Şimdi Ara

Berlin Gezi Ve Alışveriş Planım (Düzenlendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
3.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Size yaptığım tur planını aynı gezi sitelerinde ki gibi anlatmak istiyorum. Tur herzaman yapılabilir ben 5 Ocak' ı sabitledim. Bir de otel tavsiyesine ihtiyacım var.

BERLİN GENEL TURU 2015

31 Aralık 2014 // 31 Aralık 2016

(2 Gece / 3 Gün)

1.GÜN İstanbul-Berlin 05.01.2015
    Atatürk Havaalanı dış hatlar gidiş terminali Türk Hava Yolları kontuarı önünden saat 10.00 sularında siz değerli DonanımHaber yazarları ve okuyucuları ile vedalaşma. Bilet, gümrük işlemlerinin ardından THY tarifeli seferi ile saat 12:00' da Berlin'e hareket. Tahmini 2 saat 50 dakika süren yolculuğumuzun ardından yerel saat ile 13:50' de Berlin Tegel Havalimanı' na varış. Tegel havalimanından taksi ile otele ulaşım. Ulaştıktan sonra yerleşim için verilen zaman 1 saat. 1 saat sonrasında alışveriş ve yemek için serbest zaman. Apple Store, Saturn, Hard Rock Cafe, The Story Of Berlin ve Europa Center görülecek yerler arasında. Kendime tanıdığım bu zamanda Kürfurstendamm caddesine gidip Apple Store' dan ertesi güne ve ya 2 güne kadar İngilizce klavyeli Macbook Pro hazırlayıp hazırlayamayacaklarını soracağım. Eğer hazırlayabilirlerse ne mutlu bana. Oradan çıkıp hemen Apple Store' un sol çaprazında ki Hard Rock Cafe' ye gidip koleksiyonuma bir parça daha eklemeyi düşünüyorum. Sonrasında çok istediğim The Story Of Berlin müzesini 12 Euro' ya gezeceğim. (ki kendisi sabah 10:00' dan akşam 20:00' a kadar açıktır.) Ve caddenin ilerisininde Kaiser Wilhelm Kilise' sinin yanında bulun Europa Center adında alışveriş merkezinde serbest zaman. Oradaki büyük Saturn mağazasından Nikon D7100 fotoğraf makinemi ve Sennheiser CX275S kulaklıklarımı alıp ve Imbiss' lerden birşeyler atıştırıp (Curry Wurst gibi) otele dönüş. Geceleme otelimizde.

2.GÜN Berlin 06.01.2015
    Sabah kahvaltısını otelde aldıktan sonra biraz harita incelemeleri yapıp belki bir bisiklet kiralayarak yarım kalan Macbook Pro işini bitirmek üzere Kürfurstendamm' a geri dönüş. Yolum Kaiser Wilhelm kilisesi. Fotoğraflayıp, inceleyip Kürfurstendamm' a devam. Birkaç yere daha uğrayıp ufak bir gurme turizmine başlayabilim. Tabi öncesi bir Berlin Döneri yemeli. Nasılmış bu kadar övülüyor her yerde. Bir pastane bulup biraz Apfelstrudel biraz quark peynirli cheese cake deneyip bir Lidl arayışına giriyorum çikolatalarımı alıp akabinde Apple Store' a gidiyorum. (Mac hazırladıklarını varsayarak yazıma devam ediyorum.) Ürünlerin fiyatını ödeyip birkaç aksesuar daha alıp oradan ayrılıyorum. Akşam yemeği için ya bir İtalyan ya da Alman restaurantı bulup (Alman tercihimdir.) yemeği de burada hallediyorum. Sonrasında klasik bir Alman barında ünlü biralarını deneyip otele dönüyorum usulcacık.

3.GÜN Berlin-İstanbul 07.01.2015
    Ertesi gün kahvaltı ardından oteli erkenden terkedip Berlin' i rahat rahat akşam 19:00 a kadar gezebilirim. Keşke saat 00:00 gibi bir saatte de uçak olsa.. Bugünki planım şöyle; Berlin zafer anıtı(Siegessäule), Reichstag(Fotoğraf amaçlı çünkü kendisi görkemli yapıdır.), Brandenburg Kapısı ve Holocaust Denkmal(Utanç Anıtı) sonrasında birşeyler atıştırıp(Imbiss) havalimanına geri dönüyorum. Zaten kabin boy bir bavul olduğu için check-in işlemleri ardından bekle beni Duty Free .. (Türkiye' den alışveriş yapamayacağım için)

Alışveriş Haritası

Son gün gezi

THY Detaylar

Fotoğraf Makinesi

Macbook

Sennheiser CX275S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losgalacticos -- 19 Ekim 2014; 12:57:32 >

• Belli ki baya?y e?lenmi? heveslenmi?sin. :)

Seninki biraz aly?veri? turu olmu?, o yüzden çok bir ?ey eklemeyece?im. Birkaç ?ey için zaman kazandyrayym sana.

* Berlin'de trafik diye bir ?ey yok. Daha erken kalk, otelde yayylma, bin metroya istedi?in yere git.
    * Ystedi?in alet zaten Yngilizce klavye :) Sonunda Türkçe karakterler yerine Almanca karakterler var ancak, onun da pek de?i?ebilece?ini sanmyyorum. Sen sonra ayar yaparsyn.
    * Gurme turizmi için Avrupa'nyn en kötü yerlerinden biridir Berlin veya Almanya. O yüzden gurme kysmyny unut sen :)
    * Vaktin var, biraz gezilecek yer ekle, gitmi?ken gördüm dersin.
    * Havalimanyndan taksiye binip servet ödemene gerek yok. Otobüs / metro kullan en a**** daha yakyn bir yere. Aradaki parayla abartyrsak telefon alyrsyn :)

Bu da 5 kez gitti?imiz Berlin'den ya?anmy? Berlin gezi rehberin:
    dünya senin, hadi keşfetsene!
    Berlin Gezi Rehberi - Dünya Senin, Hadi keşfetsene!
    http://www.kesfetsene.com/berlin-gezi-rehberi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kkk77 -- 11 Ekim 2014; 17:17:18 >

• Bir günde çok yere gideceksen günlük kart(almancası tageskarte) almak daha uygun. Tüm toplu taşıma araçlarında sınırsız kullanılıyor.Fiyatı 6,7 euro. Aldığın saatten ertesi gün 03:00 a kadar geçerli. Başka sorun varsa özelden sorabilirsin. Berlin benim ikinci şehrim sayılır.

Detaylı bilgi. link
  • quote:

Orijinalden alıntı: kkk77

Belli ki baya?y e?lenmi? heveslenmi?sin. :)

Seninki biraz aly?veri? turu olmu?, o yüzden çok bir ?ey eklemeyece?im. Birkaç ?ey için zaman kazandyrayym sana.

* Berlin'de trafik diye bir ?ey yok. Daha erken kalk, otelde yayylma, bin metroya istedi?in yere git.
    * Ystedi?in alet zaten Yngilizce klavye :) Sonunda Türkçe karakterler yerine Almanca karakterler var ancak, onun da pek de?i?ebilece?ini sanmyyorum. Sen sonra ayar yaparsyn.
    * Gurme turizmi için Avrupa'nyn en kötü yerlerinden biridir Berlin veya Almanya. O yüzden gurme kysmyny unut sen :)
    * Vaktin var, biraz gezilecek yer ekle, gitmi?ken gördüm dersin.
    * Havalimanyndan taksiye binip servet ödemene gerek yok. Otobüs / metro kullan en a**** daha yakyn bir yere. Aradaki parayla abartyrsak telefon alyrsyn :)

Bu da 5 kez gitti?imiz Berlin'den ya?anmy? Berlin gezi rehberin:
    dünya senin, hadi keşfetsene!
    Berlin Gezi Rehberi - Dünya Senin, Hadi keşfetsene!
    http://www.kesfetsene.com/berlin-gezi-rehberi

Tavsiyeler için sağolun.

Gezim genel olarak Kürfurstendamm çevresinde geçeceği için yakın bir otel arıyorum. Cadde üzerindekiler genel olarak adını duyurmuş oteller ve 2 gece için yaklaşık 600 Tl gibi bir fiyat istiyor. Daha doğru düzgün bir otel araştırması yapmadım açıkçası.

Ben sadece İngilizce karakterli bir bilgisyar istediğim için bunu soracağım yoksa Almanca karakterli bir bilgisayarda olabilir. Belli olmaz her an gurbetçi olabiliriz

Bende mutfakları için iyi şeyler görmedim. Genel olarak Avusturya' da ne yapılıyorsa isimleri değişik olarak aynıları var. İlk akşamı fast food ile geçiştirim sonra ki akşam bir İtalyan restaurantına otururum o da bir şekilde hallolur.

Eğer Kürfurstendamm' a yakın bir otel olursa sadece havalimanı-otel ve otel-havalimanı hattında taksi kullanırım. Yaklaşık 20 kilometre diye baktım. Ne kadar tutar acep..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gezi ve Turizm
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.