Şimdi Ara

Bİ BAKIVERİN YAHU...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Elimde;
    1 adet 80gb 3'e bölünmüş HDD,
    1 adet 40gb 2'ye bölünmüş HDD var.

İkisini de formatlayıp tek partition haline getirmek istiyorum.
    Soru 1:Hangisini önce yapmalıyım? Formatı mı birleştirmeyi mi?
    Soru 2:Birleştirmeyi Partition Magic tarzı bi programla yapmam uygun mu? Evet ise, hangi programı tavsiye edersiniz?
    Soru 3:Yoksa Windows'un fdisk'ini mi kullanayım? Evet ise, fdisk'i nerden bulucam? Bilgisayar içinde arattım fdisk dosyasını bulamadım..

Not:2 HDD de aynı makinada kullanılacak, 40 gb olana windows kurulacak..

Sağolun...

• quote:

Soru 2:Birleştirmeyi Partition Magic tarzı bi programla yapmam uygun mu? Evet ise, hangi programı tavsiye edersiniz?
    Soru 3:Yoksa Windows'un fdisk'ini mi kullanayım? Evet ise, fdisk'i nerden bulucam? Bilgisayar içinde arattım fdisk dosyasını bulamadım..

1.zaten birleştirme yapınca format atman gerekecek
    2.oda olur ama ben her zaman wındows tabanlı yaparım wındows 98 fdisk, xp de daha kolay
    3.fdisk wındows 98 içerisinde yer alır xp de bu daha kolaydır bilgisayarda aratım bulamazsın çünkü msdosta çıkar fdisk: bu şekil yazarsan çıkar
  • dıskndekı bılgılerı tek dıske kopyala sonra obur dısk ıstedıgın gıbı bol sonra boldugun dısktekı bılgılerı dıgerına al
  • quote:

Orjinalden alıntı: BarbarosTUGRUL

dıskndekı bılgılerı tek dıske kopyala sonra obur dısk ıstedıgın gıbı bol sonra boldugun dısktekı bılgılerı dıgerına al

Bölme birleştirme işlemini PartitionMagic programını kullanmanı tavsiye ederim ne yaptığını daha açık görebilirsin.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozanarin

Selamlar,
    Elimde;

Sağolun...

40 gb lık bi partitiona windows kurmak bence mantıklı deil. format gereken durumda 40 gbın hepsini formatlamak zorunda kalınır ve maksimum 5 gb olan sistem dosyalrı dışındaki kişisel dosyalarda formatlanmış olur. bence 80 tek partition 40 ise 10 ve 30 gblık iki partitiona ayrılmalı. 10 gb sistem için yeterde artar bi kapasite. oyunları windowstan farklı bi partitiona kurmak gerekecek tabi bu durumda. zaten coğu oyun başka partitiona bile kurulsa formattan sonra yine calışır. yani formattan sonra tekrar oyunları yukleme zahmetindende kurtulunmus olunur.
    kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: ozanarin

Selamlar,
    Elimde;

Sağolun...

fdisk ve partition magic resimli anlaım:link burda>http://www.tomshardware.com.tr/community/showflat.m?Cat=&Board=oths&Number=103725

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bi bakın gardaşlarım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.