Şimdi Ara

BF4 Single - Multi Player Test (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
555
Cevap
9
Favori
18.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu kart yerine ben 2.el asus gtx 650 ti boost alır sli yaparım aynı veya daha iyi performans alır mıyım ?
  • Arkadaş böyle testleri gördükçe dumura uğruyorum matrix 7970'le 40ı görünce seviniyoruz testte minimum 40 demiş,biri referans biri matrix iki tane kart takıyorum yine
    Aynı sonucu veriyor.kasanın üzerinde tepinmeye başlamadan önce.8320 işlemci,asus formula V anakart 12 gb ram 1000 wat psu luk sistemde nerde hata olduğunu biri söylesin gözünüzü seveyim ayrıca ssd var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Arkadaş böyle testleri gördükçe dumura uğruyorum matrix 7970'le 40ı görünce seviniyoruz testte minimum 40 demiş,biri referans biri matrix iki tane kart takıyorum yine
    Aynı sonucu veriyor.kasanın üzerinde tepinmeye başlamadan önce.8320 işlemci,asus formula V anakart 12 gb ram 1000 wat psu luk sistemde nerde hata olduğunu biri söylesin gözünüzü seveyim ayrıca ssd var

2 kart taktınız da CF köprüsünü de taktınız mı?

• arkadaslar tek bir kisiden degil genel bir gorus istiyorum. imzamdaki islemci ve anakarti iade ettim. inceleyip sorun yoksa parami vericekler.

simdi ben i7 4930k mi aliyim bunu alirsam hangi anakart?

yoksa yine i7 4770k alip mpower max veya asus maximus vi extreme mi aliyim?

yardimlarinizi bekliyorum. ve sebebini

ekran kartim gtx 780 lightning yada amd r9 290x olucak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: R.Sambora

arkadaslar tek bir kisiden degil genel bir gorus istiyorum. imzamdaki islemci ve anakarti iade ettim. inceleyip sorun yoksa parami vericekler.

simdi ben i7 4930k mi aliyim bunu alirsam hangi anakart?

yoksa yine i7 4770k alip mpower max veya asus maximus vi extreme mi aliyim?

yardimlarinizi bekliyorum. ve sebebini

ekran kartim gtx 780 lightning yada amd r9 290x olucak.

i7 4930k lı bir sistem kur..bf4 özellikle çok çekirdekli işlemcili sistemlerde daha fazla + performans vericektir.bf4 için geliştirilen frostbite 3 grafik motoru bf3 grafik motoruna oranla özellikle çoklu gpu kurulumlarında gpu kullanımlarını maximum oranda tutma amacıyla işlemciyi daha verimli kullanmaktadır..ayrıca 4930k yı aldıktan sonrada en aşağı 4.5 ghz ye oc li şekilde kullanın derim.. anakart olarakta 2011 soket fiyat performans anlamında asrock, asus, msi bir anakart işinizi görücektir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 9 Ekim 2013; 12:08:21 >

• HeavyClocker H kullanıcısına yanıt
    Evet takılı,matrix takılıydi zaten diğerinide takınca otomatik olarak algiladı oyuna girince her ikiside çalışıyor.4 için beta sorunu olabilir diyerek 3 e baktım 50 fps altına düşmüyor lakin tek kartta aynı performansı veriyor zaten bir yerde sıkıntı var ama nerde?

• quote:

Evet takılı,matrix takılıydi zaten diğerinide takınca otomatik olarak algiladı oyuna girince her ikiside çalışıyor.4 için beta sorunu olabilir diyerek 3 e baktım 50 fps altına düşmüyor lakin tek kartta aynı performansı veriyor zaten bir yerde sıkıntı var ama nerde?

Oyunda gpu kullanımları ve işlemci kullanımı %kaç?
    Büyük ihtimalle V-sync açıktır ve 60Hz monitor kullandığınız için frame 60a kilitlidir.
    Düşük ihtimal darboğaz ama 8320 güçlü işlemcidir

BF4'te işlemci %90'lara kadar çıkıyor.Ekran olarak VS248 24 inc monitör var.v-sync nedir ve nereden kapatabilrim.Ayrıca ilgin için teşekkürler arkadaşım.son olarak tüm sistemi test edebileceğim ve sıkıntı çıkaran parçaları varsa tespit edebileceğim bir program var mı?
  • quote:

BF4'te işlemci %90'lara kadar çıkıyor.Ekran olarak VS248 24 inc monitör var.v-sync nedir ve nereden kapatabilrim.Ayrıca ilgin için teşekkürler arkadaşım.son olarak tüm sistemi test edebileceğim ve sıkıntı çıkaran parçaları varsa tespit edebileceğim bir program var mı?

BF4 için işlemciye biraz OC iyi gider o zaman,%90 kullanım çok fazla,%90ı tek kart ile mi gördünüz çift kart ile mi?
    V-Sync Oyunda grafik ayarlarından kapatılabilir

Tek karttada yüksek kullanım oluyordu.ama tekte çiftte tam olarak ne kadar emin değilim zaten bf4 ekran kartları kadar işlemcileride çok zorladı.akşam eve gidince ayrı ayrı bakıp birde dediğiniz ayarı kapatınca sonuçları yazayım size.

• Arkadaşlar yazacaklarımızı okumanızı tavsiye ederim.

BF3 / BF4 oyunlarında, i7 2600K gibi 4 çekirdekli bir işlemciniz olsun vede bunun çalışma frekansı oc ile 4,5Ghz üzerine taşıdığınız müddetçe oyunlarda CPU olarak sizden kralı yok. BF4 oyunu için şu sıralar 4930K gibi işlemciler alınması yönünde propaganda var lakin gereksiz bir propaganda olduğunu bizzat deneyimlediğim için sizlerle de paylaşmak istedim.

Bilmeyenleriniz için yazayım; Bende 2700K işlemciyi günlük 5.1Ghz te H110 ile kullanıyordum. GTX780SLI BF4 te Ultra ayarlarda averaj FPS 150 iken 4930K@4,5Ghz ile 120FPS almaktayım.

Vakit darlığından çok derinlemesine CPU yu daha fazla OC edemedim ama 4930K nın gidebileceği max OC frekansı 4,6Ghz gibi. Yinede zamanla ben bunun max seviyesini bulmaya çalışacağım. Sıcaklıklarla ilgili hiç sorunum yok 60C civarında.

2700K@5.1Ghz 8HT ile 4930K@4.5Ghz işlemciden daha iyi FPS almakta. Bu gerçeği hepinizle paylaşmak istedim. Olur da elinizde benim gibi 4,8Ghz ve üzerinde OC olan işlemciniz vardır. 6 çekirdekli CPU daha iyi olur diye satın alıp benim düştüğüm hataya düşmeyin istedim.

BF4 te boş bir 64 kişilik harita açın. Oyun kalite ayarlarınızı 1080p de low yapsanız dahi oyun esnasında anlık takılmalar kesiklikler oluşuyorsa bilinki CPU nuz +MHz istiyor. 4930K dahi default 3.6Ghz hızında iken ben bu takılma ve kesiklikleri yaşadım. (Üstelik boş haritada böyle iken haritadaki kişi sayısı arttıkça bu takılmaları yine yaşayacaksınız.) Ancak 4.5Ghz aldığımda oyun yağ gibi akmaya başladı. Hiç bir takılma tekleme kalmadı. Evet oyun beta ama bu durum kendi kanım o ki pek değişmeyecek.(BF3 te tecrübe ile konuşuyorum.) Umarım yanılırım.

BF4 ün 5Ghz gibi yüksek frekanslardaki tepkisi böyle iyi olunca AMD nin şu 5Ghz lik işlemcisi aklıma geldi. Belki bu sebepten AMD kendine güveniyor olabilir. Yeni grafik kartı R9 290X BF4 te şöyle böyle ezecek geçecek diyor ya ben bunun arkasında güçlü CPU beslemesi sayesinde olacağını düşünmeye başladım. Bu son düşümcemde yanılabilirim lakin BF oyunlarının yüksek CPU frekansına verdiği pozitif tepkiyi görünce kanaatim bu yönde oldu.

Sonuç; 6 çekirdek bana ne sağladı? CPU kullanımlarım %90-100 den %50 lere düştü hepsi bu. FPS değerlerimde de düştü. Cepten paralar uçtu. İade yapamadığımdan 2700K sistemimi 2. elde satışa koymak zorunda kaldım.

Ama ben surround kullandığımdan PCI-E 3.0 ın + olacağını da düşündüğümden bu işe bir şekilde girmeliydim. Yoksa hiç yerimden kımıldamazdım. Neyse.. tecrübe oldu. Keşke sponsorum olsaydı

Bu deneyimime ister dikkate alın ister almayın. Benim bu forumda yaptığıma başka forumlarda hatta bu forumda bile kolay kolay denk gelemezsiniz. Pek çok kişi sistemim şöyle böyle diye şişinmekten bu gerçekleri yazmaz. Ben şişinmeden ama yaptığım bu hata karşısında ağlıyorum işte.

Yeni gelişmeler olursa paylaşıma devam edeceğim inşAllah.

Karar sizlerin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rezes -- 9 Ekim 2013; 18:56:05 >

• rezes kullanıcısına yanıt
    işte bu güzel haber
  • Kiminin üzüntüsü kiminin sevinci olabiliyor işte!
  • Gerçekleri yazmışsın iyi olmuş.Kendini bilmeyen , daha mouse u açmayı bilmeyen ram takmayı bilmeyen adam 3960x önerir konuma gelmiş.Neyse daha fazla bişey demeye gerek yok.Tecrübe sabittir isteyen dener gider parayı bayılır deneme serbest.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 9 Ekim 2013; 19:08:00 >
    Merhaba benim kullandığım işlemci galiba yetmeyecek gibi gözüküyor. Ben bunu satıp 2.el 2500k veya 2700k almalı mıyım ? Aralarında ciddi bir fark olur mu ? Yoksa böyle kullanmaya devam edeyim mi ?
    3570k yı 4.4 e çekeceğim. 4.2 yemedi, hala ani fps düşüşleri oluyor. Zaten iyi bir soğutucum yok, 4.4 max limit benim için. Bakalım hocam, olursa haberini ben de veririm herkes bilinçlenmiş olur.
    Çift kartla işlemci 60-90 arası oynuyor,amd son beta driverini yüklediğim halde fps genellikle 30-45 arası oynuyorbf4 de,referansı devre dışı bırakıp matrixle oynadığım zaman nadiren 35e düşerken genellikle 40 altına düşmeyim 40 la 55 arası oyuyor,sanırım referans kart matrixide sınırlıyor.
    BF3'e baktım sonuç yine aynı,crossfirede 50lere düşen fps matrixde 70 altını görmüyor.
    1080p de ultra ayarlar açık.Sanırım referans kart tam bir hayal kırıklığı oluşturacak.
  • 2gb gtx 770 ile 2560x1440p çözünürlük ile ultra oynayamıyorum, kartın belleği yetmiyor mecbur high ayarlarda oynuyorum :D
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.