Şimdi Ara

Bigisayarım 1-2 saat oyundan sonra kilitleniyor. Yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar AMD RX 470 8GB ekran kartımı forumdaki arkadaşların da önerisi ile arızalı olduğunu düşünerek garantiye yolladım. Monitörü de ana karta bağladım. Önceleri ekran kartsız saatlerce oynayabildiğim oyunu şimdi 1-2 saat sonra bilgisayar donup kalıyor. Yani acaba arıza ekran kartında değilmiydi. Güç kaynağım çok eski. Ondan kaynaklı bi sorun olabilir mi ya da RAM kaynaklı?

• Guc kaynagı nedir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaqado

Guc kaynagı nedir

Cooler Master 650W. Ancak hangi model olduğunu bilmiyorum. Kasa komple arkadaşımdan bana kaldı ve tahmini 8-9 yıllık güç kaynağı. Ömrü bitmiş olabilirmi
  • Ekran kartım garantiden geldi ve herhangi bir arızası yokmuş. Ancak hemen bilgisayarda denedim ancak yine görüntü alamadım. İlk bi açıldı sonra ekran gitti. Hangi parçasında sıkıntı var ozaman? Yardım edin lütfen.
  • eğer ısınma problemin yoksa ve bu şekilde anlık gitmeler varsa power problemi gibi gözüküyor.
  • Isınma problemi gibi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night Stalker Batman kullanıcısına yanıt
    Hocam ısınma problemi en başından aklıma geldi. Zaten kasanın havalandırması bayağı kötü. Ama 1 ggündür açık olmayan bilgisayara garantiden yeni gelmiş serin ekran kartını takınca yine açılmıyo ki. Yani belli bi süre kullandıktan sonra dediğiniz problem olsa doğrudur ısınmadan dolayı diyecem. Ben en iyisi yeni bir güç kaynağı alayım. onunla ilgili de değilse ücret iadesi istiyeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: lakpo

eğer ısınma problemin yoksa ve bu şekilde anlık gitmeler varsa power problemi gibi gözüküyor.

Bu güç kaynağının verimini ölçen bi program varmı? Yeni bir tane almadan performansına baksam daha iyi olur.
  • Psu sorunu öncelikli sorundur psu dan ne kadar fazla ve sürekli güç çekimi olursa psu da ısınma artacaktır ve max watt çıkış değeri düşecektir ve sitemi karşılayamayacaktır, ikinci sorun ekran kartındadır , ekran kartının kullanım değerlerine iyi bak yüzde 105 gibi gibi değerleri sık sık görüyorsan buda problem oluşturabilir bunu önlemek için oc nasıl yapılıyorsa bunun tam tersini uygula yani bazı uygulamalarla ekran kartının güç mhz vs değerlerini manuel olarak düşür sorun kısmen çözülebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkan1x -- 3 Temmuz 2017; 18:23:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volkan1x

Psu sorunu öncelikli sorundur psu dan ne kadar fazla ve sürekli güç çekimi olursa psu da ısınma artacaktır ve max watt çıkış değeri düşecektir ve sitemi karşılayamayacaktır, ikinci sorun ekran kartındadır , ekran kartının kullanım değerlerine iyi bak yüzde 105 gibi gibi değerleri sık sık görüyorsan buda problem oluşturabilir bunu önlemek için oc nasıl yapılıyorsa bunun tam tersini uygula yani bazı uygulamalarla ekran kartının güç mhz vs değerlerini manuel olarak düşür sorun kısmen çözülebilir.

Yardımınız için saolun hocam. Ben en iyisi bi PSU bakayım. Ekran kartına hiç OC uygulamadım. Ve garantiden yeni döndü. Sanırım ondan kaynaklı değildir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.