Şimdi Ara

Bıktım artık HAMAMBÖCEKLERİNDEN! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
0
Favori
21.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ziraatten alabileceğin bir ilaç var t3 mü bişey diyolar ama böyle olmayabilirde adını tam hatırlayamıyorum.

Bu ilacı herkese vermiyorlar bildğim kadarıyla bu kökünü değil bütün dünyada ki böceklerin soyunu kurutur. Acaip güçlü birşey gemi de böyle bir sorun vardı bu ilacı kullanmışlar öyle çözülmüş.

Yanlış hatırlamıyorsam sen onları öldürürken onlar 300 mü 300.000 mi ne yumurta bırakıyorlarmış yani onları ezerek veya böcek ilacı sıkarak öldüremezsin.

Dediğim gibi kimyasal güçlü bir ilaç kullanman lazım şimdi insanlar üzerinde ki etkileri aklım da değil.

Sen bi ziraate git onlara durumu anlat onlar sana yardımcı olabilir.
  •  Bıktım artık HAMAMBÖCEKLERİNDEN!
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lethero

merak edip araştırdım ve kendileri familyası hakkında şu fikire vardım, eğer biraz daha büyük olsalarmış, insanlık için en büyük sorunlardan birisi olacakmış, dua edelim evrim falan geçirip amerikan filmlerindeki gibi olmasınlar..şöyleki:

Hamam Böceği

Genellikle geceleri aktif olan bu böcekler ışığa karşı hassastırlar. Antenleri çok küçük miktarlardaki nem ve yiyeceği tespit edebilir. Karınlarının arka tarafından uzanan duyargaları çok hafif hava akımlarına bile duyarlıdır; öyle ki, potansiyel bir tehlikeden saniyenin binde 54'ü gibi bir zamanda kaçmaya başlayabilirler.

Sayıları itibariyle ekosistemin önemli bir parçası olan bu böcekler, bağırsaklarındaki protozoa ve bakteriler yüzünden hemcinsleri de dahil olmak üzere bir çok şeyi yiyebilirler. Bu sebeple de ormanlardaki çör-çöp ve diğer hayvanların artıklarının yeniden tabiata dönmelerini hızlandırırlar. Bu arada kendileri de bir çok hayvana, hatta bazen insanlara yiyecek olurlar.

Evlerde yaşayanların hastalık vektörleri olduğu iddiası kanıtlanamamıştır.

Isırmadıkları ve sokmadıkları için bakımları kolay, kullanımları güvenli ideal laboratuar hayvanıdırlar.

Hızlı üremeleri, ortalığı kirletmeleri, kötü kokuları ve en azından potansiyel hastalık taşıyıcıları oldukları için bir çok böcek kırıcı ilaca maruz tutuldukları halde bunların bir kısmına adapte olmayı başarmışlardır.

Kanları beyazdır.

Bazı türleri kanatlıdır, fakat uçmaktan ziyade yürümeyi tercih ederler.

Dünyanın en büyük hamamböceği Güney Amerika'da yaşar ve yaklaşık 15 cm uzunluğunda olup iki kanat arası uzunluğu da 30 cm civarındadır.

İskeletleri vücutlarının dışındadır. Yılda birkaç defa iskelet, yani kabuk değiştirirler. Kabuğunu yeni değiştirmiş bir hamamböceğinin rengi beyaz, göz kısmı siyahtır. Kabuk 8 saat sonra normal rengini kazanır.

Bazı türlerde dişiler sadece bir defa çiftleşir ve bu onlara ömürleri boyunca yeter.

Kafası kopmuş bir hamamböceği 1 hafta daha yaşayabilir. Sonuçta ağzı olmadığından su içemediği için susuzluktan ölür.

Yüzebilirler, ama ağız veya burunları ile değil de yanlarından nefes aldıkları için su yüzeyine doğru yüzerken çok zorlanırlar.

Saatte 4.800 m kadar koşabilirler, maraton rekoru olmasa da boylarına göre çok çok iyi.

HAMAM BÖCEKLERİ HAKKINDA BAZI SAYILAR :

6 ayakları vardır.
    Bir çoğunda 18 eklem bulunur.
    40 dakika boyunca nefeslerini tutabilirler.
    Hayatlarının % 75 ini dinlenerek geçirirler, bu günde 18 saat demek olur ki, bayağı tembel oldukları anlamına geliyor.
    Dünya üzerindeki türlerinin sayısı 5000 civarındadır.
    Yaklaşık 320 milyon yıl önce, karbonifer çağda ortaya çıkmışlardır ve bu güne kadar görünüşleri çok az değişmiştir.
    Ağızları sağa-sola doğru hareket eder.
    Yiyeceksiz 1 ay, ancak susuz 1 hafta yaşayabilirler.
    Kalbi basitçe valflı bir tüten ibarettir. Tüp kanı ileri ve geri pompalayabilir. Kalp böceğe hiçbir zarar vermeden durabilir de.
    Yavru hamamböcekleri milimetrenin yarısı kadar bir deliğe sığabilir. Yetişkin erkekler 1.5 mm, hamile dişiler de 4,5 mm büyüklüğündeki aralıklara sığabilirler.
    Dünya üzerinde her yerde bulunurlar. Türlerinin çoğu tropiklerde yaşar, ancak Kuzey ve Güney Kutuplarında da yaşayabilirler. -32 dereceye kadar dayanabilirler.
    Ayaklarındaki pençeleri sayesinde duvarlara tırmanırlar.
    Koku alma duyuları o kadar gelişmiştir ki ev halkını misafirlerden ayırt edebilirler.
    Dişiler feromon denilen bir tür koku salgılayarak erkekleri davet ederler.

HAMAM BÖCEKLERİNİN ZOR KOŞULLARA DAYANABİLİRLİĞİNİN ÖLÇÜLMESİ AMACIYLA YAPILAN ÇALIŞMALAR

Jason L. Maron, Department of Physics, California Institute of Technology Bu deneyler minimum bilimsel kesinlikle yapıldı. Aynı hamamböceğini bir daha kullanma imkanı olmadığından hiç bir kontrol yoktu. Bu da bir referans hamamböceği tanımlamanın gerekliliğini kanıtlıyor. Aslında deneyler özellikle hamamböcekleri üzerinde kurulmamıştı, ancak bir deney yapılırken her yerde olduğu kadar laboratuarlarda da bulunan bir hamamböceği, istemeden de olsa, deneyin bir parçası oldu.

Sıvı Azotta Dondurma:
    Öldü.
    Yaşamını sürdürebileceği en düşük sıcaklık belirlenemedi.

Havasız Bırakma:
    Hava boşaltılırken şiddetle titredi, sonra hareketsiz kaldı. Vakum 10 dakika boyunca uygulandı. Tekrar havaya çıkarıldığında yavaş yavaş canlandı ve 2 dakika sonra normale döndü.
    Maksimum vakum zamanı belirlenemedi.

Radyasyon:
    40 kW gücünde ve dönen bir anot kaynağından üretilen X-ışınlarına uzun süre maruz kalmış hamamböceklerinin yaşamaya devam ettikleri biliniyor.
    Kıyaslama için söylemek gerekirse insan vücudunun buna 1 saniye bile maruz kalması ölüm nedenidir.
    Brookhaven Ulusal Laboratuarındaki synchrotronun ürettiği 10 keV X-ışınına maruz kalan bir hamamböceği öldü. Buradaki synchrotron demetinin yoğunluğu dönen bir anot kaynağından üretilen demetin yoğunluğundan yaklaşık 1000 kat büyüktü.
    Radyasyona maruz kalmanın kesin limiti belirlenemedi.

12 Molar HCl e Batırılma:
    30 saniyede öldü.

12 Molar NaOH e Batırılma:
    30 saniyede öldü.

Suya Batırılma:
    Suya batırıldıktan 10 dakika sonra dışarı çıkarılan böcek yaşamaya devam etti.
    Maksimum suda kalma süresi belirlenemedi.

20 Atmosfer Hava Basıncı Uygulama:
    Görünür hiçbir etki olmadı.
    Maksimum basınç belirlenemedi.

100 Derece Sıcaklıktaki Fırına Koyma:
    Ölmesi çok uzun sürdü. Termal etkiye maruz kalma sınırı belirlenemedi.

Ayakkabı ve Taban Arasında Ezilme:
    Dış iskeleti ezmek için yaklaşık 29.4 N kuvvet gerekti. Bu, ezme noktası olarak biliniyor.

Santrifüj:
    Hamamböceğinin maksimum santrifüj kapasitesi belirlenemedi. Ayakkabı ile ezme deneyindeki sonuçtan bir tahmin yapılabilir.

Sapanla Duvara Atma:
    Bu deney hamamböceğinin ani yavaşlama travma sınırını ölçecekti ve sonucun ezme noktasından epey büyük çıkması bekleniyordu. Bu deney yapılmadı.

Mikrodalga:
    1 dakika boyunca hiçbir etki gözlenmedi.
    Hamamböceğinin maksimum mikrodalga kapasitesi belirlenemedi.

Böcek kıran Spreyi:
    Öldü.

Patlama:
    Patlama sırasında bir M60 tan 1 cm uzakta bulunan bir hamamböceği yaşamaya devam etti.

Uzatılma Dayanıklılığı:
    Belirlenemedi.

Cıva:
    30 derecedeki cıva buharı basıncına uzun süre maruz bırakılan hamamböceğinin yaşayıp yaşayamayacağı belirlenemedi.

Elektroşok:
    Bu deneyler yapılmadı.

Kaynak. Geocities

baya ilginç yaratıklarmış

• quote:

Ayakkabı ve Taban Arasında Ezilme:
    Dış iskeleti ezmek için yaklaşık 29.4 N kuvvet gerekti. Bu, ezme noktası olarak biliniyor.

Test edildi onaylandı.
    Geçen sene bizim bulaşık makinasının içinden çıkmıştı. Bundan sonra tam bir savaş açtım kendilerine. Her tarafı kapattım. İlaçladım. Kazanan tabiki insanlık oldu
  • bunlar kafası kopuk 9 gün yaşarlarmış.
    Ölme nedenleri : Açlık

Abi sen bunları kökleri kurut.Belikde ölmüyorlardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mage_DewiL

Bıktım artık HAMAMBÖCEKLERİNDEN!

Plastik
  • bu böceklerle ilgili küçük bir hatırlatma kullandığınız ilaç veya zehir ne olursa olsun bunu belli bir süre kullanmıya devam ederseniz ...bu böcekler zamanla buna karşı bağışlık geliştirerek ondan etkilenmezler... dünyadaki bağışıklık sistemi en geelişmiş yaratıklardır...Hatta Abd hiroşimaya atom bombası attığında kısa bir süre sonra bölgede hayatta kalan tek canlının hamam böcekleri olduğu tespit edilmiştir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haşin_ErKeK -- 16 Nisan 2008; 16:01:24 >
  • Halı bandını yere sabitleştir(büyük olsun).Feromon al.Halı bandının üstüne dök.Toplandıklarında hepsini öldür
  • tarım ilacı olarak kullanılan DDT diye beyaz bir toz zehir var,bulabilirsen bu tozu böceklerin çıkması muhtemel yerlere serpiştir,diğer bir önerimde tüm kanalizasyon bağlantılarında S denilen boru kullanılmış olmasına dikkat et bu boru içersinde bir miktar su kalır kanazisasyon kokusunu ve böceklerin çıkışını engeller,çamaşır ve bulaşık makinelerinin hortumlarının kanalizasyon bağlantısına bağlandığı duvarlarda dış kısmından lastik conta ile izole etmek önemlidir buralardan da çıkabilirler,en son olarak evini gemilerde ilaçlama yapan firmalara ilaçlattırıbilirsin
  • Dedemlerin konyadaki evinde çok vardı. Çok eskiden evin altında ekmek fırını mı ne varmış bu vesile ile bi türemiş yıllardır apartmanda böcekler cirit atıyor ilaçda fayda etmiyor. Ama dedemler en sonunda araştırmış ve bir ziraat ilacı almışlar, bun bir kova suya karıştırıp evin hertarafıan dökmüşler bunu yapıp evi terk etmişer işte yazlığa gidiyorlardı 2 ay ev boş kalıyor ilaçlı şekilde yılda 2 kere yaptılar bunu 3 sene boyunca. Böceklerin kökü kazınmıştı.

Şidmi yaşlandılar uğraşamıyorlar, bide üst kat tadilat yaptı böcekler gene çıkmaya başlamış Yazın gittiğimde dip köşe gördüğüm her yere çekomastik çektim ama pek faydası olacağını sanmıyorum.

Bunlar hamam böceğide değil, böyle minik bücek hamam böcüne benziyo ama küçüğü

Dedem bi yöntem buldum diyodu, mutfakda tezgayın üstünde görürsem ya çaydanlıktan kaynr su döküyorum ya da ıslak bezle şap diye üstüne vuruyorum diyordu yazın Bakalım son durum nedir yazın gidince görecez

• allah düsmanımın basina vermesin haşaratlardan acayip tiksinirim neyseki biz atlattık. bizi karıncalarda basmıştı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Yok ya pis komşumuz felan yok. Mutfak tezgahınıda değiştirdik hani dedik aralarda boşluk felan vardır pislik felan vardır o da farketmedi.

Lethero; dediğin gibi marketlerde satılan kapsüllerden aldım bi ara hiç çıkmadılar ilaçlamadan önce hatta 10 - 15 gün gözükmediler sonra yine çıktılar ilaçlattık bi 15 gün daha gözükmediler sonra yine piyasada.

kadraj; Bu dediğin tarım ilaçlarını nerde bulucaz? Dedem çiftçi acaba söylesem o bulabilir mi? Dediğini birisi daha söylemişti ama uygulamadık uygulamanın zamanı geldi. Bu ilac zararlımıdır ? Mutfak tezgahına felan döksek zarar verir mi evdekilere? Yoksa sadece WC yada Lavobo giderlerine mi dökmek lazım?

marketlerdeki ilaçlar fayda etmez

eski otogarın orada pasajlar var orada tarım ilaçları satılıyor.

onlara söyleyin size en keskin ilacı verecektir. bu ilacı tezgah altlarında yani karanlık ve rutubetli olabilecek köşelere sıkınız. kapı pervazlarının aralarına yani akla hayale gelmeyecek aralara yuva yapıyorlar yumurta bırakıyorlar onları yok etmediğiniz müddetce hakkından gelemezsiniz

• açıkçası konuyla ilgim entomolog böcek bilimci olmamdan geliyor. yukarıda sergilenen bilgilerin bir kısmı gerçek ve bir kısmı şehir efsanesi... ancak hamamböcekleri ailesi haklarında şehir efsaneleri uydurmaya gerek kalmayacak kadar mükemmel ve başarılı canlılardır.
    mücadele yöntemlerinizin bazıları komik, diğer bazıları kocakarı terkipleri.:) herşeyden önce bu canlılara (her canlıya) saygı duyarak başlamak gerek... siz onları önemsemezseniz sorunu çözemezsiniz... alt tarafı böcek dediğiniz anda savaşı kaybedersiniz...
    böceğe saygı!!!!
    evet...
    uğraşmalısınız biraz... hareket alanlarını tanımalı ve dönemsel uygulamalarla süreklilik sağlamalısınız...
    evlerde amatör uygulamacıların kullanabileceği en iyi form hamamböceği jel yemleridir... bir sürü marka var. ben baktım 120 liradan 15 liraya kadar markalara göre değişiyor... orta şeker bir ürün işinizi görür ancak bu canlılarla mücadele bir seferlik değil düzenli tekrar ile mümkündür... artık kafanız bütçeniz hangisine yatarsa alın bir tane ve ayda bir üşenmeden azar azar uygulayın...
    ben şuraya baktım:
    http://www.haseremarket.com/kategori.asp?cats=194
    ararsanız başka yerlerde vardır.

• son care jel ilaclari deneyecegim. k-othrine e bagisiklik kazanmislar
  • aynı dert bizde de vardı evin heryerinde hamamböcekleri ve öldür öldür bitmiyolardı. Geçen yazın ortasında evin her köşesine raid böceksavar mı ne ondan alıp sıktık. 1 hafta sonra hiç görmemee başladık. geçen yaz hiç görmedik hatta bu yazda hiç görmedim geceleri. düzenli olarakta sıkmadık 1-2 kere sıktık ama yetti.
  • Bizim evdede çok vardı eskiden şimdi tek tük çıkıyor. Azalmasının nedeni ise evde 5 tane kedi besliyor olmam
    Valla gece mutfağa su içmeye girmeden önce mutlaka bi kediyi kucağıma alıp mutfağa bırakıyorum o 2 dk bi Scan Disk yapıyor sonra bende rahat rahat suyumu içiyorum.
    Su içerken görsem bile kediyi hemen hedefe yöneltiyorum onunda arayıpta bulmadığı zaten hedefe kitleniyor 2dk içinde böcek ya yeniyor yada gebertip bırakıyor.
  •  Bıktım artık HAMAMBÖCEKLERİNDEN!

bu güne dek evimde çeşitli zamanlarda tahta kurusu, kalorifer böceği, hamam böceği, kanatlı karınca ve tespih böceği gördüm.

bazılarını 1 kerede olmasa da (özellikle tahta kurularıyla baya uğraştım) hepsini öldürdü. hepsinin kökünü kuruttu. allah saklasın, evim şu an tertemiz. böcek-free.

bu ilacı aktarlarda bulabiliyorsunuz. kullanımını da aktara sorun. basit.

• ESKİ KONUYU NİYE UPLIYONUZ
  • bodrumda tatildeyim,evde hamam böceği yok ancak her sabah dışarı çıktığımda bahçede 3-4 tane ters dönmüş ölülerini görüyorum.. bizim yaramaz yeğen sineklliği yırtmış kapı açıkken girmiş kocaman bi tane,bugün bulaşık makinesinin üstünde gördüm direk raid sıkıp öldürdüm. şuan hala ters dönük ve bacaklarını oynatıyor. yumurta bırakıyor falan demiş bazı arkadaşlar,300 tane mi oha. valla daha yeni kuruttuk köklerini 300 tanesiyle daha uğraşamam
  • Yahu bizde de bu problem var. Ben öyle sürü ile karşılaşmadım hiç ancak tek gördüm mü affetmiyorum. Yöntemim ise...

Önce lavaboya doğru gönderiyorum böceği , lavaboya girince saç sabitleştiricisi sıkıyorum üstüne 2 saniye ve yapışıp kalıyor orada. Daha sonra üstüne kolonya döküp kibrit atıyorum ve finito

Başka bir yöntem ise yine lavaboya girdiğinde lavaboda kaynar suyu açıyorum ve anası ağlıyor. Her ne olursa olsun berbat yaratıklar. Yakın zamanda evi ilaçlatacağız zaten.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.