< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_b_68 -- 19 Kasım 2017; 14:37:43 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_b_68 -- 19 Kasım 2017; 14:37:43 > |
Sende aynı lastikciye neden gidiyorsun bilader? Başka lastikci yok mu?
|
Doğru. Kompresörle takılmaz bijonlar. Formula 1 gibi seervis vermek istiyorlarsa mutlaka tabancaya tork limitörü takılmalı. Ben kullananana veya haberi olana rastlamadım. Servis kitaplarında yazan, ve mekanik genel-geçer bilgi budur. Çünkü darbeli ksıkıcıyla bijonlar eşit sıkılamazlar. Bijon dayanıklı olsa bile, eşit sıkılmadıkları için en sıkı olan dinamik yüklerin çoğunu karşılar.
Kompresörle bijon sıktırmayın. Daha da kötüsü olabilir, fren diskleri eğrilebilir, bijon yolda kırılabilir. Bu ustaların hepsini alıp okula göndermek lazım da, hangi kurum yapacak. Toplasanız Hindistan kadar otomotiv tekniğimiz yok. |
ANKARA Balgat'ta Hüsrev lokantasınınn karşısında bir lastikçi var, Kışlık taktırmak için ilk defa uğradığımda "sökerken kompesörü kullanırız, takarken anhatarla sıkarız demişti", neyse memnun ayrılmıştık ama çok da önemsememiştim. Sonrasında yazlıkları taktırırken başka bir lastikçiye gittiğimde sökerken kompresörü kullan, takarken anahtar olsun dedim ama adamlar dört taraftan araca dalmışlardı ve abi bijon kırıldı dedi, Adamlarla dalaşmaktan başka bir sonuca ulaşamadım, ilk lastikçinin kıymetini daha iyi anladım. Bütün bunlar iki sene önceydi, Elektrikli kriko aldım o gün bugün hep kendim anahtarla lastik değiştiriyorum. Tabiki de kışlık, yazlık jantlar da ayrı. İlk lastik alımında balans bir kere yapıldıktan sonra 4 yılda jantların parası da çıkmış oluyor.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Kasım 2017; 16:12:1 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|