Şimdi Ara

Besyo Hazırlık Kursları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Üniversitelerin besyo bölümlerine talep son yıllarda giderek artıyor. Bu artışın bir nedeni sağlıklı bir yaşam için sporun öneminin kavranmasıdır. Bir diğer önemli neden ise iş imkânlarının çokluğudur. Ancak besyo bölümlerine özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alındığı için sınavlarda adaylar arasında yoğun bir rekabet oluyor. Bu rekabetten başarıyla çıkmak için ise düzenli ve disiplinli bir hazırlık süreci gerekiyor. Besyo Hazırlık Kursları da bu amaçla açılmıştır. Kurslar adayları sınav parkurlarıyla aynı tesislerde ve deneyimli antrenörler eşliğinde sınavlara hazırlıyor. Ayrıca her üniversitenin besyo sınav şartları farklıdır ve kendi yönetimleri tarafından belirlenir. Kurslardaki eğitimler her besyo bölümü için belirlenen şartlara uygun olarak verilir.

Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Bölümlerinde Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi, Spor Yöneticiliği, Rekreasyon Eğitimi bölümleri vardır. Besyo kurslarında adayların bu bölümlere uygun olarak yetenekleri ortaya çıkarılır ve geliştirilir. Adayların yetenekleri konusunda en doğru bölümü seçmeleri için psikolojik rehberlik hizmeti de verilir. İstanbul Besyo Hazırlık Kursları içinde eğitim kalitesiyle öne çıkan kurslar tercih edilmelidir. Besyo kurslarına yoğun talep olması çok sayıda besyo kursu açılmasına neden oldu. Ama her kurs merkezinde kaliteli eğitim verildiğini söyleyemeyiz. Kursa kayıt yaptırmadan önce antrenman yapılan tesisleri görmeli, eğitim programı incelenmeli, birebir eğitim verilip verilmediği araştırılmalı, eğitmen kadrosunun kalitesi öğrenilmelidir. Bu niteliklere göre kurs ücretleri karşılaştırılmalı ve en uygun fiyatlı kurslar tercih edilmelidir.

Her üniversitenin besyo bölümü puanları da farklıdır. Besyo sınavlarına girebilmek için YGS baraj puanını almak gerekir. Ayrıca puan hesaplamasında orta öğretim başarı puanı da etkili olmaktadır. Tüm bu bilgiler kurs merkezlerinde adaylara anlatılır. Ankara Besyo Hazırlık Kursları da Türkiye ortalamasının üzerinde başarı göstermektedir. Girmek istediğiniz üniversitenin besyo bölümüne hazırlık için aynı ildeki kursa gitmeniz gerekmiyor. Bir ilde katıldığınız besyo hazırlık kursuyla ülkenin her yerindeki besyo sınavlarında başarı sağlayabilirsiniz. Besyo bölümlerinden mezun olanlar Beden Eğitimi Öğretmeni olarak tüm özel ve devlet okullarında çalışabilir. Spor kulüplerinde antrenörlük yapabilir. Gençlik ve Spor Müdürlüklerinde yöneticilik yapabilir. Turizm alanında organizasyon ve aktivitelerde görev alabilir. Spor alanında gelecek planları kuruyorsanız kaliteli bir besyo kursuna mutlaka katılmalısınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrocodileDanismanlik -- 1 Mayıs 2018; 15:22:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.