Şimdi Ara

Beynimde kaşınma-gıdıklanma gibi garip bir his var.Yardım!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
16.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün sabah kalktığımdan beri kafamda(kafamın üzeri veya saçlarımda değil beynimde yani içlerde) bi gariplik söz konusu.Sanki kaşınıyormuş-gıdıklanıyormuş gibi bir his var.Nasıl anlatsam hani biri biryerinize hafiften dokunur da orası huylanır ya aynen o his kafamda var..Acı yok hatta biraz içimi hoş bile yapıyor.Biraz ayıp olucak belki ama ereksiyon halinden hemen önce bir his vardır ya aynen o hisi beynimde hissediyorum.Ama endişeleniyorum bir hastalık olmasından.Ne olduğu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Lütfen ciddi cevap vericekler yazsın.Teşekkürler

edit:Ayrıca son 2-3 saate kadar beynimde baskı da vardı yani basınç varmış gibiydi ama şimdi yukarda yazdığım gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 20 Temmuz 2010; 22:49:26 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beyinde Gıdıklanma Hissinin Nedenleri ve Tedavisi

Beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissi, kafada gıdıklanma veya beynim kaşınıyor şeklinde tanımlanabilir. Bu his oldukça nadir olmakla birlikte, oldukça rahatsız edici olabilir.

Beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissinin nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte, aşağıdaki faktörler rol oynayabilir:

• Trigeminal Sinir: Kafaya gıdıklanma veya kaşınma hissi veren trigeminal sinir hasarı veya tahrişi.
    • Sinir Sıkışması: Boyun veya baştaki bir sinirin sıkışması, beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissine neden olabilir.
    • Alerjik Reaksiyonlar: Bazı alerjik reaksiyonlar, beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissine neden olan histamin salınımına yol açabilir.
    • Psikolojik Faktörler: Stres, anksiyete veya depresyon gibi psikolojik faktörler, beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissine katkıda bulunabilir.

Tedavi Seçenekleri:

Beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissinin tedavisi, altta yatan nedene bağlıdır. Doktorunuz şu tedavi seçeneklerini önerebilir:

• İlaçlar: Trigeminal sinir ağrısını azaltmaya yardımcı olan ilaçlar veya antihistaminikler.
    • Fizik Tedavi: Boyun veya baştaki sinir sıkışmasını gidermeye yardımcı olan fizik tedavi.
    • Ameliyat: Nadir durumlarda, sinir sıkışmasını gidermek veya trigeminal siniri kesmek için ameliyat gerekebilir.

Ne Zaman Doktora Görünmeli:

Beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissiniz aşağıdaki durumlarda doktora görünmenizi gerektirir:

• His şiddetli veya kalıcıdır.
    • Günlük aktivitelerinizi önemli ölçüde etkiliyor.
    • Baş ağrıları, görme değişiklikleri veya uyuşma gibi başka semptomlarla birlikteyse.

Erken tanı ve tedavi, beyinde gıdıklanma veya kaşınma hissinin nedenini belirlemeye ve uygun tedaviyi sağlamaya yardımcı olarak rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Doktora görünmeni öneririm. Sonuçta beyin, ihmale gelmez..
  • Doktor House olsa direk çözerdi ama o dizilerde oluyor

en iyisi bir doktora git burda yardımcı olamayız ki sana
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThunderVolt

Arkadaşlar bugün sabah kalktığımdan beri kafamda(kafamın üzeri veya saçlarımda değil beynimde yani içlerde) bi gariplik söz konusu.Sanki kaşınıyormuş-gıdıklanıyormuş gibi bir his var.Nasıl anlatsam hani biri biryerinize hafiften dokunur da orası huylanır ya aynen o his kafamda var..Acı yok hatta biraz içimi hoş bile yapıyor.Biraz ayıp olucak belki ama ereksiyon halinden hemen önce bir his vardır ya aynen o hisi beynimde hissediyorum.Ama endişeleniyorum bir hastalık olmasından.Ne olduğu hakkında bir bilgisi olan var mı?

edit:Ayrıca son 2-3 saate kadar beynimde baskı da vardı yani basınç varmış gibiydi ama şimdi yukarda yazdığım gibi.

Uzun süre PC başında duruyorsan beynin fazla radyasyona maruz kalmış.
    Bir süre PC, TV gibi elektronik aletlerden uzaklaş.
    Dışarı çık, yürüyüş yap, gez dolaş.
    Temiz hava al, beynine oksijen girsin.

Yazdıklarımın bilimsel bir dayanağı yoktur. Ama biraz bilgisayar başından uzaklaş.
    Eğer kafan düzelmezse, arkadaşların dediği gibi bir doktora görün.

• quote:

Orijinalden alıntı: MISANTHROPIST

quote:

Arkadaşlar bugün sabah kalktığımdan beri kafamda(kafamın üzeri veya saçlarımda değil beynimde yani içlerde) bi gariplik söz konusu.Sanki kaşınıyormuş-gıdıklanıyormuş gibi bir his var.Nasıl anlatsam hani biri biryerinize hafiften dokunur da orası huylanır ya aynen o his kafamda var..Acı yok hatta biraz içimi hoş bile yapıyor.Biraz ayıp olucak belki ama ereksiyon halinden hemen önce bir his vardır ya aynen o hisi beynimde hissediyorum.Ama endişeleniyorum bir hastalık olmasından.Ne olduğu hakkında bir bilgisi olan var mı?

Yazdıklarımın bilimsel bir dayanağı yoktur. Ama biraz bilgisayar başından uzaklaş.

enteresan..

Son yarım saattir şikayetim geçti.Tekrar başlamasından korkuyorum.Umarım dediğin gibi radyasyonla alakalı bir olay değildir

Yardım eden arkadaşlara teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Echoes -- 21 Temmuz 2010; 1:27:30 >

• Doktora görün dostum sonra da buraya yazarsın sonucu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sanırım beynin de ur var yakında yanmada hissedersen acil bi doktara görün derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: CxCxCx

sanırım beynin de ur var yakında yanmada hissedersen acil bi doktara görün derim

Hacı naptın Allah korusun de bari
    kalpten götürceksin arkadaşı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducard -- 21 Temmuz 2010; 3:20:18 >
  • quote:

sanırım beynin de ur var yakında yanmada hissedersen acil bi doktara görün derim

o nasıl mesaj öyle yav
  • quote:

üç vakte kadar ölüceksin diyeydin bari..

hocam bence git yat uyu uyandıktan donra semptomları yaz bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan_52

Doktor House olsa direk çözerdi ama o dizilerde oluyor

en iyisi bir doktora git burda yardımcı olamayız ki sana

O da çözemiyor. Onun çözmesi için birkaç yanlış yol denemeli. Hastanın durumu daha kötü olmaya başlamalı. Daha sonra hastadan tam yakınları umudunu kesmiş olmalı. En sonunda House ya Cuddy ya Omar Epps(Dizideki adını unuttum) ya da Wilson ile konuşurken Chuck'daki intersectvari bir çakma ile hastanın neyi olduğunu bulabiliyor.

Diziyi uzun zamandır (6.sezon 2.bölüm) takip etmiyorum.

• Bu hiçkimseye olmuyor mu ya?Bana da senede 1-2 kere olur arkadaşın tarif ettiğiyle aynı.Bişey olmaz mrk etme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MISANTHROPIST

quote:

adam haklı beyler bende günde 7-8 saat pc başındayım neyseki netbook masaüstü falan olsa şimdiye bendede başlardı (buna benzer bişe bendede oldu 1-2 sene önce) aman yarbayım bu elektronik aletler çok tehlikeli valla bendede gittikçe bağımlılık oluyo naapcam bilmiyorum bende

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.