Şimdi Ara

beyler azicik anlayanlar bi gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben usbden cikan kablolari bir lambaya baglasam ve usb yi pc ye taksam lambanin parlakligini ayarlamak icin ne gibi yazilimlar bilmem gerekiyor ornek linkler verebilirsiniz.C# egilimliyim.tesekkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• antidot38 A kullanıcısına yanıt
    yapılamaz değil mantığı basit ama biraz zaman alır tabi.

elbette böyle bişey için biraz üst düzey bilgi gerektirir.

c# hakkında ne kadar bilgin var?

ben genelde bu tür sorulara kızarım. yanlış anlama senin için söylemiyorum. adamın hiç bi bilgisi yoktur gelir der ki ben şunu yapmak istiyorum nasıl yaparım. e kardeşim senin bilgin yok sen gelmiş burda üst düzey bi soru soruyosun cevap bekliyosun. hadi diyelim cevabını verdik programı yazdın. peki zevk aldın mı yazdıgın programdan? herşeyi biz söyledik sen yaptın. biri sordugunda için cız etmeden ben yaptım diyebilecen mi acep?

bu tür şeylere olumlu bakmıyorum pek.
  • Benim bildiğim kadarıyla usb den çıkan akım 5V ve 500MA 'e kadar yükselebiliyor.Sen bu çıkıştakı akım ve voltajı kontrol edebilirmisin emin değilim.Büyük ihtimalle edemezsin, bu yüzden resistörlerle bir devre hazırlaman lazım parlaklığı ayarlayabilmek için
  • cok haklisin kardesim ben iste o dedigin oyun yapip para kazanacam diyenlerden degilim :) bende arastirdim ve kendime en uygun dili C# oldugunu cozdum yani o kadar muallaktada da degilim bilgim yok kusura bakma bu isi sevdigim icin yapacam para icin degil bireysel bi calisma olacak benim icin .c# genis bi sey oldugu icin benim isime yarayacak seyin ne oldugunu soylerseniz onu bastan ogrenirim yani sunu bunu yap demenize gerek yok bana c# Modululunu hanki konusuna calisacami soyleyin yeter :)

2.yorum yapan kardesim usb ye gelen voltaji bilmesem ayarlanabildigine kesinlikle eminim cunku anakartlarin supercharger diye bir ozelligi oluyor ve voltaji artiirabiliyorsun bu diger birimler icinde gecerli ornegin overclok.

• antidot38 A kullanıcısına yanıt
    elbette ben öyle yapmaya çalışıyorsun demiyorum zaten. fakat C# dilini seçmen çok mantıklı bir seçim ancak bu kadar ileriden başlaman çok yanlış bana göre.

C# konularını söylersem ileride çok yardıma ihtiyacın olacak. istemediğinden fazla kaynak var C# hakkında internette.

sadece sana tek gereken google ı kullanmayı bilmek. bunu şaka olarak algılama, ciddi olarak söylüyorum.

dediğim gibi bu kadar ileriden başlaman seni ilerde zor durumlara düşürür. o yüzden basitten başla. burada bunu sormanı tavsiye etmem.

eğer ki kendin araştırırsan nerden başlayacağını zaten bulursun zor değil.

programcılık demek araştırmacılık demek.
  • Benim bildiğim kadarıyla anakartaki usb portlarının gerilimini değiştiremessin ama akımı arttırarak gücünü arttırabilirsin, istersen googlede araştırıp öyle planla projeyi.
    Overclock konusuna gelince, anakart bazı parçalar için izin veriyor gerilimi arttırmaya, tüm parçaları kullanıcının kontrolüne bıraksaydı anakartlar kül olurdu.
  • Usb den gelen voltajla ancak led yakabilirsin. 5 v 400ma diye hatırlıyorum. Fazla akım çekerseniz anakarta zarar verebilir (tam emin değilim belki koruması vardır)

Lambayı şu şekilde yakarsın. Usb den gelen akımla transistor ya da tristor u sürersin bu tristor ile de Lambayı yakarsin. Yani harici tristor lu bir elektronik devre kullanmanız gerekir. Bu devreyi 220 ye baglayacaksın. Tristor ün bir bacağı akimi usb den alacak. Birisi 220 ye diğeri lambaya. Yok ben bilgisayar üzerinden butona basacağım lamba yanacak tekrar basınca sonecek derseniz port programlama incelemeniz gerekecek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler bi bakar misiniz
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: oshn

Usb den gelen voltajla ancak led yakabilirsin. 5 v 400ma diye hatırlıyorum. Fazla akım çekerseniz anakarta zarar verebilir (tam emin değilim belki koruması vardır)

Lambayı şu şekilde yakarsın. Usb den gelen akımla transistor ya da tristor u sürersin bu tristor ile de Lambayı yakarsin. Yani harici tristor lu bir elektronik devre kullanmanız gerekir. Bu devreyi 220 ye baglayacaksın. Tristor ün bir bacağı akimi usb den alacak. Birisi 220 ye diğeri lambaya. Yok ben bilgisayar üzerinden butona basacağım lamba yanacak tekrar basınca sonecek derseniz port programlama incelemeniz gerekecek.

tesekkurler anahtar kelime port programlama :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.