Şimdi Ara

Bİ TAVSİYE VERSENİZ ? (acil)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba ben İstanbul da oturuyorum fotoğraf makinesi almak istiyoruz ama bu işlerde acemiyiz buraya konu açmamın nedeni budur (konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim)
    Birkaç fotoğraf makinesi beğendik. önce bunlardan birini seçin ve bana önerin
    Sony SLT-A58Y
    Sony SLT-A65VM
    Nikon DSLR D600
    bunlar güzel değilse de bunların fiyatı civarında (1000-2500) bişey önerin SLR olması ve otomatik netleme özelliğinin olması lazım. şimdiden teşekkürler.

• Acemi iseniz Nikon D600'ü listenizden hemen çıkarın derim. FX yani full frame bir makinedir, tam profesyoneldir. ve lensleri de ona göre pahalıdır. Auto focus gövdeli arıyorsanız. Giriş seviyesinde ne Canon da ne de Nikon da auto focus yok ama Canon 80'li yıllardan beri auto focuslu lens ürettiğinden uygun fiyata lens bulma imkanınız çok çok daha yüksek. Sony serisini bilmediğimden yorum yapamam ama tek bildiğim biraz da olsa lens sıkıntısı çekersiniz. Benim size tavsiyem, giriş seviyesi için Canon 600D - 650D - 700D modellerine bakmanız. Bütçenize uygun bunlar. Daha düşük olan 1100D modeli de var tabi ama almışken diğerlerini almanız daha faydalı. Nikon D5100 ve D5200 var ama gövde focus olmadığından sizin istediğiniz kriterlere girmiyor. Bence D5100'üde düşünün derim. Nikon artık AF-S focuslu lens üretiyor. bir kaç lenste sıkıntı yaşarsınız ama ilerledikçe zaten ihtiyacınız olan bütün lenslerde AF-S olduğunu anlayacaksınız. Gövde AF motoru artık çok çok önemli değil. Nikon serilerinden de D7000'i ciddi ciddi düşünün derim, gövde de motoru var

• quote:

Orijinalden alıntı: zetnakah

Acemi iseniz Nikon D600'ü listenizden hemen çıkarın derim. FX yani full frame bir makinedir, tam profesyoneldir. ve lensleri de ona göre pahalıdır. Auto focus gövdeli arıyorsanız. Giriş seviyesinde ne Canon da ne de Nikon da auto focus yok ama Canon 80'li yıllardan beri auto focuslu lens ürettiğinden uygun fiyata lens bulma imkanınız çok çok daha yüksek. Sony serisini bilmediğimden yorum yapamam ama tek bildiğim biraz da olsa lens sıkıntısı çekersiniz. Benim size tavsiyem, giriş seviyesi için Canon 600D - 650D - 700D modellerine bakmanız. Bütçenize uygun bunlar. Daha düşük olan 1100D modeli de var tabi ama almışken diğerlerini almanız daha faydalı. Nikon D5100 ve D5200 var ama gövde focus olmadığından sizin istediğiniz kriterlere girmiyor. Bence D5100'üde düşünün derim. Nikon artık AF-S focuslu lens üretiyor. bir kaç lenste sıkıntı yaşarsınız ama ilerledikçe zaten ihtiyacınız olan bütün lenslerde AF-S olduğunu anlayacaksınız. Gövde AF motoru artık çok çok önemli değil. Nikon serilerinden de D7000'i ciddi ciddi düşünün derim, gövde de motoru var

Benim için focus özelliği aslında önemli çünkü çocuklar da fotoğraf çekecek ama çocukların da manuel focus yapabileceğini söylerseniz öyle yaparım.

• quote:

Orijinalden alıntı: onureser

quote:

Acemi iseniz Nikon D600'ü listenizden hemen çıkarın derim. FX yani full frame bir makinedir, tam profesyoneldir. ve lensleri de ona göre pahalıdır. Auto focus gövdeli arıyorsanız. Giriş seviyesinde ne Canon da ne de Nikon da auto focus yok ama Canon 80'li yıllardan beri auto focuslu lens ürettiğinden uygun fiyata lens bulma imkanınız çok çok daha yüksek. Sony serisini bilmediğimden yorum yapamam ama tek bildiğim biraz da olsa lens sıkıntısı çekersiniz. Benim size tavsiyem, giriş seviyesi için Canon 600D - 650D - 700D modellerine bakmanız. Bütçenize uygun bunlar. Daha düşük olan 1100D modeli de var tabi ama almışken diğerlerini almanız daha faydalı. Nikon D5100 ve D5200 var ama gövde focus olmadığından sizin istediğiniz kriterlere girmiyor. Bence D5100'üde düşünün derim. Nikon artık AF-S focuslu lens üretiyor. bir kaç lenste sıkıntı yaşarsınız ama ilerledikçe zaten ihtiyacınız olan bütün lenslerde AF-S olduğunu anlayacaksınız. Gövde AF motoru artık çok çok önemli değil. Nikon serilerinden de D7000'i ciddi ciddi düşünün derim, gövde de motoru var

Benim için focus özelliği aslında önemli çünkü çocuklar da fotoğraf çekecek ama çocukların da manuel focus yapabileceğini söylerseniz öyle yaparım.

Tabiki otomatik fokus daha iyi. Nikon D5100 ve D5200 önerirken kastettiğim artık lensler fokuslu olarak üretiliyor. Mesela Canon'un hiçbir gövdesinde fokus motoru yok çünkü bütün lensleri fokuslu. Nikon alırsanız "D" serisi lensleri otomatik kullanamayacasınız o kadar. Sadece başında "AF-S" yazan lensleri kullanabilirsiniz. Bütçenize uygun en güzel 2 makine Nikon D7000 ve Canon 60D. Daha az fiyat derseniz derseniz Canon 600D - 650D - 700D. Nikon D5100 ve D5200.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onureser

quote:

Tabiki otomatik fokus daha iyi. Nikon D5100 ve D5200 önerirken kastettiğim artık lensler fokuslu olarak üretiliyor. Mesela Canon'un hiçbir gövdesinde fokus motoru yok çünkü bütün lensleri fokuslu. Nikon alırsanız "D" serisi lensleri otomatik kullanamayacasınız o kadar. Sadece başında "AF-S" yazan lensleri kullanabilirsiniz. Bütçenize uygun en güzel 2 makine Nikon D7000 ve Canon 60D. Daha az fiyat derseniz derseniz Canon 600D - 650D - 700D. Nikon D5100 ve D5200.

tamam kardeşim çok saol manuel focus da olur sanırım teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.