Şimdi Ara

Bi Hdd' nin Kaç Saat Çalıştığını Nasıl Öğreniriz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hdd life yalan inanmayın boşuna çünkü hdd lerde gün sayacı yada saat sayacı felan yoktur. HDD life denen program smart bilgilerinden bir takım verilere ulaşır ve kendince bir ömür biçer
  • quote:

Orjinalden alıntı: kosemeen

arkadaslar ben hddlife ı kurdum ve aşağıdaki çalışma zamanını görünce şok oldum. benim hdd galiba dünyaya uzaylılar tarafından gelen ilk 40gb lik hdd. çünkü 63 yıl önce 40gb hdd bir hayaldi bildigim kadarı ile..

1956 yılında IBM , ilk HDD'ye sahip bilgisayarı tanıttı "305 RAMAC". HDD 5 MB boyutunda v ağırlığı ise 1 tonun üzerinde idi.

arkadarşlar sakın bu kullanım için kalan süre olmasın??

Bi Hdd' nin Kaç Saat Çalıştığını Nasıl Öğreniriz

bune ya

• quote:

Orjinalden alıntı: kosemeen

arkadaslar ben hddlife ı kurdum ve aşağıdaki çalışma zamanını görünce şok oldum. benim hdd galiba dünyaya uzaylılar tarafından gelen ilk 40gb lik hdd. çünkü 63 yıl önce 40gb hdd bir hayaldi bildigim kadarı ile..

1956 yılında IBM , ilk HDD'ye sahip bilgisayarı tanıttı "305 RAMAC". HDD 5 MB boyutunda v ağırlığı ise 1 tonun üzerinde idi.

arkadarşlar sakın bu kullanım için kalan süre olmasın??

Dostum o ne öle 63 yıl

• Bu programlar ile olmuyor
  • Olmaması normal, her üretici kartına böyle bir "life timer" koymuyor çünkü. Bazısının var.
    Bendeki Seagate için 4300 saat dedi ki, doğru bir değer. Ama hatırladığım kadarıyla eski Samsung'uma doğru değerler vermiyordu. Bir diskin MTBF süresi için 30000 saat derler. Ayrıca 50000 defa da açma-kapama çevrimi ömrü vardır. Günde 10 defadan fazla açma-kapama çevrimi geçirilmez genellikle, bu sebeple esas disk ömrüne pek etkisi yoktur. Disk ömrü, kafa mekanizmasını hareket ettiren bölüm ile spindle motorunun ömrüne eşittir.
    http://www.calce.umd.edu/whats_new/2003/1203.pdf Doküman oldukça güzel, okuyabilirsiniz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.