Şimdi Ara

Biçimlendirilemiyen Bir Hard Disk ? Yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar seagate 250 gb ntfs formatlı bir hard diskim var geçenlerde annem bilg çalışırken elektirik kablosunu çekmiş o gün bu gündür bilgisayar açılırken windows xp yazısından sonra donma yapıyo bilgisayara cd taktığımda hoş geldiniz yazısı birden çıkıyo ve bilg açılıyo ben format atmayı denedim kurulum yaparken biçimlendirme bölümünde biçimlendir dediğim zaman disk biçimlendirilemiyor diye bir yazı çıkıyo ne yapmam gerek yardımcı olursanız sevinirim

• Disk yönetimin'den biçimlendirmeyi denedin mi windows kurulu iken.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Extinet_DeviL

Disk yönetimin'den biçimlendirmeyi denedin mi windows kurulu iken.

arkadaşın dediği gibi yapmakta fayda var

hdd garantisi sürüyorsa hemen yolla hardisk allahın rahmetine kavuşmak üzere
    formatta bölümlendirmeyi farklı yaparsan bozuk kısmı kullanılmayan kısma ata bilirsin
    80= 60 20 gibi
    veya başka bir bilgisyardan usb üzerinden yedekleri alarak hardiskin diğer kısmına format çakarsın
    çift windows gözükür eskisini biçimlendirdiğinde gene kullana bilirsin

garantisi sürüyorsa yollamakta fayda var
  • Disk yönetimi nedir hiç duymadım
  • Disk yönetimi windows açık iken hd'ni biçimlendirmeye yarar windows'un kendi özelliğidir.
  • öyle olmazsa linux dene. windowsa göre çok daha stabildir, yani iş görür...
  • quote:

Orjinalden alıntı: leonidass

öyle olmazsa linux dene. windowsa göre çok daha stabildir, yani iş görür...

Nasıl yapıcam ark biraz açarmısın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • linux cd bulucaksın. cd sürücüye yerleştiriceksin. yönergeleri takip edersin, türkçe zaten. windowsla açamadığım birçok diski linuxla açtım...
    hee bir de kurtarmam gereken dosylarım var gibi şeyler söylememişsin. windows cdsiyle biçimlendirmeyi dene istersen önce. format adımlarını izliceksin işte. bölüm silme basamağına gelince bütün bölümleri sil yeni bölüm oluştur ve çabuk olmayan ntfs biçimlendirmesinden yap. bunları yapabiliyosan hdd mekanik yönden sağlamdır. yapamamışsan eğer o zaman linux dene. o da başaramazsa hdd de mekanik sorun var olabilir. garanti devam ediyosa garantiye götür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidass -- 14 Temmuz 2009; 12:06:30 >
  • hardiskinin içinde önemli bir bilginin olmadığını varsayaraktan..

-çalışan başka bir bilgisayara hardiskini tak
    -masaüstü bilgisayarımın üzerinde sağ tuş'a bas ve yöneti tıkla
    -sol taraftaki menüde disk yönetimine gel
    -senin hardiskinin üzerinde sağ tuşa bas ve bölümü sil de
    -hardiskin ilk aldığın zamana döner yani bomboş
    -en sonu kendi makinana tak ve normal format atarmış gibi biçimlendirmeyi dene

hala olmuyorsa
    garanti ye gönder
  • hyr arkadaşım yavaş format atmadan hdd asla alındığı haline dönmez, yani bomboş olmaz. bir virüsten dolayı sisteme format atıyorum. bölümleri siliyorum, tekrar bölümlere ayırıyorum, hızlı biçimlendirme yapıyorum, windowsu yüklüyorum, önceki windows yerli yerinde duruyor, yani sistemde kurulu iki windows var. bunu nasıl açıklarsın?
    quote:

Orjinalden alıntı: s0yLupRens

hardiskinin içinde önemli bir bilginin olmadığını varsayaraktan..

-çalışan başka bir bilgisayara hardiskini tak
    -masaüstü bilgisayarımın üzerinde sağ tuş'a bas ve yöneti tıkla
    -sol taraftaki menüde disk yönetimine gel
    -senin hardiskinin üzerinde sağ tuşa bas ve bölümü sil de
    -hardiskin ilk aldığın zamana döner yani bomboş
    -en sonu kendi makinana tak ve normal format atarmış gibi biçimlendirmeyi dene

hala olmuyorsa
    garanti ye gönder

• verdiğin bilgi için teşekkürler arkadaşım senin bu söylediğin olay "bir virüsten dolayı sisteme format atıyorum. bölümleri siliyorum, tekrar bölümlere ayırıyorum, hızlı biçimlendirme yapıyorum, windowsu yüklüyorum, önceki windows yerli yerinde duruyor, yani sistemde kurulu iki windows var"bir istisnamı yoksa her zaman olan birşeymi? bana sorarsan istisna derim başka bir pc de yönetten girdiğinde kendi hdd üzerinde bölümü sil dediğin anda o hdd zaten xp kurma ekranıda biçimlendirilmemiş disk olarak görülür.. görülmezmi? :)
  • İki farklı çözüm deneyebilirsin

1- Başka işletim sistemi kurmayı dene. Vista mesela. Vista'nın kurulumdaki disk seçenekleri işini görebilir. Sil- Biçimlendir yaparak halledebilirsin. Bu biçimlendirme konusunda ben de sıkıntı çekmiştim ve bu şekilde halletmiştim.
    2- Harddiski başka bir bilgisayara tak ve disk bölümlendirme programlarını kullanarak sil - biçimlendir. Partition Magic, Partition Manager gibi programlar işini görür.
  • hdd e low level format atmayı deneyebilirsiniz
  • ya seagate nin bu 250 ve 500 lük diskleri neden bukadar hassas en ufak bişeyde tırtlıyo ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.