Şimdi Ara

Beyler eve çıktım ama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

üni 2. sınıf okuyan bi panpanızım.
    bu sene eve çıktım 4 ay felan oldu.
    2 kişi kalıyoruz. ev arkadaşımla ufak tefek şeyler dışında hiçbi sorunum yok.
    800 tl kira ödüyoruz 200 tl internet elektrik su geliyor 1000 lira ediyor.
    ev de baya güzel rahatız felan ama şöyle bi sıkıntı var: 400 tl kredi alıyorum 250 tl burs geliyo bi yerden pederde haftada bi 50 tl felan fişekliyor yani ayda 650 net pederin gönderdikleriyle 800-900 tl arası gelirim oluyor.

400 kredi direk kiraya gidiyor. 250 tl aylık alışveriş ve faturalar oluyor. kaldı 200 tl. hergün olmasada 2 günde 1 paket sigaram var. o son para da oraya gidiyor desen elde avuçta bişi kalmıyor. kafede oturup 1 çay kahve içemiyorum ha çok muhtaç değilim ama anasını satayım gezip tozamıyorum. 500 tl kredi kartından yiyorum. ay sonu asgarsini ödeyip tekrar diğer ay kredi kartından yiyorum. bu döngü sürüp gidiyo 4 aydır böyle.

geçen sene yurttaydım 200 tl peder ödüyodu yurdu sadece elime 700 tl felan net para geçiyordu ve geziyordum içiyordum tozuyordum rahat rahat ama yurt hayatı da sıkıyo bi süre sonra toplu yaşam sonuçta. evin rahatlığı yok ama gezip tozabiliyorsun.

şimdi çalış iş bul demeyin ha deyince bulunmuyor bikaç yere haber saldım cacık çıktı. ev arkadaşımla konuşşam ayıp olur ama yapacak birşey yok. o da tek başına yapamaz zaten ama ortak bi arkadaşımız var ev arayan çağırsak yarın gelir. o çocuğu çağırıp ben yurda mı çıksam diye düşünüyorum. ama evi de özlerim işte.

iki seçenek var beyler
    kalacak yer yatmak için olacak sadece yurtta elime temiz sağlam para geçecek gezeceğim tozacağım eğleneceğim hatta biriktireceğim.

diğer seçenekte evde kalacağım hergün evde oturacağım dışarı çıkamayacağım bi yere gidip bişiler yapamayacağım.

çok ikilemdeyim beyler. derdini s......r eyvallah diyorum saygılar ama bi akıl verin bana ya napayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaHeL -- 18 Aralık 2016; 0:28:32 >

• Part time iş
  • Üç kişi kalırsanız yükün biraz hafifler.
  • 2 kisi niye ciktinizki? 4 leyin evi hem masrafin duser hemde daha eglenceli olur 2 kisi napcaksiniz oyle. Birde asgari isini birak ucu bombok biryere gelir sonunda.
  • birincisi derdini

ikincisi haber saldım cacik çıktı nedir?çıkacaksın cafelerin oldugu sokağa,tek tek eleman arıyor musun part time iş var mı?sonra avmlere geçeceksin heryere cv bırakacaksın,başvuru alanlara başvuracaksın.elbet sana geri dönen olur..ordan da cebin bayaaa rahatlar,part-time çalışırsın çok dara gelemem dersen.

üçüncü olarak yanınıza bir kişi daha alın masraflarınız daha da çok bölündüğü için masrafınız düşer??

dördüncüsü sigarayı bırak hem sağlığına hem cebine bir iyilik yap,bunu bir seçenek olarak bile sunmamışsın,bu kadar mı çaresizsin be kardeşim sigara karşısında?bak şu tüm konunun sebebi sigara....
  • quote:

Orijinalden alıntı: tkblack

2 kisi niye ciktinizki? 4 leyin evi hem masrafin duser hemde daha eglenceli olur 2 kisi napcaksiniz oyle. Birde asgari isini birak ucu bombok biryere gelir sonunda.

kardeşim inan imkanım olsa tek çıkardım ama yok işte.
    ben tek tabancalığı severim.
    2 kişi bile fazla aslında ama napcan?

3 ü ondan tereddüt ediyorum.

Bi de ev her ne kadar geniş olsa da 1+1.
    yani 3 kişi değil 5 kişi de kalır bu evde ama gel gelelim o düzen o rahatlık değişecek bozulacak
  • 4 senedir tek yasıyorum kafam rahat
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

birincisi derdini

ikincisi haber saldım cacik çıktı nedir?çıkacaksın cafelerin oldugu sokağa,tek tek eleman arıyor musun part time iş var mı?sonra avmlere geçeceksin heryere cv bırakacaksın,başvuru alanlara başvuracaksın.elbet sana geri dönen olur..ordan da cebin bayaaa rahatlar,part-time çalışırsın çok dara gelemem dersen.

üçüncü olarak yanınıza bir kişi daha alın masraflarınız daha da çok bölündüğü için masrafınız düşer??

dördüncüsü sigarayı bırak hem sağlığına hem cebine bir iyilik yap,bunu bir seçenek olarak bile sunmamışsın,bu kadar mı çaresizsin be kardeşim sigara karşısında?bak şu tüm konunun sebebi sigara....

moruk işte o olayı sevmiyorum kafe kafe mağaza mağaza gezip eleman arıyomusunuz gibi şeyleri.
    tanıdık olacak girecen mekana beni şu şu yönlendirdi diyeceksin gireceksin.
    muhtaç görünmek istemiyorum insanlara
    bi de küçük bi yer burası

• quote:

Orijinalden alıntı: Helen Mirren

4 senedir tek yasıyorum kafam rahat

hele biraz anlatsana panpa ya ister özel ister burdan dinlemek istiyorum
  • quote:

Kardeş bende iki senedir. Aynı eve çıkalım mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

quote:

Kardeş bende iki senedir. Aynı eve çıkalım mı

kardesim sen de anlat az bişey.
    maddi durum baya sağlamsa cevap bile vermene gerek yok :d
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

Orijinalden alıntı: CrystalCacik

birincisi derdini

moruk işte o olayı sevmiyorum kafe kafe mağaza mağaza gezip eleman arıyomusunuz gibi şeyleri.
    tanıdık olacak girecen mekana beni şu şu yönlendirdi diyeceksin gireceksin.
    muhtaç görünmek istemiyorum insanlara
    bi de küçük bi yer burası

muhtaç görünmek istemiyorsun

ama

muhtaçsın..

bence bunu unutma,iş arıyorsun kimseden dilenmiyorsun.aynı zamanda o kasada iş ilanı için soracağın kişide vaktinde geldi kasadaki başka birine iş ilanı sordu.gocunma,utanılacak bir hareket yapmıyorsun.

• quote:

Tabi ne istiyorsun anlatayım ? neleri bilmek istiyorsan yazarım hepsiniz

@Zodiac Killer

2 sene kabul etmem 1 sene daha kal ondan sonra belki
  • LaHeL kullanıcısına yanıt
    Şirket, araba falan işte hocam fakiriz
  • Selamun aleyküm
  • quote:

quote:

@Zodiac Killer

ne kadar kira ödüyosun
    ev nası bişi
    hangi şehirde okuyosun
    ne bilim anlat işte kardesim ya ben şimdi soramam ki aklıma gelmiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: LaHeL

quote:

quote:

@Zodiac Killer

ne kadar kira ödüyosun
    ev nası bişi
    hangi şehirde okuyosun
    ne bilim anlat işte kardesim ya ben şimdi soramam ki aklıma gelmiyor

Kira 600 lira + 50 lira aidar 650 lira ödüyorum eşyalı ve 3+1 130 metre kare doğalgaz + su (2ayda bir) + elektrik + İnternet 250

Toplamda 900 ödüyorum

ilk sene arkadaslarla cıktım sorun yasadım daha sonra hepsini evden attım baktım ben cevirebiliyorum evi tek yasamaya basladım arkadaslar gelir ben onlara giderim kafam rahat yani

• burs alıp sigara iciyorsun..

beter ol
  • yeni arkadaş almanız daha mantıklı olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodiac Killer

Üç kişi kalırsanız yükün biraz hafifler.

Adam osursa artilayacak guruh var

Gunde sadece 5 lira ek gelire degecek mi 3 kisi? Kucumsedigimden degil de arkadasa gore soyluyorum.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.