Arkadaşlar win 98 kullanıyorum.Bazen bilgisayarı açık bırakmak zorunda kalıyorum.Elektrik kesildiğinde kapanıp elektrik geldiğinde kendiliğinden tekrar açılıyor.Yüksek voltajdan yanacak diye korkuyorum.Elektrik kesintisinde bilgisayarın pover düğmesiyle başlaması için ,yani kendiliğinden başlamaması için ne yapabilirim.Yardımınızı bekliyorum.Saygılar.
elektrikler kesilip pc tamamen kapandıktan sonra tekrar elektrikler geldiginde pc power tusuna basmadan kendiliğinden acılıyorsa bunu bios ayarlarından aşagıdaki sekilde halledebilrsin
Power On After AC Failure: Bazı kullanıcılarımız “sabah kalktım ki sistem kendi kendine açılmış, nasıl olur” diye sorularlar. Bu işin sırrı işte bu seçenekte gizli. İsminin “PWR On After PWR Loss” gibi çeşitli varyasyonları olabilen bu seçenek, sistemin bağlı olduğu şehir elektriği kesilir, sonra yine gelirse sistemin kendi kendine çalışmaya başlayıp başlamamasını ayarlar. Eğer bu seçeneği “On” yada “Enabled” yaparsanız, elektrik kesilip tekrar geldiğinde sistem kendi kendine açılır, siz de sistemi çalışır durumda bulursunuz. Yeni anakartlarda bu madde için bir de "Previous State" seçeneği var. Bunu seçerseniz, elektrik kesildiğinde sistem çalışıyorsa, elektrik geldiğinde yeniden çalışmaya başlar, kesinti olduğunda sistem kapalıysa, elektrik geldiğinde de kapalı kalır.