Bildirim
Bf4 Performans Sorunu Yasayanlara Cozum (4. sayfa)
Karaca Owen Rectangle Large Bambu Kesme Tahtası : Amazon.com.tr: Mutfak
https://www.amazon.com.tr/dp/B0C1Z8M9PM?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
6 sa. önce paylaşıldı
Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
8gb ram,2gb ekran kartı gtx 650,intel i3 core 2 (2.94)
sistemle kaç fps alırım arkadaşlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler "core parking" hiç yeni bir olay değil ve malesef bu konunun BF4 ile gündeme gelmesi Windows'un değil EA'nın başhıyarlığı. 2014 yılında her yeri multicore Cpu'lu makinalar kaplamışken EA oyunu tüm çekirdek ve thread'lere yayacak şekilde optimize edip tüm işlem gücünü kullanabilmeli. Bir başka deyişle, çekirdekler babalarının hayrına park etmiyorlar, eğer akıllı bir program (oyun, encoding app, video player, şifreleyici) çok çekirdek talep ederse park durumu rafa kalkıyor ve Windows tüm çekirdekleri Intel Cpu'lardaki FW ile konuşarak devreye sokuyor. Buna en güzel örnek TrueCRYPT isimli programdaki benchmark aracı. Coreparkingi kapatmadan tüm çekirdekleri yüzde 99'a vurduruyor. BF4 için bu çözüm EA'nın hıyarlığını dolaylı yoldan kullanıcının aşmasıdır. Başlığı açan kardeşimize yinede çok teşekkürler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
core'ların yarısı unpark olanlar tekrar unpark all yapsınlar. yani sürekli yapsınlar hepsi unpark olur ;) -
Windows 8'de parking diye bir olay yok bilginiz olsun. -
bro bu işlemi yaptım cpu %60 larda ....... normalde % 10 anca oluyordu berbat oldu yani . çözümü var mı ?
edit: oyunda bf4 de 70 fps alırken bunun sayesinde 40 lara düştü sadece bf de değil tüm oyunlarda, yeniden park all yapıncada olmuyor pc mok yoluna gitti yani bi nevi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 20 Kasım 2013; 3:24:43 > -
quote:
Orijinalden alıntı: el_jericho
quote:
Orijinalden alıntı: Melankolik Adam
quote:
Orijinalden alıntı: el_jericho
quote:
Orijinalden alıntı: ghost41
Deneyim hocam
@el_jericho
Şu videodaki gibi regeditten gireceksin.
Hocam video silinmiş nasıl unpark edeceğim yardımcı olur musun?
Bu arada işlemcim fx 8320
bende de hepsi unparked oldu :D bi deneyelim
-
quote:
Orijinalden alıntı: programmer_onur
Beyler "core parking" hiç yeni bir olay değil ve malesef bu konunun BF4 ile gündeme gelmesi Windows'un değil EA'nın başhıyarlığı. 2014 yılında her yeri multicore Cpu'lu makinalar kaplamışken EA oyunu tüm çekirdek ve thread'lere yayacak şekilde optimize edip tüm işlem gücünü kullanabilmeli. Bir başka deyişle, çekirdekler babalarının hayrına park etmiyorlar, eğer akıllı bir program (oyun, encoding app, video player, şifreleyici) çok çekirdek talep ederse park durumu rafa kalkıyor ve Windows tüm çekirdekleri Intel Cpu'lardaki FW ile konuşarak devreye sokuyor. Buna en güzel örnek TrueCRYPT isimli programdaki benchmark aracı. Coreparkingi kapatmadan tüm çekirdekleri yüzde 99'a vurduruyor. BF4 için bu çözüm EA'nın hıyarlığını dolaylı yoldan kullanıcının aşmasıdır. Başlığı açan kardeşimize yinede çok teşekkürler.
adam haklı beyler !!!!!!!
-
-
Bende ise yaramadi sanirim. Unpark All yaptigim zaman 0,1,2... diye 5 e kadar cpu cikartiyor. 0 parked 100, 1 unparked 0 diye 5 e kadar gidiyor. Eve gidince resmi cekip koyarim. High ayarlarda, AA kapali sekilde zaten 30-50 fps arasi oynuyordum. Bu islemi yaptiktan sonra yine ayni sekilde. Acaba bir yerde bir yanlislik mi yaptim? -
Bu işlemin geri dönüşü nedir ? Tam ters etki yaptı akıcı oynadığım oyunlarda arada takılıyor unparking yüzünden park all da yapınca bir şey değişmedi .. Bu işlemi nasıl geri alabiliriz ??? formatla uğraşmak istemiyorum ya .. -
quote:
Orijinalden alıntı: zenciboy
Bu işlemin geri dönüşü nedir ? Tam ters etki yaptı akıcı oynadığım oyunlarda arada takılıyor unparking yüzünden park all da yapınca bir şey değişmedi .. Bu işlemi nasıl geri alabiliriz ??? formatla uğraşmak istemiyorum ya ..
Aynı sorun bendede oldu bro 70 fps ile oynadığım oyunları 40 fps ile oynuyorum...sende sorunu çözebilirsen haber ver bro, ve tınlıyanda yok bari bi iş yapıyorsunuz arkasında durun arkadaşım. -
bende önceden 3 tane vardı unpark yaptım işte parked unparked diye geldi sonra o kayıt olayını yaptım 5 tane çıktı hepsi unparked bir şey değişmedi 15 fps alıyordum 10 almaya başladım nasıl çözeceğiz bu işi. -
quote:
Orijinalden alıntı: noir06
quote:
Bu işlemin geri dönüşü nedir ? Tam ters etki yaptı akıcı oynadığım oyunlarda arada takılıyor unparking yüzünden park all da yapınca bir şey değişmedi .. Bu işlemi nasıl geri alabiliriz ??? formatla uğraşmak istemiyorum ya ..
Aynı sorun bendede oldu bro 70 fps ile oynadığım oyunları 40 fps ile oynuyorum...sende sorunu çözebilirsen haber ver bro, ve tınlıyanda yok bari bi iş yapıyorsunuz arkasında durun arkadaşım.
Hakli olarak sinirlenmissin de bize niye kiziyorsun anlamadim. Burada isimize yarayabilecek bir bilgiyi once kendim test edip faydasini gorunce sizlerle paylasmak istedim. Bilgisayarci degilim, uzman hic degilim, burada binlerce sistem binlerce kombinasyon var, hepsine nasil garantör olabilirim ki.
Ayrica zaten bu yontem eski ve bilinen bir konuymus uygulayan yuz binlerce insan var.
Benim basima gelmis olsa boyle bir sey registry'den elle duzeltmeye calisirdim eger gene duzelmiyorsa format atardim.
"Registry settings for core unparking" yazarak google'da arama yapsaniz bir suru youtube video'su cikar oradaki islemin tersini yaparsaniz cozulur herhalde. Ki konunun icinde de manuel olarak registry ayarlarini anlatan bir video paylasmisti bir arkadas.
Gecmis olsun, umarim cozulur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Biosdan Hyper threading kapatmakda buna benzer performans artışı sağlıyor -
quote:
Orijinalden alıntı: mikelanj
quote:
quote:
Aynı sorun bendede oldu bro 70 fps ile oynadığım oyunları 40 fps ile oynuyorum...sende sorunu çözebilirsen haber ver bro, ve tınlıyanda yok bari bi iş yapıyorsunuz arkasında durun arkadaşım.
Hakli olarak sinirlenmissin de bize niye kiziyorsun anlamadim. Burada isimize yarayabilecek bir bilgiyi once kendim test edip faydasini gorunce sizlerle paylasmak istedim. Bilgisayarci degilim, uzman hic degilim, burada binlerce sistem binlerce kombinasyon var, hepsine nasil garantör olabilirim ki.
Ayrica zaten bu yontem eski ve bilinen bir konuymus uygulayan yuz binlerce insan var.
Benim basima gelmis olsa boyle bir sey registry'den elle duzeltmeye calisirdim eger gene duzelmiyorsa format atardim.
"Registry settings for core unparking" yazarak google'da arama yapsaniz bir suru youtube video'su cikar oradaki islemin tersini yaparsaniz cozulur herhalde. Ki konunun icinde de manuel olarak registry ayarlarini anlatan bir video paylasmisti bir arkadas.
Mikelanj ın dediği gibi ufak bir google araması ile bulundu. Burda çok güzel kısaca anlatmış
Yapacağınız tek iş regedit de verilen "key" i arayıp bulmak ve bahsi geçen anahtarı "0" ile değiştirmek ve restart..
Bende 2 tane buldu , 2 parkım vardı şimdi unpark oldular. Performansı test etmeden yazdım..Umarım unufakpark olmaz işlemciler bf4 sevdasına.
Edit: Önceden win7 nin güç ayarlarından sistemi en iyi performansa getirmiştim. CPU Z ile baktığımda önceden daha az gözüken core speed de gerçek sped i göstermesine rağmen kaynak izleyicisinden bakıldığında yine 2 tane parkım gözükmekteydi.Bu yüzden regedit de anlatılanları yaptım ve win7 kaynak izleyicisinde tüm çekirdekler unpark durumda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ffalcon -- 21 Kasım 2013; 18:48:02 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mikelanj
quote:
quote:
Ne yapalım bro sinirlenmemek elde değil yani ve format atmakta istemiyorum açıkcası. Her neyse o regedit den felanda yapmaya çalıştım ama dediğin gibi 'ordaki işlemin tersini yaparsan çözülür herhalde' demişsin tabi ben tersini değil adam ne yapıyorsa onu yapmıştım şimdi tekrar deneyeceğim.
Edit: Denedim ama olmadı adam da zaten iki dosyada 0 yani birşeyi değiştirmiyor ki sadece ileri ileri diyerek işlemi tamamlıyor.Ama bende birisinin değeri 100 dü 100 yaptım aratmaya devam ettim işlem tamamlanınca Unparkcpu dene lanet programdan tekrar parked all yaptım. reset ve sonuç yine aynı... ben mi yanlış yapıyorum çözemedim.Sistemi geri yüklesem veya biostan bazı ayarlar yapsam sorun çözülür mü?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi innorvous -- 21 Kasım 2013; 23:14:40 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: behcet98
Biosdan Hyper threading kapatmakda buna benzer performans artışı sağlıyor
Bu olay bf3 için geçerliydi.BF4 içinse ters etki yapıyor çünkü oyun işlemciye aç bir oyun ve ht yide kapatırsak var olan işlemci gücünüde kaybetmiş olacağız buda gpu usageleri yerle bir edecek ve performans artışı yerine tam tersi olacak ne yazık ki. -
quote:
Orijinalden alıntı: mur88
quote:
Orijinalden alıntı: behcet98
Biosdan Hyper threading kapatmakda buna benzer performans artışı sağlıyor
Bu olay bf3 için geçerliydi.BF4 içinse ters etki yapıyor çünkü oyun işlemciye aç bir oyun ve ht yide kapatırsak var olan işlemci gücünüde kaybetmiş olacağız buda gpu usageleri yerle bir edecek ve performans artışı yerine tam tersi olacak ne yazık ki.
Uyarı için teşekkürler. Akşam tekrar eski haline getirip, tekrar test edeyim. -
Beyler bende çok işe yaradı. Oyun akıyor şuan
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X