Şimdi Ara

Beyler ingilizce unutulur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
5
Favori
1.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yakında 1 ay olacak,ingilizceye sıfırdan başladım,şu an itermediate tarzı paragrafları %60 anlıyorum.(bazıları %10)
    Like this:http://linguapress.com/intermediate/focus-on-canada.htm
    Ben şimdi okulun açılması dolayısıyla boş zaman az bulacağım,ve günde en fazla 1 saat ayırabilirim.
    Bütün öğrendiklerim boşa mı gidecek ? Yani unuturmuyum sizce beyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 16 Eylül 2017; 5:8:13 >

• Unutacağını zannetmiyorum, ama sen kendi kendine ingilizce konuşursan belki yardımı dokunur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ProJelly

Unutacağını zannetmiyorum, ama sen kendi kendine ingilizce konuşursan belki yardımı dokunur

Stackoverflow,quora tarzı yabancı forumlarda ingilizce yazışıp ingilizce cevapları anlayacak düzeyde ingilizce hedefliyorum hocam.
    Yani özellikle yazılı alanda,sen ne öneriyorsun,inşallah unutmam yav,yemin ederim 1 hafta hiç uyumadan kafa patlattım,tekrar bu eforu sarfedemem.
    Düşün her saat başı beynim yorulup uyuyordum,2 gün boyunca ingilizce rüya gördüm resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 16 Eylül 2017; 5:15:23 >
  • Her gün düzenli olarak ingilizceyle karşılaşırsan ingilizceyi unutmazsın. Günde yarım saatini filan youtubeta ingilizce vlog izleyerek geçir hem kelime haznen gelişir hem daha önce öğrenmediğin deyimlerle ve kısaltmalarla filan karşılaşırsın (gotta, wanna, gonna, kinda ve sorta gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Brisbane

Her gün düzenli olarak ingilizceyle karşılaşırsan ingilizceyi unutmazsın. Günde yarım saatini filan youtubeta ingilizce vlog izleyerek geçir hem kelime haznen gelişir hem daha önce öğrenmediğin deyimlerle ve kısaltmalarla filan karşılaşırsın (gotta, wanna, gonna, kinda ve sorta gibi)

https://www.youtube.com/channel/UCwA7Aepp7nRUJNa8roQ-6Bw
    Bu adamdan öğrenmeye çalışıyorum hocam
  • Ezberlenen kelimeler unutulur fakat kullanılanlar unutulmaz. İngilizce chat ya da speak yapabileceğin bir ortamda vakit geçir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

quote:

Her gün düzenli olarak ingilizceyle karşılaşırsan ingilizceyi unutmazsın. Günde yarım saatini filan youtubeta ingilizce vlog izleyerek geçir hem kelime haznen gelişir hem daha önce öğrenmediğin deyimlerle ve kısaltmalarla filan karşılaşırsın (gotta, wanna, gonna, kinda ve sorta gibi)

http://www.esl-lab.com/
    http://www.listenaminute.com/

listening filan çalışırsın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beyler nedir bu pre muhabbeti
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: celilsaygin

Ezberlenen kelimeler unutulur fakat kullanılanlar unutulmaz. İngilizce chat ya da speak yapabileceğin bir ortamda vakit geçir

Hocam peki sizce ingilizcenin ana mantığı unutulurmu ?
    Mesela bağlaç olan who,that,which, to ve for kullanımı,while kullanımı ws
  • quote:

quote:

quote:

http://www.esl-lab.com/
    http://www.listenaminute.com/

listening filan çalışırsın

Teşekkürler hocam hemen bakıyorum linklere

• günde 1 saat ayırırsan , unutmazsın.
  • Advanced seviyede birisi olarak evet gerileyebilir uzun süre kullanmazsan. Ama biraz kullanınca tekrar hatırlamaya başlarsın. Ben ingilizceyi herhangi bi şekilde öğrenmedim orta okuldan beri makaledir akademik şeylerdir ulaşması ve kaynak daha fazla diye hep ingilizce araştırdım ilk başlarda mağara adamı gibiydim ama her gün kullana kullana ana dilim gibi hissetmeye başladım. Hatta türkçe kelimeleri sık sık unuttuğum ingilizcesini kullandığım oluyor. Yani demem oku okumaya devam ahbap. Ama speakingi de geliştirmeye çalış eğer facebook un varsa pm den at bana dil gruplarına alayım seni orada kendine sesli konuşabileceğin kişiler bulursun. Benim gibi ansiklopedi okuyabilen ama konuşurken heyecanlanıp aksanı kayan bi sığır olma sonra :D
  • Kullanmadıkça körelirsin. En iyisi öğrenip Britanya'ya göç etmek.

• oksygen kullanıcısına yanıt
    Ne amaçla öğrendin meslek ne yanı. Bende tahminimce unutmazsin

• quote:

Orijinalden alıntı: PeaceDluffy

Advanced seviyede birisi olarak evet gerileyebilir uzun süre kullanmazsan. Ama biraz kullanınca tekrar hatırlamaya başlarsın. Ben ingilizceyi herhangi bi şekilde öğrenmedim orta okuldan beri makaledir akademik şeylerdir ulaşması ve kaynak daha fazla diye hep ingilizce araştırdım ilk başlarda mağara adamı gibiydim ama her gün kullana kullana ana dilim gibi hissetmeye başladım. Hatta türkçe kelimeleri sık sık unuttuğum ingilizcesini kullandığım oluyor. Yani demem oku okumaya devam ahbap. Ama speakingi de geliştirmeye çalış eğer facebook un varsa pm den at bana dil gruplarına alayım seni orada kendine sesli konuşabileceğin kişiler bulursun. Benim gibi ansiklopedi okuyabilen ama konuşurken heyecanlanıp aksanı kayan bi sığır olma sonra :D

Hocam ben de senin yöntemle geliştirmeye çalışıyorum,ilk başta tarzanca daldım dediğin gibi,şu an ortalama %60-70 oranında anlama sağlıyorum ,her gün kendimi geliştiriyorum ancak unuturum diye de korkuyorum çünkü çok uğraştım bu duruma gelebilmek için.
    Tarzanca dalmanın avantajını bir ölçüde gördüm de,durum ingilizce yazmaya gelince ezici bir çoğunlukla gramer sorunları ortaya çıkıyor,saçmalıyorum
    Benim gibi sıfırdan başlayanlara Allah sabır versin,çok sabır gerektiriyor,böyle matematik gibi öğrenilemiyor tam bir mantığı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 17 Eylül 2017; 7:47:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

Ne amaçla öğrendin meslek ne yanı. Bende tahminimce unutmazsin

Bilgisayar mühendisliği okuyorum hocam,amacım ise alanımla alakalı ingilizce araştırma yapabilmek,teknik metinleri anlayabilmek vs.
  • Kaç saat çalıştığına bağlı 100 saat çalıştıysan unutursun 500 saat idare edersin 1500 saat unutmazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unutabilirsin hocam tekrarla her gün 20-30 dakika.
  • Unutuluyor hocam, 2 ay yaz tatilimin 3. ayında yurtdışına çıktım. 2 ay ingilizceye dahil hiç kelime konuşmadım. Sonra yurtdışında bulunduğum ilk gün biraz tutuk tutuk konuşuyordum ikinci güne tekrar açılmaya başladım. Düzenli pratik yapmak önemli.

• quote:

quote:

Advanced seviyede birisi olarak evet gerileyebilir uzun süre kullanmazsan. Ama biraz kullanınca tekrar hatırlamaya başlarsın. Ben ingilizceyi herhangi bi şekilde öğrenmedim orta okuldan beri makaledir akademik şeylerdir ulaşması ve kaynak daha fazla diye hep ingilizce araştırdım ilk başlarda mağara adamı gibiydim ama her gün kullana kullana ana dilim gibi hissetmeye başladım. Hatta türkçe kelimeleri sık sık unuttuğum ingilizcesini kullandığım oluyor. Yani demem oku okumaya devam ahbap. Ama speakingi de geliştirmeye çalış eğer facebook un varsa pm den at bana dil gruplarına alayım seni orada kendine sesli konuşabileceğin kişiler bulursun. Benim gibi ansiklopedi okuyabilen ama konuşurken heyecanlanıp aksanı kayan bi sığır olma sonra :D

Hocam ben de senin yöntemle geliştirmeye çalışıyorum,ilk başta tarzanca daldım dediğin gibi,şu an ortalama %60-70 oranında anlama sağlıyorum ,her gün kendimi geliştiriyorum ancak unuturum diye de korkuyorum çünkü çok uğraştım bu duruma gelebilmek için.
    Tarzanca dalmanın avantajını bir ölçüde gördüm de,durum ingilizce yazmaya gelince ezici bir çoğunlukla gramer sorunları ortaya çıkıyor,saçmalıyorum
    Benim gibi sıfırdan başlayanlara Allah sabır versin,çok sabır gerektiriyor,böyle matematik gibi öğrenilemiyor tam bir mantığı yok

Dert etme abi sen kullandıkça o yerine oturuyor. Ama yine emin olmak istersen internetten tense'lerin yapılarına bakabilirsin ve gramer konusunda duolingo işe yarayabiliyor. Listening de önemli unutma hocam. Ben bu yıl Almanca öğreniyor olacağım bakalım nasıl gidecek hazırlık. Evde kendi çapımda dil çalıştığım da olmuştu. Bir şey lazım olursa yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Polyglots ( latince çok dilliler anlamına gelir ) diye bir grup var facebook da oraya üye olmanı öneririm.

• quote:

quote:

quote:

Dert etme abi sen kullandıkça o yerine oturuyor. Ama yine emin olmak istersen internetten tense'lerin yapılarına bakabilirsin ve gramer konusunda duolingo işe yarayabiliyor. Listening de önemli unutma hocam. Ben bu yıl Almanca öğreniyor olacağım bakalım nasıl gidecek hazırlık. Evde kendi çapımda dil çalıştığım da olmuştu. Bir şey lazım olursa yazabilirsin elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Polyglots ( latince çok dilliler anlamına gelir ) diye bir grup var facebook da oraya üye olmanı öneririm.

Teşekkürler hocam,hemen göz atıyorum gruba

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.