Şimdi Ara

Bigisayarım çalışmıyor yardım !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Oyun oynarken bilgisayarım bir anda kapandı ve tekrar açılmıyor. Güç dügmesine basınca fanlar bile dönmüyor. Aklıma 2 ihtimal geldi psu yada anakartın bozulmuş olma ihtimali. Bilgisayarı komple söktüm. Tekrar dan sistemi kurdum yanlız ekran kartını takmadım onboard üzerinden bağladım ve bilgisayarim acıldı. Bilgisayarı kapayıp ekran kartını taktım tekrar başlatmaya çalıştığım da yine fablar bile dönmedi bilgisayar açılmadı. Elimdeki eski kasama taktım psu mu ve tekrar calistirdim sistem calisiyo onboard uzerinden ama yine uzerine ekran kartını taktıgımda sistem calismiyo. anakartımın uzerinde 2 tane pci slotu var. Kullandigim slot bozulmus olabilir dedim diger slota taktim ki diğer slotu daha hic kullanmamistim ondada ayni sorun meydana geldi.
    Sorunun ekran kartından olmadığını düşünüyorum en azindan bilgisayar acilirdi en azindan bilgisayarin fanları dönerdi. Anakartımda onboard uzerinden calisiyo. Ondada bi sıkıntı yok. Ve ekran kartını takıp bilgisayar açılmadığı zaman ekran kartını çıkarsam bile sorun devam ediyor. Düzelmesi için psu yu komple söküp takıyorum sorunum anca öle düzeliyor. Saatlerdir deniyorum sorunu çözemedim. Bi yardım edin.

Anakart: gigabyte ud2h
    ekran kartı: powercolor hd 6790
    psu: coolermaster 600w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helllking -- 15 Aralık 2014; 8:14:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokmu yardım edicek biri.
  • Merhaba,

Anladığım üzere ihtimalleri şöyle sıralayım;

1- cihazın üzerindeki gpu yu baska cihaza takıp denediniz mi?
    2- farklı power supply denediniz mi?
    3- işlemci fan bakımını yaptınız mı?

1 ve 2. olanları denediyseniz ki tahminim gpu arızası, GPU üzerinde kondansatör dediğimiz yuvarlak parçalar vardır tepeleri düzolur onlarda bombeleşme varsa arızalıdır ve kart kısadevre olmuştur. Slotlar kolay kolay arıza yapmıyor. Başka bir husus olarak psu da aynı problem olabilğr çünkü ekran kartları da yük çektiği için zamanla çalışmaktan PSU da değer düşürdüyse yük çekemiyorsa çalışmaz ama tahminim GPU. Sağlam bı gpu taktıgınızda hala çalışmıyorsa anakrt bios da sıkıntı olabilir board pilini çıkartıp 2 bacağını yaklaşık 5 sn. kısadevre yapın ve power takıp çalıştırın bu işlem bios resetler ve anakart sistemini decharge yapar.Anakartta yada gpu da fotodaki gibi şişme varsa ondan olduğunu düşünüyorum.
     Bigisayarım çalışmıyor yardım !!

• Bence GPU ekran kartında sorun var ve kısadevre yapıyor anakartı, İlk olarak çalışan bir gpu takın ve deneyin. Kısa devre olduğunda görüntü atması mümkün olmadığı gib;
    Anakart veri yolları üzerinde slotlar olduğu için kilitlenir ve tetikleme yapmaz.Sizin aklınızdaki gpu arıza yaparsa mavi ekran hatası, bozuk görüntü vs. ama değil bu şekilde çalıştırmadığıda görülmüştür.
  • Başka bi ekran kartı olmadığı için elimde onu takıp deniyemiyorum ama
    Elimde 300w lık başka bir kasam vardı ekran kartımı ona taktığımdada aynı şekilde o bilgisayarda çalışmıyor. Yani işemcinin fanını geçtim güç düğmesine bastığımda kasadaki egzoz fanı bile dönmüyor. Kesin emin olamıyorum çünkü bu 300wlık psu nun ekran kartını besliycek gücü vermemesinden kaynak lı olabilir diyede düşünüyorum. Buyüzden psunun sadece anakarta elektrik veren 24 pinlik kablolarını takıyorum ne hdd ne işemcinin güç kablolarını takıyorum. Ayrıca ekran kartının güç kaynağını takmadan sadece soketine yerleştirince bile güç gelmiyor psu çalışmıyor. Yani sizce sorun ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helllking -- 15 Aralık 2014; 9:41:02 >
  • Bence tahmin olarak Gpu neden derseniz 300w gerçek bir Psu ise en basitinden fan bir kere döner kapanır abi bu yiyecegım bır lokma değil der kendini belli eder ama hiç çalışmıyorsa bu ekran kartı kısadevre oldu ve benide çalıştırmıyor der. Çünkü piyasada o kadar psu çeşidi var kı gördüklerimde çok düşük watt da psu lar bile canavar gibi çalışıyor sadece oyun yada grafık esnasında sıkıntı çıkartıyordu. 300w. ise dediğim gibi bir belirti yapar bır kere olsada fan döner ve kapanır. Direk Psu kanısına varmamalısınız bence. Çünkü ihtimal olasılıklı düşünürsek Oyun oynarken gitmiş. Grafık sorunları genelde Gpu dan kaynaklanıyor. Son olarak başka Gpu deneyip bilgi verir misiniz?
  • İlginiz için teşekkür ederim.
    Aynen size katılıyorum en azından güç kaynağının içindeki fanın dönmesi gerekir bi diye düşünüyorum. Elimde su anda ekran kartı yok 1 2 güne temin edip. Sonucunu buraya yazacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartını garantiye yollayın derim.
  • Rica Ederim;

Saygılar, Sevgiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiKa

Ekran kartını garantiye yollayın derim.

ekran kartını vatandan almıştım yaklaşık bir sene önce. Ne yazıkki elimde ne faturası var nede garanti belegesi. Yinede aradım koruştum vatan yetkilileriyle ürünü eğer bizden aldıysanız getirin gerekli kolaylığı sağlarız dediler bakalım götürücem 1 2 güne.
  • İlgilenmişler sağolsunlar; faturada genellikle garanti belgesi yerine geçer ayrıca faturanın bir nüshasıda orda olur kayıt bılgılerınız vs. aldığınız ürün vs. herşey çıkar oradanda faturaya bile ulaşılır. İnş en kısa zamanda çözülür işiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teknisyen8989

İlgilenmişler sağolsunlar; faturada genellikle garanti belgesi yerine geçer ayrıca faturanın bir nüshasıda orda olur kayıt bılgılerınız vs. aldığınız ürün vs. herşey çıkar oradanda faturaya bile ulaşılır. İnş en kısa zamanda çözülür işiniz.

teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.