Şimdi Ara

Hayret yaww. Buda nerden çıktı.. :-)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben LM1036 ile ton devresi, TDA2003 İle anfi yaptım çalıştırıyorum.

Eeeee diyosunuz tabi

PC den giriş sinyalini alıyorum. Aynı girişe kullaklıkta bağlı.

Anfiye güç verip, PC den müzik açmadığımda hoparlörden Yabancı bir radyonun sesleri geliyor. Tıpkı AM radyo gibi, Birtek frekans ayarlanmıyor

Ama kullaklıktan böyle bişey gelmiyor. Anfi yada Ton Kontrol radyo sinyali alıyor. Bu nasıl oluyor yaww. Gıcık oldum kesin şu yayını

• pc de tv kartı, radyo kartı vs varmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

pc de tv kartı, radyo kartı vs varmı???

Hayır direk ses çıkışından.

Ve sorun hâlâ var. Deli oldum yaww. Manyağın biri bıdıbıdı bişeyler zırvalıyor. Küfür felanmı ediyo nedir
  • valla ilginç ama mutlaka basit bir açıklaması vardır.sadece konuşmalarmı geliyor yoksa şarkı türkü gibi tam anlamıyla radyo yayınımı,,, ton kontrol yada anfi devresinde herhangi bir yerde dedektör diyod varmı acaba direnç diye bir yerlere dedektör diyot taktınmıki yada ara kablolara blendaj uyguladınmı
  • MÜJDE bir değişiklik var. Artık iki kanal çekiyor

Birinden müzik çalıyor, diğerindede bişeyler konuşuyorlar. Gerçi ikisi aynı çalınca pek bişey anlamıyorum ama olsun.

Yaww siz benim espiri yaptığıma bakmayın deli oldum sinirden o sinirden

Film seyrediyorum. Gerilim filmi. Sonra etraf sessizleşiyor. Oda ne nostanjik bir müzik. biraz rahatlıyorsunuz. Ve birden ortalık karışıyor. Ödünüz P.. nuza karışıyor. Anlatamam yaşamanız lazım.

Arkadaşlar yine mutlu oldum. bu mesajı yazarken frekans kaydı artık türkçe konuşuyorlar

• böyle bir durum biraderin bilgisayarında vardı. o yüzden sordum yüklü bir tv veya radyo kartı varmı diye.
    pc den radyo açıp kapattığımızda son dinlediğimiz kanalı pc ye bağlı müzik setinin sesini sonuna kadar açtığımızda derinden gelen bir seste olsa dinlemeye devam edebiliyorduk.
    bunun gibi birşey olabilir mi???
  • Konuyla ne derece alakası var bilmiyorum ama bizim müzik setinin amfisi ayrı olan hoparlörleri set kapalıyken çok kısık bir sesle bir kanalı çalmaya devam ediyor. Tahminimce çevredeki sinyallerin güç giriş kablosunda parazit yapmasından kaynaklanan bir olay (Tamamen sallama bir fikir )

Güç girişinden olduğunu düşünmemin sebebi, bu hoparlörlerin amfisi (dolayısıyla güç kaynağı) kendine özel ve setin diğer hoparlörlerinde (setin amfisine bağlı olanlarda) böyle bir olay yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi inanamıyorum ya....
    17 yıl önce açıldı
    Dayı, bu ne ya?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yeni bişey keşfetmiş olmayasın
  • yan dairelerde vcd seyreden olabilirmi acaba onun anten kablo çıkışı bir alt bir üst komşulara kadar yayın yapabiliyor. ben bir keresinde televizyonumda üst katta atari oynayan ( mario ) çocuğun oynadığı oyunu televizyodnumda tamamen izliyordum ses de aynı şekilde anfine atlma yapabilirmi belkim yani
  • Bu çok normal bişey, amfi girişinin uzun dalga yayınını kapmasına sebep olan bir hata yapmışsındır.
    Devreyi nasıl yaptın, yani derli toplu mu yoksa kablolar falan örümcek ağı gibi mi? Girişte blendajsız uzun bir kablo kullandıysan böyle şeyler olur, ayrıca amfinin giriş empedansını direnç pot vs. gibi bişeyle sınırlamalısın...
  • Örümcek ağı modunda kullanıyorum.

Yeni olduğu için kutu hazırlayamadım. Zaten TDA2003 iyi bişey değil. Başaka bişey yapacam.

Bu arada; Şu mario rötgencisi O olay nasıl oluyo. Ben bişey anlamadım.
  • nerden biliosunuz bu kadar şeyi yaw??
  • quote:

Orjinalden alıntı: learner

Bu arada; Şu mario rötgencisi O olay nasıl oluyo. Ben bişey anlamadım.

komşusu atariyi SCART değil de anten girişine bağlamıştır, anten girişine giden yüksek frekanslı sinyal rondo1194 nickli arkadaşın televizyonuna ulaşıyordur, o kadar...

Siz de deneyebilirsiniz, evdeki vcdnin RF çıkışına bir kablo koyun, TVnizde normal anten bağlıysa yakın mesafeden kablosuz olarak VCDyi seyredebilirsiniz, kalitesi iyi olmaz ama görüntü gelir (doğru frekansa ayarlıysa)
  • sorunu çözmek için ton kontrol katını ekranlamanız gerekiyor. bu işlem şaseye bağlı şekilde metal kafes ile yapılıyor.

bu işleme faraday kafesi denir. google'da araştırıp daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz
  • benim 5+1 sistemimdede boştayken bir radyoyu çekiyor çok az bi ses çıkıo ama ortam sessizken gıcık bişi olarak karşıma çıkıo
  • quote:

Orjinalden alıntı: command_4

sorunu çözmek için ton kontrol katını ekranlamanız gerekiyor. bu işlem şaseye bağlı şekilde metal kafes ile yapılıyor.

bu işleme faraday kafesi denir. google'da araştırıp daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz

Nasıl kullanırız ki bunu. Biraz baktım. Kuş kafesine benzer şeyler var.

Bide bunu buldum. Ama nasıl yapılır bilmiyorum. Bilgin varsa paylaş

RADIO IN A CAGE

Description:

Demonstrates that a Faraday cage shields a radio from electromagnetic waves.

Equipment:

1. Transistor radio taped to a pie pan
    2. Faraday cage
    3. Pie pan
    4. Special 7W bulb light source

Procedure:

1. Turn on the light and the radio (do not have the
    Faraday cage over the radio at this point).
    2. You should hear static which the radio picks up
    from the fluorescent light source.
    3. Place the Faraday cage over the radio (pie pan
    on top) and you hear nothing.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi learner -- 9 Mart 2007; 22:37:20 >

• arkadaşlar yanlış söylüyor olabilirim buna faraday kafesi im diyorlardı???
  • Bilgisayarın çıkışına aynı anda kulaklık ve amfi mi bağlı??

Sadece amfi yi bağlayarak denermisin..Bu tür bişey benim de başıma gelmişti.Amfinin girişine bobin bağladığımda arabistanı falan dinliyodum..

Bu olay büyük ihtimal amfinin giriş kapasitansı ile bobinin tank devresi oluşturmasından kaynaklanıyor.Eğer birde frekans tutmuşsa al sana radyo işte
  • devrenın gırışıne RC fıltresı bagla burada kablolar anten devrendeki ilk transıstor (bu entegrenın içindede olabılır ) demodulator dıyotu gorevı goruyor ve sen istemesende eskılerın odyon alıcı dedıklerı alıcı oluyor RC yı R yı 1k ile 10k girişe serı bagla 100 n kondansotorude dırencın anfı tarafından şaseye bagla en ilk bu şekılde onlersın gerekırse R C degerlerı ıle oyne yada arka arkaya iki tane yap
  • bu sorun çaycıların haberleştiği sistemdede oluyor genelde merkez karışıyor adam iki çay istiyor dj araya giriyor adana çık aradan falan muhabbeti
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.