Şimdi Ara

beynim yoruldu artık, ufak bilgi paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    araştırmaktan kafa kalmadı..
    creative cambridge soundworks thx-550 mi yoksa microlab solo 6 veya 7 (hangisi önerilirse) + soloya ek olarak aktif yada z2300ün pasif wooferını dahil ederek oluşturacağım sistemmi müzik konusunda daha tatminkar olur? yoksa uğraşmaya değmezmi?
    bu 2 kombinasyonun + ları ve - leri ne olur sizce gerçekten bu işten anlayanlardan ve kullananlardan yardım istiyorum. biliyorum bu tip karşılaştırmalar çok yapıldı forumda ama hem çok karışık hemde işin içine z5500 giriyor. benim amacım oyun yada film değil MÜZİK. yani açılan başlıklarda tam bi sonuca ulaşamadığım için bu başlığı açtım.

• Merhaba,

Belirtmiş olduğunuz gibi forumda bu konular ile ilgili oldukça çok tartışma konusu var.Ancak çoğu kişinin sahip olduğu ortak görüş ve bilgilere göre sadece müzik amaçlı seçilebilecek sistemler multimedia 5+1 ses sistemleri değil,stereo hi-fi sistemler veya 1+1,2+1 ses sistemleri olacaktır.
    THX 550 uyduları gerçekten çok başarılı bir performansa ve tınıya sahip ancak amacı çevresel ses vermek olduğu için sizi müzikal anlamda tatmin edemeyecektir.
    Solo 6-Solo 7 + Z2300 subwoofer kombinasyonunu forumdan deneyenler oldu ancak müzikal anlamda pek başarılı olduğu söylenemez.Farklı karakteristiğe sahip iki hoparlörü birleştirmek çoğu zaman başarısızlıkla,istenilen performansa ulaşamamakla sonuçlanmakta.
    Bu yüzden direkt 1+1 veya 2+1 ses sistemi seçmeniz daha doğru olacaktır.

Bu iş için ayırmış olduğunuz bütçeyi bilemediğim için bütçeniz dahilinde hoparlör öneremeyeceğim.Ancak;

-BOSE Companion 3 II
    -Klipsch Promedia 2.1
    -Aego M 2.1
    -Jamo i300

gibi markalar kalitesini kanıtlamış,seste yükseklikten çok kaliteye önem veren markalardır.Türkiye'de bulunması biraz zor olabiliyor,bulunsa bile fiyatları oldukça yüksek olabiliyor.Belirtilen markaların yurt dışı fiyatlarını eBay,Amazon gibi sitelerden araştırabilirsiniz.

Tabii Türkiye'de rahatlıkla bulunabilecek markalar da yok değil.Bunları kullanım amacınıza göre,

-Solo 6
    -Solo 7
    -Creative T3
    -Edifier R1900TIII
    -Edifier S730
    -Altec Lansing FX4021

olarak sıralayabiliriz.

Belirtmiş olduğum iki seçenekteki ürünler müzik dinlemeye uygun sistemlerdir.Ancak siz ''Ben müzikte orijinalliğe önem veriyorum,benim için önemli olan flat seslerdir.'' diyorsanız M-Audio Studiophile AV 40 gibi M-Audio serisi hoparlörleri seçmeniz daha doğru olacaktır.Bu tür hoparlörler genel olarak kayıt stüdyolarında kullanılmaktadır ve verdikleri ses,diğer hoparlörlere nazaran en ince ayrıntıyı hissedebilmek için daha düzdür.

Düzeltme;Kelime hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R0ME -- 23 Şubat 2011; 4:51:12 >

• yaw hoacam 1+1 ile ile 5+1 nasıl kıyaslanır ya anlamıyorum ikisi farklı klasman anlarım solo 6 veya 7 yerine z5500 yazsa ok de

bence 1+1 sisteme yönelmelisiniz müzikse amaç filimsede sölemiş oldugunuz sistem pc ortamında başarılı bir ürün ama bunun sonu yok yani para ne kadar sa okadar kaliteli para ve kalitenin doğru orantılı olduğu tek sektörde sanırım ses sistemleri sektörü
  • z2300 kullanıyorum bass olarak gayet memnunum. z2300(sub) + solo 7 yada 6 kullanırsan güzel olur solo ları z2300 ün uydu çıkışına bağlarsan zaten sololardan bass sesi alamazsın sadece mid olarak kullanmış olursun böylece müzikte bas karmaşası olmaz ve z2300 ün sub u bas ihtiyacını giderir bence güzel bi sistem olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

z2300 kullanıyorum bass olarak gayet memnunum. z2300(sub) + solo 7 yada 6 kullanırsan güzel olur solo ları z2300 ün uydu çıkışına bağlarsan zaten sololardan bass sesi alamazsın sadece mid olarak kullanmış olursun böylece müzikte bas karmaşası olmaz ve z2300 ün sub u bas ihtiyacını giderir bence güzel bi sistem olur

solo7 leri uydu olarak kullanırsan yazık edersin düşüncesindeyim
  • müzik için z5500 den iyidir, ama bu paraya 2. el bose acoustimass 5 alabilirsin
  • dinlemedim fakat yorumlardan okuduğum kadarıyla bütçe müsait ise "audio engine a5"i de alternatifleriniz arasına katmanızı önermek isterim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlperenT

quote:

Orijinalden alıntı: uyldz

z2300 kullanıyorum bass olarak gayet memnunum. z2300(sub) + solo 7 yada 6 kullanırsan güzel olur solo ları z2300 ün uydu çıkışına bağlarsan zaten sololardan bass sesi alamazsın sadece mid olarak kullanmış olursun böylece müzikte bas karmaşası olmaz ve z2300 ün sub u bas ihtiyacını giderir bence güzel bi sistem olur

solo7 leri uydu olarak kullanırsan yazık edersin düşüncesindeyim

bütçe sıkıntısı yoksa yapılabilir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.