Şimdi Ara

BF için Mekanik klavye şart mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kafamı kurcalayan bir konu. Piyasada neredeyse 300tl' nin altında mekanik klavye yok. Battlefield gibi yani fps tarzı oyunlarda ne kadar etkisi olabilir ki? En büyük özelliğinin şu kadar tuşa aynı anda basılabilmesi. BF' de en fazla kaç tuşa basabilirsin ki zaten?
    Konu hakkında bilgisi olanlar aydınlatırsa sevinirim.

• Şu kadar tuşa aynı anda basmak derken? Normal klavyeyle de basarsın zaten sorun olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JakSocket kullanıcısına yanıt
    ben de onu diyorum. 10 tuşa kadar aynı anda basılabilir ibaresi oluyor. normal klavyede pc nin biplemesi oluyor. anti ghosting diyorlar. o kadar tuşa aynı anda basacak ne olabilir ben onu anlamadım.
  • 10 tuşa birden basıp ne yapacaksın? Bu tür söylemler sırf "gamer" marketini açmak amacıyla yapılıyor klavyen 5 liralık kıytırık bir şey değilse 50 liraya aldığın klavye gayetde şartsız oynatır.
  • jumong88 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle. 500tl ye kıyıp alınır mı ya. yok neymiş klik sesi çok hoşmuş :D
  • G103 kullanıyorum. Bazen elimi bi tuştan çekip tekrar basmam gerekiyor. w'ye bassam bile ileri gitmeyi durduruyor. a'ya basmış olsam bile sola gitmeyi durduruyor. Elini tuştan kaldırıp tekrar basman gerekiyor. Sırf bu yüzden mekank klavye alasım geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

G103 kullanıyorum. Bazen elimi bi tuştan çekip tekrar basmam gerekiyor. w'ye bassam bile ileri gitmeyi durduruyor. a'ya basmış olsam bile sola gitmeyi durduruyor. Elini tuştan kaldırıp tekrar basman gerekiyor. Sırf bu yüzden mekank klavye alasım geliyor.

Aynı klavyeyi kullanıyoruz. Bende böyle bi sorun yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Maskeli Bilo

G103 kullanıyorum. Bazen elimi bi tuştan çekip tekrar basmam gerekiyor. w'ye bassam bile ileri gitmeyi durduruyor. a'ya basmış olsam bile sola gitmeyi durduruyor. Elini tuştan kaldırıp tekrar basman gerekiyor. Sırf bu yüzden mekank klavye alasım geliyor.

A4tech g300 kullanıyorum. Dediğiniz olay bende de oluyor. Eskiden olmuyordu son zamanlarda sık sık yapmaya başladı. Acaba tuş mu basmıyor diyorum.
  • Bu konuda bir kaç bilgi vereyim size önce şu incelememi okuyabilirsiniz fikir sahibi olmak için :http://teknoseyir.com/inceleme/gigabyte-aivia-osmium-mekanik-klavye

Mekanik klavye ile oyun oynamanın membranlı klavye ile oyun oynamaktan büyük bir farkı olduğunu düşünmüyorum.
    Yani mekanik klavye sizi daha iyi bir oyuncu yapmaz neyseniz gene osunuz ama kullanımının daha rahat olduğunu söyleyebilirim.
    Yani teknolojisine merakı olan ve maddi imkanı olan denesin olmayan hiç kafaya takmasın.

Mekanik klavye alma karar verirseniz size uygun olan röle tipini seçmeniz lazım MX Cherry red black blue brown tipleri var googledan aratın bir çok kaynak çıkacaktır.

• Her türlü oyuncu ekipmanını her türlü fiyat aralığında kullandım. Klavye oynanışa etkisi en az olan parça diyebilirim. Aşırı ufak boyutlu klavyeler dışında ister 10 liralık internet kafe klavyesi kullan ister koca ekranlı oyuncu klavyeleri kullan pek bir fark görmezsin. Ama yazı yazmak için mekanik klavye çok iyi seçim.

Eğer sırf oyun için düşünüyorsan klavyeye vereceğin parayla diğer oyuncu ekipmanlarına yatırım yapmanı tavsiye ederim. Kulaklık olur, mouse olur, 4 gb fazladan ram olur. Bunlar oyun performansına daha fazla etki eder.
  • Merhaba arkadaşlar,

Mekanik klavye kullanan birisi olarak bende performans olarak pek fark yok diyebilirim. Karanlık ortamda oyun oynuyorsanız ışıklı klavye güzel .Birde tuşlara uygulanan basınç diğer klavyelere göre daha az, buda uzun süreler oyun oynayan oyuncular için faydalı.

Aklıma gelmişken 100 hz ve üzeri özelliklerde monitörümüz yoksa 1000 mhz tarama hızı olan mouse larıda almaya pek gerek yok . Çünkü 1000 mhz lik yüksek dpi değerleri veren mouse lar en yüksek performansını 100 hz ve üzerindeki monitörlerde veriyor sadece.
  • Mouse kulaklik ram ekran k islemci al once sonra klavyeye bakarsin

• Kullanması daha zevki ve daha basit normal klavyelere göre daha kaliteli ama bir fark oluşturcağını sanmıyorum ekipmanlarda en önemli şey Kulaklık ve Mousedur

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.