Şimdi Ara

Beyin Tümörü - Sonuç Açıklaması Yorum (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
360
Cevap
11
Favori
98.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
802 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geçmiş olsun.

ben de babamın MR sonucunun yorumlanması için burada ricada bulunmuştum, densiz kişiler dalga geçmişlerdi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Semih Güzey

Dostum çok geçmiş olsun. Çekilen mr cd'si varsa, cd'nin içinde DICOM adında bir klasör olucak. Onu bana gönder doktorla inceleyelim. Eğer cd'yi almadıysan, devlet hastanesinde çekildiyse e-nabız sistemine girip görüntüyü bulabilirsin. Görüntüyü bulduğunda sol taraftaki posta işaretine basınca DICOM gönder seçeneğine tıklayıp mailine atabiliyorsun DICOM dosyasını.

Mail adresim: semihguzey@hotmail.com

Hemen öyle 5 aya ölücem falan deme. Benim beynimin 6x4 cm'lik bir bölümü öldü. O kadar tümör var demiyorum. O kadarı öldü diyorum. Ama hala konuşuyorum. Doktorun bir bok bilmiyor da olabilir, salak da olabilir. Doktor görüşü diye bir şey var.

Ayrıca girişimsel radyoloji çok gelişti. Beyindeki bir çok bulguyu iğne deliğinden girip temizleyebiliyorlar. Bunu yapanlardan biri de arkadaşım. Dediğim gibi gönder bi bakalım.
    Hocam şimdi beynin belirli bir kısmı alınıp hatta yarısı alınıp yaşamını normal şekilde devam ettiren insanlar var, ama tümör olması daha tehlikeli degil mi? doktor vb değilim bu arada pek bilgim yok.

• 1 kişi de dememiş ki örgütlenip sesini duyuralım. Bazı haber kanalları bazen bu tür durumları ekranlara taşıyor. Donanımhaber in bunu sağlayacak bir çözüm yolu bulacağını düşünüyorum. Kim bilir belki de Türkiyece ünlü bir doktor hedeflerken dünyaca ünlü bir doktora ulaşılabilecek. Belki imkansız görüyorsunuz, belki uğraşmak istemiyorsunuz, belki de emin olamıyorsunuz...

Bu iş için tek kanal tv ler de değil, twitter dan konu başlatılabilir, sanatçılar dahil edilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pweck5

Hocam şimdi beynin belirli bir kısmı alınıp hatta yarısı alınıp yaşamını normal şekilde devam ettiren insanlar var, ama tümör olması daha tehlikeli degil mi? doktor vb değilim bu arada pek bilgim yok.

Alıntıları Göster
    Eğer benim beynimde de bu alan belirgin bir büyüme gösterirse benim için de aynı senaryo oluyor. Beynin etkilenen kısmını alıyorlar ama bendeki bayağı büyük bir kısım. Tabi bu operasyonlar ölümle de sonuçlanabiliyor.

Tümörü mü daha tehlikeli diye yorum yapamam. Beynin neresinin etkilendiği ve hastayı nasıl etkilediği önemli. Benim genel olarak hafızam ve zaman algım bozuk. Ama arkadaşın etkilenen yeri daha çok fiziksel faktörleri etkileyen yerler.

Beyni nasıl alabiliyorlarsa tümörü de temizleyebiliyorlar. Babam 3 defa ameliyat oldu tümörünü temizlediler. Prostat ve mesanedeydi. Beyinde de yapılabiliyor. Doktor dostum öyle bilgi verdi. Girişimsel radyolojide çoğunlukla beyin operasyonları yapıyorlar.

• Keşke Allah şifa versin demekten başka bir şey gelse elimizden, ne desek boş be hocam o kadar içim acıdı ki inşallah bir umut belki...
  • Üzüldüm gerçekten ama bu duygularla, bu acıları çekerek gitmeni de istemezdim doğrusu. Eminim bizlerden daha huzurlu bir hayatın olacaktır. Burada şansın olmadığını düşünme, bugünden itibaren yüzün gülecek, barışın, huzurun olduğu bir yerde hayatına devam edeceksin.

Kendine çok iyi bak dreamscroll, tanımasam da elbet bir gün biz de senin yanına gelip huzur içinde seninle tanışacağız. Yolun açık olsun kardeşim, veda etmiyorum çünkü yakında biz de yanında olacağız.

• Bunları okumak üzücü, benim kardeşim de seviye IV beyin kanseri ile mücadele ediyor, daha ameliyatını olalı bir ayı geçmemiştir. İnternete vs. baktığında çok kötü senaryolar görüyorsun. Ama insan bir şekilde umudunu kaybetmiyor ve bu seni güçlü kılan nadir şeylerden biri. Kaynaklarda genel geçer ömür biçmeler vesaire olsa da bence her kişinin hastalığı kendine has bir yol izliyor, hiç beklenmeyen yerde beklenmeyen sonuçlar alabiliyorsun.

Elbette biraz daha pratikte konuşmak gerekirse; doktorlar bu bölgelerin ameliyat yapılamayacağını mı söylüyor? Bazı durumlarda çeşitli radyoterapi ve kemoterapi uygulamaları ile tümorler küçültülüp operasyon yapılabilecek seviyelere getirilebiliyor.

Yine ülkemizde de uygulanan gamma knife gibi yöntemler bazı durumlarda çare olabiliyor.

Bunların yanında proton tedavisi müdahalenin güç olduğu bölgelere ışın tedavisini mümkün kılan bir yöntem. Maalesef şu an ülkemizde bu sistem uygunlanmasa da eğer bir heyet raporu çıkarılabilirse sgk bu tedaviyi yurtdışı için de karşılıyor. Ne yazık ki benim kardeşime bu izin çıkarılamadı ve çok yüksek masraflar sebebiyle bu tedaviye ulaşamadık ama senin durumun farklı olabilir.

Bunlar dışında yine bir çok klinik tedavi (test aşamasındaki) yöntemi dünya çapında denenmekte ve yeni tedaviler geliştirilmeye çalışılıyor. Örneğin son yıllarda immünoterapi ülkemizde de ufak ufak yapılmaya başlandı, sanırım bunu sgk karşılamıyor ama yine de bir opsiyon olarak söylemek istedim.

Böyle bir tecrübeyi ve bununla birlikte gelen maddi-manevi sıkıntıları yakından yaşayan birisi olarak umarım herşey senin ve seni sevenlerin istediği gibi olur...

• Anvirzel adlı ilaca ulaşmayı denediniz mi ? Etkili olabiliyor Allah'tan umut kesilmez :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy585858 -- 8 Ekim 2019; 18:41:19 >
  • Bu illet ameliyat sonrası bile metastaz yapabiliyor. Teyzemin gögüs-beyin-omurilik şeklinde olmuştu. Allah acil şifa versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu forumda aylar sonra okuduğum en mantıklı ve güzel yorum bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

100 kişi de bu dengesizi beğenmiş
    Hala senin gibi hayal dünyasında yaşayanlara inanıyorlar mı?
    Bu kadar kişi beğendiğine göre inanıyorlar
    Dengesizin onde gidenisin bos yapma

• Bence acil olarak yapman gereken 4 gün geçti ise ; adam akıllı özel bir görüntüleme merkezinde Tekrar MR çektiriniz.
  • Allah yar ve yardımcın olsun. Okudukça seni bir yakınım gibi hissettim ve iyileştiğinde bir yakınım kurtulmuş gibi sevineceğim.
  • Öncelikle acil şifalar, Allahtan ümit kesilmez.

Öncelikle Sağlık sektöründe çalışıyorum, ablam doktor. Yani konuştuklarımı ezbere konuşuyorum, Anneme 98 yılında GBM tanısı kondu ve 6 ay yaşar dediler, şuan çok şükür anne hala hayatta. Aile olarak çok zor dönemler geçirdik, ama sonuç doktorların 6 ay tahminine uymadı, hatta anneme bu tanıyı koyup tedavide yer alan doktorlar rahmetli oldu ama annem hala hayatta. Tanısı doğru konmuştu zamanının en iyi doktorları muayene etti biyopsi yapmıştı. Hatta ablamı çağırıp annemin sağlığı için neler yapıldığını sordular. Eminim aynı tanı nedeniyle hayatını kaybedenler olmuştur ama buna doktorlar karar vermiyor. Sabrınızı inancınızı kaybetmeden tedavilerinizi olun, Annemin o dönem sahip olmadığı ancak şuan uygulanan birçok yöntem var.

Allah yardımcınız olsun.
  • Allah yardımcınız olsun, inşallah tez zamanda sağlığınıza kavusursunuz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BumberShoot

100 kişi de bu dengesizi beğenmiş
    Hala senin gibi hayal dünyasında yaşayanlara inanıyorlar mı?
    Bu kadar kişi beğendiğine göre inanıyorlar
    Herneysen kendine ama biraz insan gibi davranın ve insancıl yaklaşın. Adam baştan sona kadar güzel sözler sarfetmiş o kadar insan beğenmiş buda sizi rahatsız etmiş. Rahatsız isen yazma kardeşim bu ne edepsizlik.
  • Allah sağlık sıhhat versin inşallah kardeşim
  • Doktorlara saygımız sonsuz başımızın tacıdır ancak her zaman sayısal veriler ışığında yaşanmıyor bu hayat kardeşim. moralini bozma bence en önemlisi moral bu konularda, benim kuzenimin eşine de senin kesinlikle çocuğun olamaz dediler (diyen doktorlara saygı duyuyorum mesleğinin gereği) ancak şuan 3 oğlu bir kızı var. yani doktor 5 ay ömür der sen 50 sene yaşarsın. arkadaşımın babasına amca sen nasıl görüyosun senin gözünde sinir kalmamış gibisinden tepkileri de biliyorum. çok örneği var bunun evet matematikte her zaman 2 x 2 sonucu 4 ediyor ancak söz konusu insan yaşamı ise mutlak bir güç tarafından süreç yürütülüyor ve her zaman doktorun dediği çıkmıyor. geçmiş olsun kardeşim gönlünce olsun
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.