Şimdi Ara

BETON TAVANA SU İZOLASYONU YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Adanadayım, apartmanın en üst katındayım. Tavanda ham beton ve bazı bölgelerde 2-3 cm kadar su birikmesi var su tahliye olamadığından birikmelerin olduğu yerde aşağıda nemlenme oluyor..

Soru1: Su birikmelerinin olduğu yerler nasıl bir malzeme ile yükseltilmeli? Sıradan beton şap ortalara doğru inceleceği için kırılma ve çatlama yapabilir diye düşünüyorum.....
    Soru2: Tavan düzeltildikten sonra nasıl bir malzeme ile su izolasyonu yapılmalı?.Gezilen bir alan olduğu için dayanıklı bir malzeme olmalı..Sutut, sukes vb olurmu? Hangisi daha iyi?

Bu konuda tecrübesi ve bilgisi olanların yardımını rica ediyorum. Kendim yapmasam bile yapacak birini bulurken ne istediğimi bileyim. Şimdiden teşekkür.

• Bende son kattayım, çatıda sorun yok ama maalesef balkon üstleri büyük bir problem oldu. Evi geçen aylarda tadilat yaptırdım, çatıyı onarmazsam yine sorun olacak.

Gerekli araştırmaları yaptım, en iyi çözüm membran hocam. Çift kat yaptıracaksın, ikinci katın üst kısmı dekor olanlar mevcut.

5 m2 50 lira gibi bir fiyattan satılıyor.

Kesin çözüm o olacaktır.
  • soyken kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Membran ? pvc den mi üretiliyor bu malzeme ? Şu an balkonda bir problem varmı ? Bizim mutfakta köşelerde kararma var. Eğer işe yararsa bu mebran uygulamasını yaptırmak isterim.
  • Öncelikle tavanda su tahliyesi olan yere doğru eğim şapı uygulaması yaptırın, 3 cm minimum kalınlıkta olsun. Hazırlanan yüzeye sürme veya bitümlü( membran) yaşıtımları uygulaya bilirsiniz şunu unutmamak gerekir, gezilen yada gezilmeyen teras olsun yalıtımı korumanız gerekir. Sürme yatılım yaparsanız uygun fayans ve derz ile fayans yada seramik uygulamları yapabilirsiniz. Eğer membran uygulamAsı yapıysanız tavsiyem yüzeye koruyucu şap atmanız. Bu tip su yalıtımları uygularken ısı yalıtımıda mutlaka hesaba katın. Eğer bu tip işlere yatkınlığınız yok ise bir yalıtım firması ile iletişime geçip işi ehil olan insanlara yaptırın. Yalıtım ( ısı ve su) doğru yapılması gereken bir uygulamadır eğer yanlış uygulama yapılırsa sonrasında başınızı çok ağrıtır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.