ülke yıllarca GAP için bölgeye para akıttı. Sadece GAP mı? Bölge kalkınsın diye saymakla bitmeyecek projeler hayata geçirildi! Mevlüt Tezel. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 4 Mayıs 2024; 10:19:14 > |
Beritan Güneş (dem milletvekili)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Trolu beslemeyin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
acak şey mi? Oluyor işte... Dicle Elektrik tarafından Şanlıurfa'nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye, Haliliye, Harran, Siverek ve Viranşehir ilçelerinde jandarma destekli dron kontrolü yapılınca 100 bin nüfuslu bir ilçeye yetecek yaklaşık 53 bin 500 kilowatt gücünde 351 adet kayıt dışı elektrik trafosu tespit edildi.
Dikkat edin, mahalleden geçen elektrik direğine çengel atıp evine kaçak elektrik çekenlerden söz etmiyorum. Resmen trafo kurup, memleketin elektriğine çökmüşler. Bunlar yakında milletin barajına da çökerler...
Bu rezilliğe bir isim koymakta güçlük çekiyorum. Siz deyin hırsızlık, ben diyeyim eşkıyalık, başkası desin vatan hainliği...
Üstelik onların çaldığı elektrik, senin benim faturama "kaçak elektrik gideri" olarak kaydediliyor. Sizin çöktüğünüz elektriğin parasını ben ödeyeceğim, öyle mi? Yazıklar olsun... Çaldığınızla çarpılasınız inşallah...
-
Başkasının kaçak kullandığı bizim faturamıza kaçak bedeli olarak yansıyor.
Adaletsizliğe bak.
Adam gerekli kontrolleri yapmadığı için bedeli biz ödüyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu eylemlerin sonucunda olacak tek şey var. Yıllardır kaçak elektrik kullanan hırsızlar artık kaçak elektrik kullanamayıp dem milletvekillerimden nefret edecek. Bu eylemler olmasa bir iki yerde kesinti olur geçerdi şimdi hepsinin kaçak elektriği elinden alınacak. Dışarının 10da 1ine yemek satılan yemekhaneye 25 kuruş zam geldi diye eylem yapan komünistler yüzünden zam geri alınıp porsiyon yarıya düşürülüyor olan öğrenciye oluyor ya o hesap. Elektrik kesintileri biter ama kaçak elektrik de biter. Aynen devam edin bu eylemlere.
Hükümet bunlara göz yumuyor sorarsan mücade ediyorlar. Oy için şeytana ihtiyaç var şeytanı ortadan kaldırırlar mı? Tüm yetkileri ve sorgusuz tıpış tıpış oy veren ellikileri var.
Sözde mücadele edip hırsızlığa göz yumup bedeli bize ödetiyor hadi oy vermeyenler olarak dile getiriyoruz ya tıpış tıpış oy verip kandırılanlar? Hangi bilimle hangi ilimle hangi tedaviyle açıklanacak?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvMüdüresiii -- 5 Mayıs 2024; 11:9:0 >
Devletin beceriksizliği. Kaçak elektrik kullananla mücadele edemeyip elektrik satan şirketleri zarar etmesin diye aradaki kaçağı abonelere yüklüyor.
Kaçak elektrikten şikayet eden taraf nedense hükümet. İcraat yapması gerekenler hırsızı halka şikayet ediyor şaka gibi.
-
Bu eylemlerin nedeni kaçak elektrikle mücadele edilmesi zaten. Bu eylemlerin günümüzde bu kadar ayyuka çıkması ve Dem'in bu kadar bağırması In nedeni her yıl kaçak elektrikle mücadele kapsamında yapılan kesintiler ve kaçak trafoların vb bulunup kapatılmasından kaynaklanıyor.
O açıdan bunu olumlu görüyorum. Yıllardır hırsızlığa alışmış, bunu kanıksamış, normalleştirmiş bir toplumda tekrar aldığı hizmet için para ödemesi gerektiği fikrinin aşılanması zordur. Ancak bu şekilde burunları sürttükçe anlarlar. Ortada bir özel şirket olduğu için, bu iş devletin elinden çıktığı için mücadele kalıcı hale geldi buda yavaş yavaş doğudaki kaçak elektrik kullanımını azaltıyor ve orada bu düzene alışmış kişilerin tepkisi büyüyor.
Ne mücadelesi? Kaçak elektrik her yerde var. O işler sadece doğuda olmuyor. Bu işi yapan elektrikçiler var parayı verdin mi evine kaçak yapıyorlar. Şirketler zararını sana bana yüklüyor. Batıda ne fabrikalar ne çiftlikler kaçak kullanıyor biliyor musun sen?
Fikir aşılamaya falan gerek yok yaptırım uygularsın bedel ödetirsin öyle olur. Sopayı göstereceksin. Sonra elektrik şirketinin çalınan elektriğini sıradan abone olarak ben niye ödeyeyim? Malı çalınan kendi malına sahip çıksaydı. Elektriğini çaldıran şirketin kendi sorunudur. Bana yükleyemezsin. Malını çaldıran zarar eder hatta batar bana ne?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X