Şimdi Ara

Beyler büyük ihtimal takımda yedek kalacağım (futbol)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamın aleyküm beyler ben 96 doğumluyum ve futbol oynuyorum 96lıların ligi ocakta başlıyor normalde kulübün 96lı tek santraforu bendim ama şimdi yeni bir santrafor geldi ve gerçekçi olmak gerekirse benden baya iyi ve birde antrenör liglerde tek forvet oynayacakmış yani yedek kalmak istemiyorum sürekli çalışıyorum şimdi fittnesede başlıycam bana birkaç öneri verin vede ben biraz soğuk birisiyim 2-3 aydır kulüpteyim muhabbetim olmayanlar var ama çocuk 2. idmanına çıktı herkesle kanka oldu lütfen yardım

• "çalışmak yeteneği yener ama yetenek çalışmazsa."

Belkide senden daha yeteneklidir ve iyidir ayrıca futbol insanların en çok sosyalleştiği spor sen 3 ayda daha insanları tanımıyosunm birde takım oyunundan bahsediyoruz bence işin zor önce arkadaşlıklarından başla insanların seni sevip güvenmesini sağla ondan sonra çalış ve yeteneğini göster futbolda sadece fiziğinle başarılı olamazsın adam akıllı sporcuymuş
  • haklısın onun bende farkındayım ama elimde değil soğuk birisiyim yapım itibariyle
  • Bir forvetin yapması gereken fiziğin yanında şutlarını geliştirmek. Topu doğru yere atan her zaman kazanır:)
  • yaşın daha çok genç kendini geliştirme yollarına bak. birde nerede yaşıyorsun ?
    iyi bir golcü olmak için öncelikle iyi bir defancı kafası gerek . karşındaki adamı nasıl geçecegini onu ekarte edip nasıl topu alabilcegini veya vurabilecegini ögrenmelisin . eger biraz araştırırsan iyi golcülerin yarısı defanscı olarak bu işe başlayanlardan geliyor.
    vücudunun sınırlarını bilirsen ona göre hareket edersin. topu kafanda ayrı bir nesne olarak değilde senin bir uzvunmuş gibi hissedebilirsen topa hükmedersin . bol bol çalışmaktan geçer her şey ama birazda yetenek gerek. koşmaktan yorulma , sahada antremanda elini asla beline koyma (hocaların çoğu nefret eder) yorulsanda yoruldugunu belli etme (hocalar yorulmak nedir bilmeyen adamları çok sever) onun için bol bol koşu yap günde kaç saat koşuyorsun bilmiyorum ama en az 3-4 saat koş cünkü sen gelişme çagındasın . sen kendini şimdi böyle alıştırmalısın ki ciğerlerin iyice açılsın bacakların gelişsin. hocanın senden ne istediğin iyi anla antremanda senin çok gol atmandan ziyade onun istediğini yapıp yapmadıgına bakar. hele birde gıcık birisiyse her antremanda 20 gol dahi atsan yinede gözüne giremezsin . dediğim gibi antreman dışında da çalış hatta bir kaç arkadaşınla anlaş birlikte orta , şut, pas çalışmaları yapın . ha birde rakip takım kendi sahasındayken hiç boş durma onlara göz açtırma sürekli pres yap 1 dk bile oyunu izleme sürekli pres yap hocalar çok sever böyle oyuncuları bir diğeri de topu iyi saklamak ve kaptırmamak. sen topu aldıgında direk kaleyi düşürsen ürekli top kaybedersin ama topu aldıgında iyi saklarsan takımın daha kalabalık gelir ve gol atma şansınız yükselir (tabi kontra ataklarda değil ) ama ne olursa olsun yetenek lazım o olmazsa ne kadar çalışırsan çalış olmaz.
    ben 14 yaşındayken kaleci olarak köy hizmetleri sporda oynuyordum sonra parmagım kırıldı. bu sürede normal antremanlara katılıyordum , bir gün antreman yaparken hoca beni orsa sağ kanatta oynattı (çok iyi koşardım onun içindi) o gün orta sahada oynamaktan daha çok zevkten aldım . hocayla konuştum olur dedi ben daha fazla çalışmaya başladım , çok güzel orta yapardım , çok iyi koşardım , top rakibe geçtiğinde hiç durmadan pes yapardım , çok top kazanırdım ama gel gelelim çalım atamazdım. karşıma oyuncu gelirse onu geçemezdim .kazandıgımdan çok kaybederdim topu . tabi topu kaybedince sinirlenip çok kırmızı kart yediğimde oldu . 1 sezonda 5 defa kırmızı 9 sarı kart gördüm. sonraki sezonda gitmedim yani ne kadar çalışırsam çalışayım adam geçmeyi biri türlü başaramıyordum , ebnde sonraki sene basketbola gitti boyumda iyi uzundu onda da gayet başarılı oldum ama sonra okul derdine düştük onuda bıraktık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yıldırım_beyazıt -- 22 Aralık 2011; 1:55:37 >

• Sürekli ayak kası çaliş , duvara şut çek sürekli bacakların kopana kadar

omuzlarını geliştir ; basket yada yüzme ile .

birde gözlerini baglayıp kaleye ani şutlar at , bak bakalım kaçı gol olmuş

bunları yaparsan fm de wonderkid olarak release edilirsin
  • fm scout çıkmış yaz bakiym kimin potansiyeli fazlaymış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fener bu sene şampiyon olacak..
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gözlerini bağlayarak kaleye şut çekme. Mükemmel bir taktik kesinlikle denemelisin. @Black Rosé Immortal bravo hocam.
  • herkese teşekkür ediyorum kendime biraz güvenim geldi ayrıca yeteneksiz değilim mükemmel yetenekli biri olmasamda bana göre bu konuda gayet iyi yetenekliyim fakat bende adam geçemiyorum ve ayrıca çok süratli değilim ama hiç durmadan pres yaparım vede klüpte yeni olduğum için arkadaşlarla tartışma korkusundan top ayağıma geldiğinde hemen birine atıyorum ve bu yüzden kendimi gösteremiyorum fakat yeni gelen çocuk kulüpte 2. idmanı olmasına rağmen sürekli çalım deniyor ve çoğundanda başarılı çıkıyor bana yapabileceğim birkaç tane daha öneri verin lütfen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

Sürekli ayak kası çaliş , duvara şut çek sürekli bacakların kopana kadar

adam futbolcuyum diyo basket yada yüzme ile omuzlarını geliştir diyosun vücut calısması falan desen tamam son yorumuna katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Johnny Sins

quote:

Orijinalden alıntı: Black Rosé Immortal

Sürekli ayak kası çaliş , duvara şut çek sürekli bacakların kopana kadar

adam futbolcuyum diyo basket yada yüzme ile omuzlarını geliştir diyosun vücut calısması falan desen tamam son yorumuna katılıyorum

Omuzlari gelistir 2 li mucadelede top vermessin .

Hizli kosmak icin ayak calis , hergun 7 km kos .

• hocam bende 95 doğumluyum 1-2 defa A takım ile idmanlara çıkmış ve kamplara gitmiş, yaşına göre futbol konusunda tecrübeli biri olarak sana şunları tavsiye ediyorum bende santrafor oynuyorum.bir defa santrafor dediğin 88 dakika gezer 90.dakikada 1 gol atar bitirir maçı ve maçın adamı olur.uyanık olacaksın santrafor olmanın bir numaralı kuralı budur.bir örnek vereyim.gittiğimiz bir turnuvada maçı yenen takım 2.olarak gruptan çıkacaktı maç 0-0 devam ediyordu ve 2 dakika uzatılmıştı adam kendi yarı sahasından taçı kaleciye doğru kullandı kaleci geç çıkınca ben araya girip boş kaleye yuvarladım topu ve golü attım.ne oldu? 90 dakika gezip 1 pozisyona giremeyen ben(takım olarak giremedik daha doğrusu) bir uyanıklık ile ki yaklaşık 25 metre depar ile girdim topla kalecinin arasına ve turu getirdim takıma.dediğim gibi bir numaralı kural uyanık olmak,bulduğunu atacaksın kaçırma lüksün yok.antremanlarda ve maçlarda çalım dene,ara pası dene,orta saha ile al-ver yap ama kaptırdığında o topun peşini bırakırsan emin ol çok küfür yersin.(denendi,onaylandı) sürekli pres yapacaksın,tabi makine değilsin akıllı pres yapacaksın 40 metre depardan sonra birde defansa pres yaparsan o maçın sonunu getiremezsin. tabii birde hocanın gösterdiklerini antremanda yapmaya çalışacaksın o zaten ayrı konu.sen istersen yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 20 tane gol at,dediğini yapmazsan hocanın kadroya falan almaz.ben yaşadım bunu gerçekten tecrübelerime güvenebilirsin.antremanlar dışında kendin kum torbası alıp bacaklarına bağlayabilirsin günde 5-10 defa indirip kaldırsan baldır kasların kuvvetlenir atma-çekme olayları asgariye iner."kendini iyi hissettiğinde ve boş zamanlarında" 30 dakikalık %15-20 tempoda koşular yapabilrsin tabi idman günleri dışında günlerde.onun dışında hocaların söylediklerine kulak ver uygulamaya calıs ve ne olursa olsun o sahada 11 kişi olduğunuzu ve herkesin ter hakkının birbirinde olduğunu unutmayın.10 kişi basar,kendini parçalarsa ve sen bişey yapmazsan onların hakkını yemiş olursun.işin vicdani kısmını da unutma.başarılar

edit : lütfen; 7km koş,omuz geliştir,body git diyen bilgisiz arkadaşlara aldırış etme 7 kilometre koşmak sana yarar değil zarar verir. Ayrıca hız doğuştan gelir sonradan kazanılmaz. sonradan kazanılan şeye çabukluk denir o da 7 kilometre koşmakla değil koordinasyon antremanları ile kazanılır.7 kilometre koşmak senin sadece ciğerlerini açar.senin yaşındaki bir çocuğunda hayvan gibi ciğer açmasına gerek yok 30 yasındaki adamla oynamıyorsun karşındakinde istisnalar hariç %90 senin yaşıtın oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi incrediblemann -- 22 Aralık 2011; 19:53:04 >

• teşekkür ederim cevabın için fakat sana katılmadığım bir nokta var hız sonradan kazanılabilir örneğin ronaldo sporting lisbondaki birkaç görüntülerine baktım uzun görüntüler tabi şimdikinin yarısı değil ama şimdi ..
  • yani bana önerceğiniz şey nedir fittnese başlıyorum çok çalışacağım fiziğim iyi boy biraz kısa sadece vede çalımda çok iyi değilim mesela 10 çalım denemesinden 5i başarılı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

yaşın daha çok genç kendini geliştirme yollarına bak. birde nerede yaşıyorsun ?
    iyi bir golcü olmak için öncelikle iyi bir defancı kafası gerek . karşındaki adamı nasıl geçecegini onu ekarte edip nasıl topu alabilcegini veya vurabilecegini ögrenmelisin . eger biraz araştırırsan iyi golcülerin yarısı defanscı olarak bu işe başlayanlardan geliyor.
    vücudunun sınırlarını bilirsen ona göre hareket edersin. topu kafanda ayrı bir nesne olarak değilde senin bir uzvunmuş gibi hissedebilirsen topa hükmedersin . bol bol çalışmaktan geçer her şey ama birazda yetenek gerek. koşmaktan yorulma , sahada antremanda elini asla beline koyma (hocaların çoğu nefret eder) yorulsanda yoruldugunu belli etme (hocalar yorulmak nedir bilmeyen adamları çok sever) onun için bol bol koşu yap günde kaç saat koşuyorsun bilmiyorum ama en az 3-4 saat koş cünkü sen gelişme çagındasın . sen kendini şimdi böyle alıştırmalısın ki ciğerlerin iyice açılsın bacakların gelişsin. hocanın senden ne istediğin iyi anla antremanda senin çok gol atmandan ziyade onun istediğini yapıp yapmadıgına bakar. hele birde gıcık birisiyse her antremanda 20 gol dahi atsan yinede gözüne giremezsin . dediğim gibi antreman dışında da çalış hatta bir kaç arkadaşınla anlaş birlikte orta , şut, pas çalışmaları yapın . ha birde rakip takım kendi sahasındayken hiç boş durma onlara göz açtırma sürekli pres yap 1 dk bile oyunu izleme sürekli pres yap hocalar çok sever böyle oyuncuları bir diğeri de topu iyi saklamak ve kaptırmamak. sen topu aldıgında direk kaleyi düşürsen ürekli top kaybedersin ama topu aldıgında iyi saklarsan takımın daha kalabalık gelir ve gol atma şansınız yükselir (tabi kontra ataklarda değil ) ama ne olursa olsun yetenek lazım o olmazsa ne kadar çalışırsan çalış olmaz.
    ben 14 yaşındayken kaleci olarak köy hizmetleri sporda oynuyordum sonra parmagım kırıldı. bu sürede normal antremanlara katılıyordum , bir gün antreman yaparken hoca beni orsa sağ kanatta oynattı (çok iyi koşardım onun içindi) o gün orta sahada oynamaktan daha çok zevkten aldım . hocayla konuştum olur dedi ben daha fazla çalışmaya başladım , çok güzel orta yapardım , çok iyi koşardım , top rakibe geçtiğinde hiç durmadan pes yapardım , çok top kazanırdım ama gel gelelim çalım atamazdım. karşıma oyuncu gelirse onu geçemezdim .kazandıgımdan çok kaybederdim topu . tabi topu kaybedince sinirlenip çok kırmızı kart yediğimde oldu . 1 sezonda 5 defa kırmızı 9 sarı kart gördüm. sonraki sezonda gitmedim yani ne kadar çalışırsam çalışayım adam geçmeyi biri türlü başaramıyordum , ebnde sonraki sene basketbola gitti boyumda iyi uzundu onda da gayet başarılı oldum ama sonra okul derdine düştük onuda bıraktık

gunde en az 3-4 saat kosmakmı insan anatomisi ve spordan zerre kadar anlamadıgın belli, insanları yanlıs yonlendirme.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pape

quote:

Orijinalden alıntı: yıldırım_beyazıt

yaşın daha çok genç kendini geliştirme yollarına bak. birde nerede yaşıyorsun ?

gunde en az 3-4 saat kosmakmı insan anatomisi ve spordan zerre kadar anlamadıgın belli, insanları yanlıs yonlendirme.

bilader 3-4 saat koşmaktan kastım hiç aralıksız koşmak değil. antreman tarzında koşu. o kadar şey anlattım sadece 3-4 saat koşu lafımla bana laf etmenin senin hiç bir şeyden anlamadıgını belli eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: pasam2012

selamın aleyküm beyler ben 96 doğumluyum ve futbol oynuyorum 96lıların ligi ocakta başlıyor normalde kulübün 96lı tek santraforu bendim ama şimdi yeni bir santrafor geldi ve gerçekçi olmak gerekirse benden baya iyi ve birde antrenör liglerde tek forvet oynayacakmış yani yedek kalmak istemiyorum sürekli çalışıyorum şimdi fittnesede başlıycam bana birkaç öneri verin vede ben biraz soğuk birisiyim 2-3 aydır kulüpteyim muhabbetim olmayanlar var ama çocuk 2. idmanına çıktı herkesle kanka oldu lütfen yardım

Öncelikle Selamın aleyküm sedeğil, Selamun aleyküm.

İkincisi günümüz forvetlerinin en büyük eksikliği,

Kornerden Gol atamama (kafa) (Bol Orta Kafa çalış)
    İyi şut çekememe Çok sayıda şut çek, Gol atmaya çalışma Topu atmak istediğin noktaya atmaya çalış.
    1e 1 de adam geçememe Ayak bileklerini geliştir biraz futbol takip et özellikle yabancı ligleri biraz taktik kapmaya bak
    Ve son olarak nerede duracağını bilmemekte bunu da maç izleyerek karambol gollerinin dönen top gollerinin nasıl olduğunu ve bu gibi durumlarda forwetin nerelerde durduğuna bak.

Biraz gözlem çok çalışma ile, değil santraforluğu bir gün takımdaki teknik drektörlüğü bile alabilirsin.

• hangi klüp bu ya tek santraforla devam etmiş bugüne kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fLeiN

quote:

Orijinalden alıntı: pasam2012

selamın aleyküm beyler ben 96 doğumluyum ve futbol oynuyorum 96lıların ligi ocakta başlıyor normalde kulübün 96lı tek santraforu bendim ama şimdi yeni bir santrafor geldi ve gerçekçi olmak gerekirse benden baya iyi ve birde antrenör liglerde tek forvet oynayacakmış yani yedek kalmak istemiyorum sürekli çalışıyorum şimdi fittnesede başlıycam bana birkaç öneri verin vede ben biraz soğuk birisiyim 2-3 aydır kulüpteyim muhabbetim olmayanlar var ama çocuk 2. idmanına çıktı herkesle kanka oldu lütfen yardım

Öncelikle Selamın aleyküm sedeğil, Selamun aleyküm.

İkincisi günümüz forvetlerinin en büyük eksikliği,

Kornerden Gol atamama (kafa) (Bol Orta Kafa çalış)
    İyi şut çekememe Çok sayıda şut çek, Gol atmaya çalışma Topu atmak istediğin noktaya atmaya çalış.
    1e 1 de adam geçememe Ayak bileklerini geliştir biraz futbol takip et özellikle yabancı ligleri biraz taktik kapmaya bak
    Ve son olarak nerede duracağını bilmemekte bunu da maç izleyerek karambol gollerinin dönen top gollerinin nasıl olduğunu ve bu gibi durumlarda forwetin nerelerde durduğuna bak.

Biraz gözlem çok çalışma ile, değil santraforluğu bir gün takımdaki teknik drektörlüğü bile alabilirsin.

öncelikle pardon hızlı yazdığımdan yanlış olmuş konuya gelirsek
    teşekkür ederim söylediklerin için vede haklısın
    Kornerden gol atamıyorum
    şutlarımın iyi olduğuna inanıyorum
    adam geçmede söylemiştim 10 denemeden 5 i başarılı yani sonuş itibariyle adam geçmede başarısızım
    ve son olarak karambollerde iyiyim çok golüm var öyle

Not:Bu pazar 95 lilerin ligi var ve 96lılarda oynayabiliyor ve hoca seni bu hafta oynatcam dedi. ama belliki o çocuğu takımına katmayı benden daha çok istiyor :S

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.