Şimdi Ara

Beyler eve çıktım ama (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ardak1

Bende sizdenim

2yil kykda kaldim bu 3.sene eve cikayim dedim, Once tek cikabilirim ise girerim hallederim dedim, tuttum evi 5 6 gun sonrabir arkadasla anlastim iki kisi olduk en azinda kira 2 ye bolunur dedim. Bir ay iyidik sonra o okulu birakti.

Simdi 2 aydir tek basima oduyorum kirayi.
    400 tl kredi geliyor
    Aileden pek bise gelmiyor oyle haftalik 50 100 falan degil yani 2 haftada bir 50tl bazen bazen hic bazen 100 karisik.

Kabaca

elektrik 35 40

su 10 15 civari geliyor.

30tl internet ( sinirsiz )

Kira 450

Aidat 30

Ev 2+1 esyali

Ama bu ay cok zorlandim napacm bilmiyorum. 1 2 aya kadarda okulun harc zamani geliyor 600tl + aof 300tl

Ise gireyim dedim vizeler var smdi girersem izin alamam dedim, sonra girerim dedim simdide finaller baslayacak.

Yapragi yedik.

ooo moruk sen de bendensin
    nerde okuyon la?
    bul birini yok mu kimse
    napcan şimdi

• Bende bu sene 1+0 eşyalı evde kalıyorum tek kişi 450₺. elektrik-doğalgaz- su toplasan 65₺.yeme içmeye günlük 15₺ rahat gidiyor yani aylık 450₺.geçen sene özel yurtta 3kişilik odada kalıyordum hayatımın en kötü senesiydi diyebilirim.Yurda göre tek kişi eve cıkmak tabiki masraflı fakat şu rahatlığa değer be.
  • Empty Words. kullanıcısına yanıt
    Cok sıkıcı oluyor be bazen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaHeL kullanıcısına yanıt
    Yaziyi duzenledim eklemeler yaptim tekrar goz gezdirebilirsin
    Ankarada degil kardesim olsaydik beraber yapardik.

• quote:

Orijinalden alıntı: ardak1

Cok sıkıcı oluyor be bazen.

kanka sıkıcılık şu açıdan bazen evde oturup tek başına mal mal düşüncelere dalabiliyor insan ben napıyom burda tek başıma veya yalnızlık korkusu ne bilim üzüntüsü alıyor insanı ama tanıdığın 3-5 arkadaş bile olsa etrafında emin ol o ev boş kalmaz hergün biri gelir öteki gider biri kız için ister biri ailesi için biri film izlemeye gelir biri uyumaya ne bilim tek kaldım bende 2 ay evde hiç boş durmadı ama boş durduğu zaman az olsada tribe girdim bazen :D
  • LaHeL kullanıcısına yanıt
    Dostum o oyle ama
    Ben yatay gecis yaptim bu sene, suan 1 erkek arkadasim var siniftan sadece o da dersten once geliyor bazen biseler yiyil okula gidiyoruz. Durum bu anla yani.
    Eve geliyorum tv aciyorum izliyorm braz sıkılıyorum periscope falan takiliyorum milleti izliyorum, veya telefonla arkadaslari ariyorum konusuyorz ama hergun olmuyor bu boyle.
    Evde 2. Kisi olmayisi bile sıkıkyor insani, bir cit cikmayinca mal gibi kaliyosun
    Iyice asosyallestim zaten asosyaldik.

• Sigara içme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene özel yurtta bir sene apartta kaldım. Şuan aynı evde 2. senem. 600 lira kira-65 lira internet-30 lira elektrik-10 lira su-80 lira doğalgaz. Giderler aşağı yukarı böyle. Aylık faturalar + kira kişi başına 400 küsür lira oluyor. 400 lira kredi alıyorum ki o da zaten bu sene son. 250 lira burs alıyorum bi yerden. Ailem para yollamıyor. Hemen hemen seninle aynı durumdayım. Ama ben çalışıyorum. Cafede baristalık yapıyorum. Çünkü çalışmadığım zaman değirmen dönmüyor. Hadi krediyi kira + faturalar dedin. Geriye kalıyor 250 lira. Onunla da ne yiyip ne içiceksin. Sonuçta okula gitmek için ulaşım parası var yemesi içmesi sigara vs var. Saati 4 liradan hafta içi 8 hafta sonu 10-12 saat arası çalışıyorum. 3 ay olacak mesela şimdiki iş yerine gireli,aldığım parayı günü gününe bir kağıda not ettim. 2265 lira para kazanmışım toplam. Daha öncede 5 ay falan çalışmıştım ama nasıl olsa para geliyor diye harcıyordum elde avuçta para kalmamıştı pek. Şimdi en azından aldığım parayı bildiğim için harcamalarımı biraz daha azalttım. Şuan mesela 1 milyara yakın birikmiş param var.

Sigara konusuna gelirsek,son zamdan sonra paket sigara almayı bıraktım. Bende senin gibi bir paket sigarayı 2-3 günde bitiriyordum ama yine de fazla para gidiyordu. 200lü hazır sarılmış sigaralar var 20-25 liraya. Onlardan al bi tane. Biraz araştır kaliteli bi tütünü olan sigara bul 1 ay gider o sigara sana. Böylece sigara masrafından kurtulmuş olursun.

• Bundan kolay ne var, şoförüme sor o bile bilir cevabı.
    Gerekirse okula uzak bi yerde daha ucuz bir eve geçeceksiniz olacak bitecek. Birde Tekeli bırakıp sarma tütüne başlayacaksın

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.