1 aydır falan kafamın sol tarafında bir sızlama var. Gözümdede zonklama yapıyor ara ara hergün. Nörolojiye gittim mr istedi. Bende evham yaptım kafaya çok taktım 15 gün sonraya verdi mr ı < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 16 Kasım 2023; 16:52:45 > |
beyin tümörü korkusu
-
-
genc yasta tumor dusuk bi risk, degildir bence
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
umarım hocam ya kafama cok taktım günlerimi zehir etti
-
Yoktur bişey hocam. Evham yapma ve internetten bakma belirtilere falan.
Bende de aynı sıkıntılar olmuştu. Doktora gittim özelde kafaya taktığımdan o da mr falan istemedi bile. Şiddetli baş ağrın var mı bu önemli demişti. Ve sürekli devam ediyor mu. Bunlar kıstas demişti.
-
yok hocam şiddetli değil. Gün içersinde girip çıkıyor ama her gün oluyor onu kafaya taktım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 16 Kasım 2023; 16:17:31 > -
Neye benziyor bu ağrı
Karanlıkta bir süre bekleyince hafifleme oluyor mu?
Ağrı sızı başladıktan sonra basit analjezik alıp da geçmediğini gördünüz mü?
Pik yaptığı durumlarda arada bir de olsa mide bulantısı vb oluyor mu?
Özellikle aç durduğunuzda birden "ben geldiiiiim" deyiveriyor mu?
Hiç dikkat ettiniz mi: Yüksek ışık, uzun süreli açlık, yoğun süt ürünleri ya da çikolata tüketimi sonunda ağrı başladığı oluyor mu?
Ağrı başlamadan önce olmayan abuk subuk şekilli ışıklar gördüğünüz oluyor mu?
Ağrı lokal mi, tas gibi tüm başa mı yayılıyor?
Eğer yanıtlarınız çoğunlukta evetse eyvah eyvah...
Tümör falan değil, hatta muhtemelen fizyolojik hiç bir sorun yok.
Ama bir bela var başınızda.
Muhtemelen Cluster.
Ancak bu çok önemli: Tetkikler tamamlanmadan ve doktorunuz teşhis koymadan buradan sallamamızın hiç bir anlamı da yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Kasım 2023; 16:26:54 >
-
Neye benziyor bu ağrı: Anlık zonklama tarzı bir ağrı hocam sol tarafta gözüm ve kafamın arkasına doğru, sürekli bir ağrı değil bu arada gün içersinde girip çıkıyor anlık
Karanlıkta bir süre bekleyince hafifleme oluyor mu? : Yok hocam karanlık aydınlık farketmiyor
Ağrı sızı başladıktan sonra basit analjezik alıp da geçmediğini gördünüz mü?: Hiç ağrı kesici içmedim hocam, gerek duymadım şiddetli bir ağrı değil çünkü
Pik yaptığı durumlarda arada bir de olsa mide bulantısı vb oluyor mu?: Hayır hocam hiç mide bulantısı yaşamadım
Özellikle aç durduğunuzda birden "ben geldiiiiim" deyiveriyor mu?: Hayır aç tok farketmiyor
Hiç dikkat ettiniz mi: Yüksek ışık, uzun süreli açlık, yoğun süt ürünleri ya da çikolata tüketimi sonunda ağrı başladığı oluyor mu?: Dikkat etmedim maalesef bir edeyim bakayım.
Ağrı başlamadan önce olmayan abuk subuk şekilli ışıklar gördüğünüz oluyor mu?: Hayır böyle bir şey yaşamadım görmedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 16 Kasım 2023; 16:35:50 >
-
Eh, geçmiş olsun. Migren ve cluster elendi. Gönlünüzü ferah tutun. Tümör ağrısı genelde sürekli olur, gelgeç yapmaz. Ağrı kesiciye bile gerek yok diyorsunuz ayrıca. Bu arada yaşınız 20-21 altında ise hiç bir nedeni bile olmayabilir. Biz burdan ne sallasak boş. En doğrusunu doktorunuz diyecek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rabitelli -- 16 Kasım 2023; 16:41:8 > -
25 hocam umarım dediğiniz gibi olur
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FollowTheLight -- 16 Kasım 2023; 16:41:37 > -
Kafaya takmayın. Zira taktıkça ağrının sürekli olduğunu hissedeceksiniz. Evham yapmanın alemi yok. Bir şeyiniz yoktur ciddi. Önce psikolojiyi sağlam tutun. Gerisi düzelir.
-
Geçmiş olsun. MR sonucuna göre belli olur MR çekildikten sonra yeniden doktordan randevu alacaksınız o söyleyecek size neyiniz olduğunu veya olmadığını.
-
Beyinde kitle her 5 kişiden birinde vardır, çoğu kişi bunu bilmeden yaşar, ölür.
O kadar korkulacak bir şey değil. Kitle varsa bile baş ağrısı ile alakası olmayabilir, baş ağrısı kaynağı çok farklı olabilir. Panik yapmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Kasım 2023; 8:43:55 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X