Şimdi Ara

Hard Diskten Veri Alamıyorum Yardım Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bol açıklamalı olabilir lütfen okuyup yardımcı olabilirseniz olun.

Elimde verbatim marka harici disk vardı ve usb dönüştürücüsü bozulduğu için yeni kutu aldım. İçinden verileri boşaltıp biçimlendirmem gerekiyordu ve 600GB a yakın verinin 430 gb kadarını boşalttım.
    Kalan 170gb a gelince küçük bir sorun oluştu ve hariciyi çıkarıp takmam gerekti.

Daha sonra her ne kadar kopyalamaya devam etmek istesem de Kaynak dosya veya diskten okunamıyor hatası verdi.

Her neyse bu hatadan sonra içindeki verilerden silme yapabildiğim kadarını yaptım attıklarımın bir kısmını sildim. Ancak bu esnada hâla kopyalama yapamıyordum.

şu anda 50GB kadar daha silinecek ve 170GB kadar kopyalanacak dosya var ancak hiçbir şekilde kopyalama yapamıyorum. Kopyalama esnasında hesaplanıyor kısmından ileriye gitmiyor.

Ne yapabilirim denediğim işlemler

-TeraCopy programı ile kopyalama
    -Unlocker ile dosya silme

Bunun dışında chkdsk /f /r komutu yolunu izledim ancak uzun bir müddet boyunca hiçbir ilerleme kaydetmedi kapattım.
    Şu an diski sata portuna bağladım bu şekilde deniyorum ancak yine olmadı.
    HDTune ile test yapmayı denedim testin başlangıcında takılıyor ve hdtune yanıt vermiyor şekline geçiyor
    Windows başlamadan önceki disk denetleme ekranına denk geldim yine uzun bir süre ilerleme olmadığından orayı da geçtim
    Şu an easeus file recovery deniyorum 15 dk kadar oldu hala building directories ekranındayım
    yardım lütfen

edit: arkadaşlar yazmayı unuttum herhangi bir işlem yapmaya çalıştığımda biraz sonra explorer.exe hata veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarkolar -- 6 Eylül 2014; 19:26:03 >

• hocam farklı bir pc denediniz mi?

bu soylediklerin biraz da windows bazlı gibi druyor

edit:birde linux bootable bir cd yada usb hazırlayıp onunla boot edip bilgisayarı birde linux üzerinden 2gb boyutlarda dosya kopyalamayı dener misin hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spirit_Rises -- 6 Eylül 2014; 19:40:00 >
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Bende de böyle bir durum var harici diskimdeki fotoğraflarımın çoğunu alamıyorum.hd tune'da test yaptın mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 farklı windows 7 de denedim olmadı. linux denemek açıkçası zor geldi çünkü internette olmadığı ile ilgili yorumlar okudum da denemeye değer @Spirit_Rises

@KFCap
    bro hd tune test yapamıyorum test esnasında takılıp kalıyor ondan sonra yanıt vermiyor diyor
  • şu anda pardus gnome 2013 64 bit portable indiriyorum deneyip sonucu paylaşacağım
  • Benim de hd tune'da kutucukların yaklaşık 20/25i kırmızı oluyor ve takılıyor.sorunumuz aynı gibi ssanırım.Umarım bir çözümü olan vardır.Diğer arkadaşın bahsettiği linux olayını denersen bizi de haberdar et lütfen.

• quote:

Orijinalden alıntı: KFCap

Benim de hd tune'da kutucukların yaklaşık 20/25i kırmızı oluyor ve takılıyor.sorunumuz aynı gibi ssanırım.Umarım bir çözümü olan vardır.Diğer arkadaşın bahsettiği linux olayını denersen bizi de haberdar et lütfen.

ederim ancak bende kırmızı olmuyor ilk 10-12 tanesi yeşil doluyor program kilitleniyor. easeus data recovery denedim 18 dk boyunca build yapamadı bende kapattım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Belki benim sorunum seninkinden daha ciddidir bilemiyorum.

• pardus indi kuruyorum bakalım hayırlısı bu arada yardım lazım arkadaşlar bilenler aklına fikir gelenler yazsın lütfen bugün halletmem lazım yoksa formatla gidecek hepsi
  • @Spirit_Rises @KFCap

yok arkadaşlar valla pardus da çözmedi işi mecbur formatlayıp recovery deneyeceğiz
  • @KFCap

bro biçimlendirdim şimdi easeus data recovery wizard deniyorum eğer düzgün bir işlem yaparsa cr**k li linki sana atarım pm ile buradan yasak

sayın moderatör lütfen bu konuda biraz anlayışlı ol 70 dolarlık bir program arkadaşın işine yarayabilir
    Sağol dostum bahsettiğin program diskteki dosyaları mı kurtaracak?

• quote:

Sağol dostum bahsettiğin program diskteki dosyaları mı kurtaracak?

evet ama açıkçası çok önemli bir veri değil ise mesela korsan oyun gibi değmez aslında çünkü benim çıkaracağım disk 750gb lık model şu anda aşağı yukarı saatte %2 ilerleme oluyor
    Fotoğraflarımı kurtarabilirsem çok güzel olur aslında.

• quote:

Fotoğraflarımı kurtarabilirsem çok güzel olur aslında.

işin güzel yanı seçebiliyorsun. Yani sadece ses dosyaları resim dosyaları e mail gibi seçenek var. ancak ben oyun taradığım için hepsi lazım çok kötü :
  • Eğer düzgün sonuç verirse haber verir misin ben de deneyeyim dostum.

• quote:

Eğer düzgün sonuç verirse haber verir misin ben de deneyeyim dostum.

şu ana kadar düzgün sonuç verdi hatta isimleriyle olduğu gibi klasör klasör çıkartıyor çok ciddi boyutta dosya kurtarıyor pm den link atayım birazdan
    Tamam dostum çok sağol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.