Şimdi Ara

Kilo Alamıyorum. Aşırı Zayıflık (Ciddi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
6
Favori
7.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Kendimi bildim bileli kilo sorunu yaşıyorum fakat artık psikolojimi etkileyecek düzeyde takmaya başladım. 1.73 boy 48, 49 kilo arasındayım bir türlü kilo alamıyorum. En son ramazandan önce 52 kiloydum ramazanda kilo verdim dahada toparlayamıyorum. Gittim zayıflıkla ilgili kan testi yaptırdım hafif kansızlık var birde demir eksikliği var sanırım dedi. Doktora tahlili gösterdim tekrar kan testi istedi bakalım vitaminlerden hangisinde azlık var detaylı görelim dedi. Vitamin değerleride hepsi olması gereken aralıkta fakat bazıları alt sınıra yakın bakalım göstermeye gittiğimde herhangi bir ilaç vericek mi bilmiyorum. Ne yapmam gerek hiçbir fikrim yok çok az yemek yiyen bir insanda değilim şuna eminim yediğim yemeğe göre bu kiloda asla olmamam gerekli. Cici bebe yiyip kilo olanlar varmış onu denicem bugünden itibaren her gece uyumadan önce 1 kase yicem bakalım faydası olucak mı. Birde fındık vs kuruyemiş kilo yapıyormuş onları denicemç

Sizden öneri tavsiye bekliyorum ciddi şekilde yorum yaparsanız mutlu olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 11 Ağustos 2016; 19:03:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kilo Alamıyorum: Aşırı Zayıflığın Ciddi Nedenleri

Kilo alamama sorunu, ciddi sağlık sorunlarının bir belirtisi olabilir. Aşırı zayıflık, bağışıklık sisteminin zayıflamasına, kemik erimesine ve hatta kalp hastalığına yol açabilir.

Kilo Alamıyorum Testi

Kilo alamama nedenini belirlemek için bir doktora danışmanız önemlidir. Doktorunuz, aşağıdakileri içeren bir dizi test önerebilir:

• Kan testleri
    • Hormon testleri
    • Gastrointestinal testler

Doktorunuz ayrıca aşağıdakiler gibi sağlık sorunlarını ekarte etmek için fizik muayene yapacaktır:

• Hipertiroidizm
    • Diyabet
    • Yeme bozuklukları

Kilo Alamayanlar Hangi Testleri Yaptırmalı?

Doktorunuzun önerebileceği testler, kilo alamama nedeninize bağlı olacaktır. Yaygın testler şunları içerir:

• Tam kan sayımı: Anemi veya enfeksiyon gibi altta yatan tıbbi durumları kontrol etmek için.
    • Tiroid uyarıcı hormon (TSH) testi: Hipertiroidizmi kontrol etmek için.
    • Kan şekeri testi: Diyabeti kontrol etmek için.
    • Üst gastrointestinal endoskopi: Mide veya bağırsaklarda iltihap veya ülser gibi sorunları kontrol etmek için.

Kilo Alamıyorum Neden?

Kilo alamama sorununun birçok potansiyel nedeni vardır. Bunlar şunları içerir:

• Hormon dengesizlikleri
    • Emilim sorunları
    • Metabolik bozukluklar
    • Yeme bozuklukları
    • Enfeksiyonlar
    • Kanser

Doktorunuz, kilo alamama nedenini belirlemek ve uygun tedaviyi reçete etmek için tıbbi geçmişinizi, belirtilerinizi ve test sonuçlarınızı değerlendirecektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende seninle aynı durumdayım 1.80 boy 60 kiloyum ara ara 58 - 59'a da düştüğüm oluyor. Boyuma göre cok zayıf gösteriyorum. Hic kilo alamıyorum, birde bende şeker var fakat şeker olmadan öncede durum farklı değildi. Eylulden sonra spora başlamayı düşünüyorum protein ağırlıklı beslenip kasa çevirmeye çalışacağım genelde zayıf insanlarda faydalı olduğunu gözlemledim. Vaktin ve imkanın varsa tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cici bebeyi ben denedim kardeş. Sonuç; karaciğer yağlanması, kan şekerinde artış, kolestrol, ALT-AST yükselmesi ve beraberinde nefes darlığı.

• Gece yatmadan önce makarna,patates,pilav kısaca karbonhidrat al öyle yat
  • Bende 185 50 yım
    500 kere vitamin almaya gittim kullandım.
    Hala ayniyim

• 189cm 29cm 80 kiloyum yanıma gelirseniz tek lokmada yutarım sizi. 40 kilo ne lan benim bir bacağım 30 kilo.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonrow

189cm 29cm 80 kiloyum yanıma gelirseniz tek lokmada yutarım sizi. 40 kilo ne lan benim bir bacağım 30 kilo.

29cm'i de belirtmeden geçmemiş

• Çokmuşsun 169 cm 40 kilo

• Hocam bende senin gibi takıyordum ama artık takmıyorum. Kiloyu yağ alarak alıp ne yapacaksın. Yaşın uygunsa yazıl spora proteinle kas olarak al kilonu. Zayıflığın en güzel yanı yüz hatlarının belirgin olması. Tabi en dar kıyafet bedenleri bile bol geliyor o büyük dert ama terziyle hallediyoruz napalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Detective W. -- 11 Ağustos 2016; 20:21:45 >
  • Bende aynı boy 52 kilo falanım havuza gitmeye basladım simdi 56-57 oldum dahada artıcak insallah gece gidiyorum saat 9-10 arası geliyorum acıkmıs oluyom baya yiyiyorum yemek aldırıyo kilo tavsiye ederim hem sporda yapmıs oluyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • moonrow kullanıcısına yanıt
    İlaç mı kullandın?
  • Olm siz rüzgarda savrulmuyonuz mu lan o ne. Bu arada karbonhidrat tozları falan var bi bak istersen..
  • Tiroidlerine baktır,T3,T4,TSH testi hipertiroidin varsa kilo alamazsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 11 Ağustos 2016; 20:33:34 >
  • Bende de ayni sorun var 171 boy 62 kilo.Kilo alsam da hemen veriyorum 2 gune sabitleniyor yine bu civarda.

• Fitness yapıp kas yaparak alacaksın o kiloyu

• Detective W. kullanıcısına yanıt
    Kullananlar arasında ilk defa senin gibi olumsuz etkilenen gördüm o dediklerin başka bir şeyden olmasın ?

Spora yazılmak çok uzun süreç gerektiren bir şey bence. İlk sana kilo alman için diyet vericek kilo alıp kasa cevirceksin falan. Ben kendi imkanlarımla kilo alıp sonradan kas için spora gitmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ranegade95 -- 11 Ağustos 2016; 20:41:34 >
  • Kuruyemiş ye hocam. Bol bol. Onun dışında gece yemek yemek falan çözüm olmuyormuş. Kuruyemiş en iyisi
  • Bende 180cm boyunda ve 58 Kiloyum. Yapabileceğimiz tek şey spor. 56 kilo ile başladım ve 2 haftada 58'e ulaştım (aslında 1 hafta çünkü bu hafta spora gitmedim).
  • Spora başla,sporu yemeginle destekle ya da bir diyetisyene git.

• no ss no guven
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.