Şimdi Ara

BEYAZ YAKA OLMAK DEVLETTE Mİ ÖZELDE Mİ DAHA İYİ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
2.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git

BEYAZ YAKA OLMAK DEVLETTE Mİ ÖZELDE Mİ DAHA İYİ?

(En Son Oy Tarihi: 25.6.2024)
Giriş

dogrudur hocam. mavi beyaz fark etmez, 8 saat çalışıp haftasonu 2 gün iznin varsa o iş bence iyidir ücreti fark etmez. geçenlerde doğalgaz ustası çağırdık kombide arıza varmış bi devirdaim pompası değiştirmeye 4 bin lira para aldı, sonradan taktığı parçaya internetten baktım 800 liraymış . 15 dkda söktü taktı hepsi bu. kaç günlük emeğimin parasını aldı. bu dönen paraları artık aklım almıyor.

• airnavy kullanıcısına yanıt

çoğu fatura da kesmiyor. denetim yok. parçayı ben alayım sen tak derseniz bin dereden su getiriyor. serbest piyasa dedikleri şey tamamen vatandaşın aleyhine işleyen sistem haline geldi. oto sanayileri de aynı şekilde fatura kesilmediği için herhangi bir hak talebinde bulunmakta mümkün olmuyor. aracınızı boyasınlar diye veriyorsunuz rezalet bir işçilikle 6 ay sonra dökülmeye başlıyor. görseli zaten en baştan kötü oluyor ve hakkınızı arama şansınız yok. devlet denetiminin ve yaptırımının olmayacağını bilenlerin yapacaklarının sınırı yok.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt

öncelikle ben ters bir değilim sadece çoğunluk kadar iyi rol yapamıyorum. bu işyerinde devrimci marşlarla yürüdüğüm anlamına gelmesin ama. iş hayatında hiç kimse kendisi olmaz. rolünü oynar işini yapar evine gider. aç kalmamak için göze alınanlar çizgiyi belirleyendir. işyerinde kimseye eleştiri getirmenin anlamı yok böyle bir şeyden de bahsetmedim. işyerinde kimseyle arkadaş olmakta gerekmiyor temel kriter işini yapmaktır, arkadaş olacaksın diye bir beklenti içinde olmaz işveren.. söz konusunun işyeri, para ve dolayısıyla ekonomi, finans, burjuva olduğu bir yerde insan kendisi olamaz. sabah 06:30'da servise binip ofiste poğaça yiyen birinin günaydın gülümsemesi sahtedir. bunca sahteliğin içinde torpil, kayırma, hemşehrici, referansçı, partici de varsa... iş hayatı zordur. dünyanın en iyi ressamı da olsan senin eserlerini sergileyecek sergi, bağlantı bulamazsan ancak evinin duvarına asabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Özel sektörün ün çok açık. Mesela devlette memur olup istifa edip astrolog olup ayda 150 bin kazanan var. Gel gelelim her sektörün ve mesleğin bir "prime" dönemi olduğu için, aileden yana maddi desteği olmayan insanlar için kamu daha mantıklı. Öteki türlü çoğu kişi özel sektörde harap olup gidiyor ama %10 grup ise kamudan daha rahat yaşıyor.

Şark görevi mi? Bittikten sonra batı şehirlerine geçince rahatlarsınız bence.

• reactHunter kullanıcısına yanıt

Hocam net fiyat söyleseniz ya zaten anonimsiniz, 31k da +30k'ya girer 310k da +30k'ya girer  Hangi okuldan mezunsunuz bu arada

• ebedidevlet kullanıcısına yanıt

İşte bundan dolayı insanlar cevizin dışıyla uğraşırken siz içiyle meşgul olacaksınız takvalı yaşamaya çalışacaksınız.

Devrem bende aynıyım senin gibi memurluk dedik gittik polis olduk birde trafiğe atandım istanbuldayım şu işi büyükşehirlerde yapmanın gram mantığı yok EGM'de çalışacaksan ayrıca torpilin olacak 50 kere dilekçe verdim çıkarın beni bu trafik şubeden diye çıkarmıyorlarda adamımız yok diye ben böyle bir şey görmedim resmen hayatım kaydı mobbing tarafına hiç girmiyorum bile sürekli çalışmaktan insan hayatının ne olduğunu anlayamıyor artık ben bu teşkilatın bu kadar adam kayıran , mobbingci olduğunu bilseydim girer miydim be ? 40 bin tl maaş batsın öyle para hayattan aldığım zevk 0 daha şimdiden stres yapmaktan dışarıda insanlarla uğraşmaktan öyle bir bezdim ki bir Allah biliyor bir ben şu lafın kadar doğrusu yok "takarlar beline silahı gözüne de gözlüğü gençliğini alırlar" ötesi yok polis olacak arkadaşlar varsa eğer ki küçük şehirlerdeyseniz başka alternatif iş imkanınız yoksa başvurun olun polis ama büyükşehirlerde yaşayan alternatif iş imkanı olan birisi için polislik hayata veda etmek demek.. hele birde EGM'de adamınız yoksa ya trafikçisiniz yada karakol ekipleri.. burada kim ne derse desin bu teşkilatın içine girmeyen bilemez... torpilli polisler hari.

• steel0 S kullanıcısına yanıt

arkadaş gerekli açıklamayı yapmış. ben de özel sektörde durumun farklı olmadığını söylüyorum. sorun sektörle ilgili değil başka sorunlar var...

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vittorioo V kullanıcısına yanıt
    Gardaş nediyon. Memursan zaten çalışmıyorsun ki beleşe para alıyorsun. Kimse memuru veya kadrolu işçiyi kolay kolay çalıştıramaz. Özel sektörde para verirler ama 10 katı hizmet beklerler. Yapamazsan 10 yıllık falan demezler tekmeyi yersin. Özelde diken üstündesin stres gırla. Memursan ağır yüz kızartıcı birşey yapmazsan max sürerler seni o da amirle tartışman lazım. Maaş trink yatar. Kimse sana ne yapıyon demez iş yapıyormuş gibi gez sağda solda no sıkıntı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Devlet her zaman daha iyidir , 6 yıldır muhasebe sektörünün içindeyim Muhasebe Uzmanıyım, özel sektör hepsi eğer firma iyiyse devlet gibi firmalar var bulabilirsen şanslısın yeni işe girdim yabancı bir firma olmasına aldandım ama hırsızlık sapıklık ne ararsan var, özel sektörde başın her türlü ağrır çok pis kandırıldım , mart yıl sonu zam dönemiymiş 21.000 alıyorum almam gereken tutar 27.000 Tl ve üstü ama beni öyle bir kandırdılar ki şuan çok tedirginim görüşmelere gidiyorum , olmıyor kafayı yicem özelden uzak dur illaki sorun olacak hep, seçim , ramazan , mart ayı bazı firmalar için prim zamanı geçsin diye bekliyorum. İş görüşmesinde öyle bir kandırdılar ki 29 yaşındayım asla anlayamıyorsun içine girmeden firmanın nasıl bir yer olduğunu.

• Big Booble kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
    Her firma ayrı ayrı bubi tuzaklarıyla dolu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Ama en kötüsü burası patron şirketleri bile buradan iyidir , burası yabancı birde kurumsalın yanından bile geçmemiş burası, hırsızlık saygısızlık sapıklık bile olmuş üç ay oldu seçim sonrası ramazan sonrası birde mart ayı insanlar prim alacakmış ilanlar artcak diyorlar iş buldum buldum bulmasam bile çıkacam iğrenç ötesi bir yer

• Big Booble kullanıcısına yanıt

KPSSye hazırlanın muhasebeden alım vardır

• Dün eczaneden reçete yaptırırken "Reprezantları geliyor mu hala" diye sordum;

"Gelmez mi hem de çok.."

"Doktoru 1 saat bekledim hiç göremeyince..."

"Artık onlar doktorları da göremiyor, ya hemşire yada hastabakıcı, doktorun hastadan zamanı mı kalıyor bunları görsün."

"Öyle ama ben reprezant iken doktoru poliklinikte ziyaret ederdik ve en verimli ziyaretler poliklinikte olurdu."

"O eskidendi, sen en son ne zaman çalıştın reprezant olarak?"

"17 sene evvel"

"Ohoo sen iyi döneminde çalışmışsın, o zamandan bu zamana ne sular aktı köprü altından...."

"Bilirim, arada görüştüğüm arkadaşlar ne olur bize de kadrolu kamu görevi ayarla diyerek yalvarıyorlar ama ben bu ırgatlığa tahammül edemiyorum."

"İşinin değerini bil beyim, dışarıda binlerce körpe aç bir halde.."

"Bilirim, bilirim..."

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.