Evveet.. Canım yazı yazmak istedi şu an. Şu an evin balkonundayım ve hafa yağmurlu. Pencereden dışarı izlerken aynı zamanda da yazı yazacamm. Hadi hayırlısı.
BEYBLADE KAVGASI
Eski apartmanımda , Daha 6 yaşındayken benden 1 yaş büyük komşumla bizim çardağa inip beyblade oynardık. Benim beyblade çakmaydı ve dönmüyordu bile. Atıyordun yere çatttt. Taştan farkı yoktu anlayacağınız. Benim komşunun ise beyblade’i hem orijinal hem de en daşşaklısıydı. Bi fırlatıyodun akşama kadar durmasını bekliyoduk. Bi gün dedimki çocuğa :”La beyblade’ini verde azcık biz çevirahk”. Sonra çocuk dedi ki “Bu bayblade’yi sadece usta bayblade’ciler çevirebilir.Yoksa dönmez dedi (Ustalığını siqem) . Ben bu bebeye hafiften gıcık olmaya başladım. Ama bu bebenin askerden gelen bi abisi vardı . Tank gibi adamdı yeminediyom. Belki de değildir ben o zaman küçük olduğumdan öyle geliyodur. Bu abisi bizim çocuğun yanına gelip “Bulaşan var mı lan” diyip duruyodu. Kavga arıyodu bildiğin. Bu yüzden biraz çekiniyordum.Çocukta bizim bi üst katta oturuyodu ve beyblade’i her yere atışında ses bizim eve geliyodu. O uzun soluklu dönme sesinin benim bayblade’mde olmasını o kadar istiyodum ki… Bir gün mahalleye düşman mahalleden 3-5 abi geldi. Dediler ki :”Var mı lan bizle bayblade kapıştıracak.” Bizim komşu çıktı meydana dedi ki :”Ben varım ulan!” (abisi hemen yanında) . Artık bu iş bir namus meselesine dönüşmüştü. Mahalledeki yaşlı kadınlar bile pencereden izliyordu. Kurallar çok basitti . 2 beyblade’den hangisi daha önce durursa kaybedecek diğeri ise kazanacaktı. Ve maç başladı . 2 beyblade’de hızla dönmeye başladı. Bizim komşu kendinden çok emin bir şekilde gülümsüyor. Diğeri ise gergin bir şekilde bekliyordu. Aradan 3-5 dakika geçti ve beybladeler hafiften yavaşlamaya başladı. Bizim komşu halen kendinden emin ve hırsının verdiği güvenle pis pis sırıtıyordu. Ve beybaldeler artık çok yavaşladı. Ve durdu .Hangisi mi durdu ? İKİSİ DE . Evet.. ikisi de aynı anda durmuştu. Ve karşı mahalleden bir yardakçı bağırdı. BİZ KAZANDIK! Bizim komşunun abisi de çok garip bi şey söyledi (muhtemelen küfür) düşman mahalleden biri de bu sefer daha garip bir şey söyledi (yine küfür.. ) Ve herkes tekme tokat birbirine girmeye başladı. Bizim komşu ağlıyor sızlıyor . “Lan beyblade’m Lan!” diyor. Ama onu takan mı var .. Sonra bi bakıyoruz ki apartmanların kapıcıları çıkmış kavgayı ayırıyor.. Evet kavga bittiğinde yerde sadece 2 tane kırılmış beyblade vardı……… ERTESİ GÜN : Bizim mahalle bugün çok sessizdi. Dışarda ne beyblade sesleri ne de koşuşturan çocuklar vardı.Evet beyblade devri kapanmıştı. Her şey gibi beyblade’nin de modası geçmişti.. Ben ise taşa benzettiğim beyblade’yi alıp biraz çardakta antrenman yapıyım dedim. İndim aşşa. Tüm gücümle fırlattım.. Ve dönmeye başladı. Evet!. 2 saniyeden fazla ayakta duramayan benim bayblade şimdi şaha kalkmış bir at gibi ,kan kokusunu alan köpekbalığındaki enerji gibi dönmeye başlıyordu.Belki diğer arkadaşlarımın beyblade’si gibi 3-5 dakika dönmedi . Ancak 30 saniye dönmüştür. Ama 30 saniye bana bir ömür gibi geldi. 30 saniyenin içine öyle zevkler sığdırdım ki….. SON SÖZ : Bu hikayenin yarısı uydurmasyon olsa da yarısı bizzat ben tarafından yaşanmıştır. Çıkarılcak mesaj ise : “Hayatta her zaman sizden üst mevkide , daha iyi imkanlara sahip olan insanlarla karşılaşırız. Onları kıskanmak yerine kendi yolumuza bakmalıyız. Hırsla yükselen insanlar ne kadar çabuk yükselmişlerde o kadar da çabuk dibe batarlar. Ancak sabır,azim ve umudun dibe batma gibi bir lüksü yoktur. Sadece zamana ihtiyacı vardır. Zamanı geldiğinde yükselirsiniz ve sizi kimse aşşağı çekemez.”
Hll qnq spr dvm .ss
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
parçayı argolardan temizlersen daha iyi olur.sana puanım 9