ya ben imza bölümündeki sistemi 2 yıl evel bf3 için toplamıştım. GTX 560 ti amp vardı. Bf4 beta'da fpsi highda 32-42 arası görünce gittim bi tane GTX 770 çaktım 4xmsaa ultrada kendime gelmek için, eve geldi 2 günde ama herifler betayı kapatmış 15ekimde çok ağır delirdim. bi tek ekran kartı aldım ancak kullandığım anakart PCI 2.0, biraz araştırdım, performans olarak çok deli dehşet farketmez diyor tomshardware ve bir cok gtx 770 review'i PCI Express 3.0 için, bi tane de anakart almaya gerek varmı dersiniz ? PSU da 600w tam sınırda kalıyor 770 icin...ekran kartına bayagı para bayıldım bi board bide saglam psu alırsam resmen bu kurlarla yeni bilgisayar parası cıkyıor, fiyat performansın bi tık bi sekme uzerinde yer almak istiyorum bf2'den beri başka bi oyunla takıntım yok online olarak, gta5 ve black flag oynarım birde o kdr, BF4 çıkış tarihine kadar zor duruyorum, 1080P de 60-70fps civarinda ultra 4xmsaa acık oynamak tek derdim.
bu arada oyunun betadaki fps degerlerine cok aldırış etmeyin, windows8 x64'e geciş yapmanızı şiddetle tavsiye ederim, aşağı yukarı aynı sistemle windows 7de fps 26-34 arası (gtx560ti'de win8 ile 32-42) düşük ayrıca oyun çıkınca hem amd hem nvidia driver güncellemesi yapıcak, oynadıgınız betada oyunun son optimizasyonu gerçekleşmemiş hali. dikkat ederseniz ultra değerleri tam olarak çalışmıyor highla ultra arasında fark yok gibi. adamların yaptıgı test ztn server ve cokmelerle alakalı daha cok
bir diğer detay ise 2-3 yaşındaki ekran kartı sahipleri oyunu oynar daha düşük değerlerde, 5-10 yıl önceki gibi kasılmalar olmaz yada oyunun hıc calısmaması, ancak eski kartlarda gözlemlediğim uzak mesafeyi render edemiyor kartlar. sniperla zoom açıp ıskaladın diyelim kurşunun nereye düştüğünü bile göremiyorsun ki bir sonraki atışı ona göre hesaplayıp atasın.
Hayır, PCI 3.0'a gerek yok. Görülebilir bir fark olmaz. PSU da yeterli, gerek yok fazlasına. Beta işlemci sorunluydu, o yüzden ekran kartlarının asıl performanslarını göremedik. Ancak 2600K iyi bir işlemci zaten, 8 izlek olmasının avantajlı olduğunu betada görmüştük. En kötü ihtimalle kartı tam besleyebilmesi için biraz hızaşırtma yapmak gerekebilir. Beta son patchle oldukça akıcı hale gelmişti, o sistemle hedefinize ulaşabileceğinizi düşünüyorum. Uzakları render edemememek tamamen oyunla alakalı, top mermilerinin vs. de gözükmüyordu nereye gittiği. Son sürümde ne olur bilinmez.
ilginize ve cevabiniza tesekkur ederim. bende fıstık gıbı kart aldım ancak ulaşana kdr beta kapandıgı ıcın ıcım rahat etmedı. bir tane +80 800-850w arası psu dusunuyorum eskı kartım 170w cekıyordu bu 230w,bırde kendı kendını o.c ettıgı ıcın guc tuketımı artınca mavı ekran ya da kıtlenme olacagını dusunmekteyım cunku 2yıl evel gtx560ı aldıgımda da aynı sorunu yasamıstım 1 hafta boyunca. belkı beta sorunluydu biostan o.c ettıgım an cpu yu oyun kıtlenmekteydı, bf3e gırıp denedım onda da aynı sorunu yasadıgım ıcın sısteme bır gtx770 dahıl oldugu ve aynı zamanca cpu oc edıldıgı ıcın oldugunu dusundum umarım baska bı sebebı yoktur.