evin içinde düşnsene uçusan hamam böcükleri iğrenç sabahı ettik gene forum köşelerinde
Bir içine girdilermi çıkamayacakları bir cam kafanozun yada leğenin içine kola dök(dayanamıyorlarmış kokusuna).Kola biraz buharlaşıp, balçıksı çamursu bir hal alınca, kavanozun dışını flaster'la sar( bez yarabandı)(hamamböcekleri kolayca tırmana bilsinler diye).Mutfağa bırak.İçine birikeceklerdir.
mikrodalgaya karşı gelen bi canlı, ölüme meydan okuyandır, şeytandır, canavardır..
ki mikrodalga fırına konulan yumurta, patates, aleminyum folyo gibi şeyler patlarken. o gudubet hayvan nasıl oluyorda karşı koyabiliyor anlayamadım..
hamamböceklerine karşı sempati, hayranlık, mucizevi dayanıklıkları karşısında şaşırmış durumdayın..
hiç bir hayvandan nefret etmem bu böceklerden nefret ettiğim kadar adi hayvanlar ya korkmuyorum ama gördüğüm an tiksiniyorum hem de uyanınca duvara bakarsın karşına çıkar ya böykk
serpa eco gel adlı bir ilaç aldım geçen sene yazın.http://www.entosav.com.tr/urunDetay.php?dil=tr&icerik=urundetay&id=28 bizde mutfakta kalorifer böcekleri oluyordu.dediğim ilacı bir eczanede gördüm.Şırınga içinde jel kıvamında.Sadece mutfakta fayans köşelerine,dolap altlarında,banko köşelerde 1 metrede 1-2 parça pirinç tanesi büyüklüğünde o jelden bıraktım.koyduğun yerleri belirleyip temizlik yaparken o jelleri kazara silmeyeceksin.yan komşumuza da verdim o da mutfakta uyguladı.sabahları kalktığımızda 5-6 ölü böcekleri görmeye başladık.10-15 gün sonra artık böcekler tamamen yok oldu.1-2 ay sonra yavru böcekler göründü.jelden tekrar koyduk.onlarda yok oldu.1 senedir mutfak böceksiz.İlacın yarısı bitmedi,elimde duruyor hala.jelden yiyen böcek hemen ölmüyor yuvalarında filan ölen olursa diğerleri de ölüyü yiyip onlarda bir müddet sonra ölüyor.koku yok,oda kapatma yada havalandırma yok, rahat bir ilaçtı.
kavanozun içine osur içinde boğulsunlar
valla bildigim atom bombasindan sag kalan tek canli hamam bocegiymis. cok pis hayvanlar ! igreniyorum ben onlari gordukce, bi ara bizim evede dadanmislardi , ama ilacladik cok sukur gecti .
benim oturdugum kirada vardi , tek yok acikta yemek birakmiycan 1 hafta boyunca, ne yemek nede kirinti . biz bir ay eve yemek sokmamistik , sonra ilacladik ve gectiler. hava bosluklarini tikadik , genelde oradan turuyorlar . yukarida arkadas belirtmis , al bi tarim ilaci at hava bosluguna , komsularida bocekleride ortadan kaldirsin
bizim evde eskiden vardı, yaklaşık 5 yıl boyunca geceleri mutfağa elimde böcek ilacıyla girdim.soyları yavaş yavaş tükendi hayvanların
Super titan INSEKTISIT ve Akzinon 20 EM diye iki tane ilacı biraz karıştırdım ve su ekledim (su ekleyince rakı gibi beyazlıyo), fısfıs pompayla eve uyguladım, ortamdan zor attım kendimi bende gidiyordum böceklerle beraber :) Ama o günden sonra böcek olmadı, 6-7 ay geçti tekrar arada görüyom ama ölmek üzere oluyorlar. Ayrıca bu dediklerim dışında patates püresine borik asit karıştırıp küçük küçük yapıp kenara köşeye koyabilirsin. Patetes püresine borik asiti karıştırdıktan sonra evdeki herkesi haberdar et pürenin durumu hakkında, yoksa anında öldürür Yukardaki ilacıda uygularken hem cam aç hemde ağzına falan bişey sar, gerçekten çok zehirli.
Kedi yermi acaba hamam böceği? dene istersen
Valla en son bu yaz üstümde parmak büyüklüğünde hamam böceğinin gezinmesiyle uyanmıştım. Nasıl yataktan kalktığımı hala hatırlarım.
Eğer bu kadar çoksa bunlar çözümü profesyonel yardım almak derim ben. Onun dışında İmparator diye bir ilaç var ama ne kadar etki eder bilmiyorum.
Birde hemen herkesin evinde sarı sarı böcekler oluyor onlarda hamam böceği mi?
ben bu ilacı kullandım. Etkili bir ilaç o an öldürmek için değil koruyucu etkisi için kullanılıyor. Evin her tarafına duvar diplerine sıktım. banyoda tuvalette havalandırma kapağının etrafına ve oradan gelen böceklerin geçiş güzargahlarına sıktım. dolap arkalarına ,buzdolabı fırın bulaşımk makinesi altına arkasına sıktım. canlı böcek görmedim hiç. Ara ara ölü böceklerle karşılaştım. Bu arada ev silindi süpürüldü ama ilacın etkisi geçmedi çünkü bir yere değil evin her bölümüne ilaç sıktım. böcegin ilaç sıkılan yerde dolaşması yeterli. Aradan 5-6 ay geçti sanırım , geçenlerde bir kalorifer böceği gördüm ama baygın. tekrardan her yeri ilaçladım. Bu tarz bir ürün kullanacaksan bez maskelerden kullan, plastik eldiven giy, direk soluma ,ilaçla temas edersen ellerini falan iyice yıka, kalan ilacı evdeki çoluk çocuktan uzak tut. Yiyecek maddelerin konulduğu yerlere sıkma . ilaçladıktan sonra bir saat evi kapalı tut siz de çıkın evden. Sonra iyice havalandırın. fiyatı 7,58 ytl falandı.r.
quote:
Orjinalden alıntı: DARK TOWER
Birde hemen herkesin evinde sarı sarı böcekler oluyor onlarda hamam böceği mi?
Evet Kalorifer böceği,Alman hamamböceği de deniyor.
Küçükken annanemde kaliyordum bir gece saat 3 gibi uyandik senin dediigin giib aynen evi hamam bocekleri basmişti nasil oldu anlmadim ama sürüyle vardi sonra soykırım yaptim amam kabus gibi bir geceydi hic evde gormediigm hamaboceklerinden o gece nasil o kadar olmustu
konuyla alakasi yok ama aklima geldi ben hepsini oldurmustum
quote:
Orjinalden alıntı: ornapsen
ben bu ilacı kullandım. Etkili bir ilaç o an öldürmek için değil koruyucu etkisi için kullanılıyor. Evin her tarafına duvar diplerine sıktım. banyoda tuvalette havalandırma kapağının etrafına ve oradan gelen böceklerin geçiş güzargahlarına sıktım. dolap arkalarına ,buzdolabı fırın bulaşımk makinesi altına arkasına sıktım. canlı böcek görmedim hiç. Ara ara ölü böceklerle karşılaştım. Bu arada ev silindi süpürüldü ama ilacın etkisi geçmedi çünkü bir yere değil evin her bölümüne ilaç sıktım. böcegin ilaç sıkılan yerde dolaşması yeterli. Aradan 5-6 ay geçti sanırım , geçenlerde bir kalorifer böceği gördüm ama baygın. tekrardan her yeri ilaçladım. Bu tarz bir ürün kullanacaksan bez maskelerden kullan, plastik eldiven giy, direk soluma ,ilaçla temas edersen ellerini falan iyice yıka, kalan ilacı evdeki çoluk çocuktan uzak tut. Yiyecek maddelerin konulduğu yerlere sıkma . ilaçladıktan sonra bir saat evi kapalı tut siz de çıkın evden. Sonra iyice havalandırın. fiyatı 7,58 ytl falandı.r.
sanırım bu ilaçtan 2 yıl kadar önce bende eve sıkmıştım, inanılmaz etkili bi ilaç, gerçekten kökünü kazıyor. camsil şişesine belli bi ölçüde boşaltıp suyla karışırıp sıkıyorsunuz böceklere atom bombası atılmış gibi oluyor.
bende ogenciyken evde bir gudne 2 tane gordum hemen raidin yeişiliniden bolattım eve gordugum yerlere tablet koydum heryere 2 gun girmedims onrada gormedim sonra ilemin eivnde yavruları dolasıyordu catı katı ilaçlanınca duzeldi yani tek size bağlı bişey değil
evde tavuk besle hepsini götürür tavuk...
Cok tatli.
Hocam tek sizin ilaçlatmanız yetmiyor apartman bence komple ilaçlanmalı
quote:
Orjinalden alıntı: FearFroMe
Hocam tek sizin ilaçlatmanız yetmiyor apartman bence komple ilaçlanmalı
Bizim apartmanda 4-5 kat ilaçlatmıştık (apartman 14 kat), ilaçlatmadan önce vardı hamam böceği kalorifer böceği, ilaçlattıktan sonra hiç kalmadı Allah a şükür. Çok nadiren 2-3 ayda 1 tane görüyorum şuursuz bir halde, o da ölüp gidiyo zaten. İlaçlatalı 3-3,5 yıl oldu. Ama profesyonel yardım aldık. :)