Şimdi Ara

bıktım şu unonun bitmek tükenmek bilmeyen dertlerinden (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oneyli

bu benim dürdüncü unom ama ilk defa bi uno beni bu kadar bunalttı. arabada bi arıza var bi türlü bulunamıyo. bıktım valla benzin döküp yakıcam en sonunda. ARABADA LPG YOK. araba motor soğuğunda bir daha çalışmıyor. akü büji büji kabloları distribitör vs değişti ama sorun gitmedi. endiksiyon bobini dediler değiştik yine olmadı. boşu boşuna bi sürü parça parası verdim. en son motor soğukken baktılar ateşleme var araba yakıt alamıyomuş. Terettüt ettim arabayı ordu bosch car servise götürdüm benzin pompası dediler EMİNSENİZ DEĞİŞTİRİN CANIM YANDI DEDİM. eminiz dediler. değiştik araba motoru sıcakken çalışıyo ama soğuyunca çalışmıyo. az önce baktım yine çalışmıyo yani benzin pompası da boşa değişti. BEN ŞİMDİ BU ARABAYI NAPİİM dört ayrı usta değiştim hiç biri arızayı bulamıyo. araba marş basıyo tam çalışacak gibi oluyo sonra gaz yemiyo ve stop ediyo. LÜTFEN ACİL YARDIM KAFAYI YİCEM

aracınızda kullanılan yağ viskositesi ve markası nedir?

Hep aynı yağ mı kullanıldı?

Araç kmsi ?

Yaşanılan yer?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 19 Şubat 2013; 10:32:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

bu benim dürdüncü unom ama ilk defa bi uno beni bu kadar bunalttı. arabada bi arıza var bi türlü bulunamıyo. bıktım valla benzin döküp yakıcam en sonunda. ARABADA LPG YOK. araba motor soğuğunda bir daha çalışmıyor. akü büji büji kabloları distribitör vs değişti ama sorun gitmedi. endiksiyon bobini dediler değiştik yine olmadı. boşu boşuna bi sürü parça parası verdim. en son motor soğukken baktılar ateşleme var araba yakıt alamıyomuş. Terettüt ettim arabayı ordu bosch car servise götürdüm benzin pompası dediler EMİNSENİZ DEĞİŞTİRİN CANIM YANDI DEDİM. eminiz dediler. değiştik araba motoru sıcakken çalışıyo ama soğuyunca çalışmıyo. az önce baktım yine çalışmıyo yani benzin pompası da boşa değişti. BEN ŞİMDİ BU ARABAYI NAPİİM dört ayrı usta değiştim hiç biri arızayı bulamıyo. araba marş basıyo tam çalışacak gibi oluyo sonra gaz yemiyo ve stop ediyo. LÜTFEN ACİL YARDIM KAFAYI YİCEM

Araç kmsi ?

Yaşanılan yer?

castrol marka yağ yeni değişti. km 130 bin Orduda yaşıyorum.

• Elektrikciye gidip marş motoruna baktir ama hemen degisme benim arabada da ayni sorun vardi calismiyordu marş otomatgi degisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Elektrikciye gidip marş motoruna baktir ama hemen degisme benim arabada da ayni sorun vardi calismiyordu marş otomatgi degisti

marş dinamosunda sorun yok sorun yakıt alamama sorunu
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 7he mcRp

Elektrikciye gidip marş motoruna baktir ama hemen degisme benim arabada da ayni sorun vardi calismiyordu marş otomatgi degisti

marş dinamosunda sorun yok sorun yakıt alamama sorunu

Aracınız hava-yakıt karısımını yapamıyor demek ki pistonlardan kaynaklanabilir mi acaba?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vezir

quote:

Araç kmsi ?

Yaşanılan yer?

castrol marka yağ yeni değişti. km 130 bin Orduda yaşıyorum.

hangi viskosite ve hangi tipi bu konular da belki önemlidir.

Araç kmsi kaç?

• Aynı sorun bizim unoda da var.. Yemin ederim, bir yere gitmeye korkuyorum, yine yolda kalır mıyım diye. Markete bile girerken arabayı çalışır vaziyette bırakıyorum. Arkadaşları falan bindirirken içimden tonla dua okuyorum araba çalışsın diye. Zaten evin önüne bile park ederken yokuşa bırakıyorum ki, birdaha ki sefere çalışmazsa yokuş aşağı arabayı vurdururum diye..

Kaç defa sanayiye götürdüm ama yok.. Sorunu bulamıyorlar.. Ben de benle kafa buluyorlar sanıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desoto

Bence yüksek benzin fiyatlarına bir eylem olarak çalışmıyor olabilir bir de tüp taktırıp deneyin muhtemelen çalışacaktır...

Yukarıda arkadaşlarda yazmış hareret müşürü diye bence de ona benzer bir parça.Soğukken araç otomatik jikle devreye girip zengin karışımda aracı çalıştırması lazım.Araç soğuk olduğunu birtakım müşürler vasıtası ile anlar.Beyni sıfırlayın sıfırlayın diğer arkadaşların dediği gibi deneyin sonra eğer hala devam ediyorsa aracı ilk çalıştırmaya alakalı araçta hangi sistemler varsa onlar deneme yanılma yönüyle değiştirilerek çözüm bulunur bulunmasına da herdeğişen parçaya da para vermeyin tabi.

• Belki alakasiz gelebilir ama buda bir ihtimal; Arac uzun süre bekledikten sonra Calisip gazmi almiyor yoksa akküsü bitip bir sekilde calismiyormu ?

- Mars motoru olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onucsifiryedi

Belki alakasiz gelebilir ama buda bir ihtimal; Arac uzun süre bekledikten sonra Calisip gazmi almiyor yoksa akküsü bitip bir sekilde calismiyormu ?

- Mars motoru olabilir ?

çalışıp benzin almıyor marş motoru değil ona bakıldı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Hocam beyini resetleyip deneyebilir misin ? Akünün artı kutup başına çıkar 5 dakika bekle sonra tekrar tak motoru çalıştır bakalım çalışacak mı ?

Eğer çalışmazsa;

Torpidonun altındaki döşemenin altında üzerinde bosch yazan beyin vardır. Beyine siyah büyük bir soket girer bu soketi gördükten sonra ,kontağı aç soketi çıkar,kontağı kapat 5-10 dk.bekle soketi tak,arabayı çalıştır.. Bu şekilde beyin resetlenmiş olur sorununuz %90 düzelecektir diye tahmin ediyorum

tşk ederim denicem bunları

denedik olmadı. araba şu an bosch car serviste yarın arızayı aramaya devam edecekler

• aynı sorunu bende tipo 1.4i.e ile çok yaşadım servis dahi bulamadı en son bi usta buldum ankarada kafası azcık kırık gibiydi bujiler buji kabloları değişti.bide bi boru değişti içi seramik kaplıymış sonra araç tık çalışmaya başladı
  • unoya laf yok, ailemizin ilk göz ağrısıydı,araba kullanmayı onla öğrendim.
  • enjeksiyon temizliğini bi yaptır derim deponda sorun olabilir uno aslında çok karışık bi araba arızayı bulup çekmek zor adaptasyon meseleside olablir bi ihtimalde sizin uno benzinli gaz ayarıyla oynanma durumunda uno çalışmaz hale gelebilir unoda motor ısınınca sorun düzelir bi ihtimal daha (biliyorum çok oldu ama) yakıt borusu tıkanmışta olablir 130.000km deki araç sonuçta aynı sorun renault grubunda da var

ben kurtuldum unodan sende kurtul az yakar çok kaçar ama başka araçlara yönelmeni tavsiye ederim
  • quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: infernaltr

Hocam beyini resetleyip deneyebilir misin ? Akünün artı kutup başına çıkar 5 dakika bekle sonra tekrar tak motoru çalıştır bakalım çalışacak mı ?

Eğer çalışmazsa;

Torpidonun altındaki döşemenin altında üzerinde bosch yazan beyin vardır. Beyine siyah büyük bir soket girer bu soketi gördükten sonra ,kontağı aç soketi çıkar,kontağı kapat 5-10 dk.bekle soketi tak,arabayı çalıştır.. Bu şekilde beyin resetlenmiş olur sorununuz %90 düzelecektir diye tahmin ediyorum

tşk ederim denicem bunları

denedik olmadı. araba şu an bosch car serviste yarın arızayı aramaya devam edecekler

Şimdi birçok parçadan araç çalışmıyor olabilir , Bu sorun krank pozisyon sensörü , distribütör vs. nereden olduğunu bulabilmek için iyi bir servise göstermeniz lazım boğaz kelebeği de olabilir , ya da emme manifoldunda hava alan yer vardır .. daha bir sürü neden ?

• kardesim bendede uno var sxie senin dedigin muhabbet benzinpompasi ile depo arasinda geciyor bence bi benzin depo temizleyici al dok calistir bi sure borularda tikanma olabilir benzin geldiginde direk cekicektir ama zaman asimi oldugunda benzin gelmesi icin baya ugrastirir bide reseti dene bide hava flitre kutusunu sok onden bakikdiginda sol tarafta enjeksiyonun altinda soket var onu sok temizle tak manifolda bagli soketide ayni sekilde yap bide bu sekilde dene enjeksiyon faal olamiyor olabilir

• bak hocam bide unonun en buyuk sikinti hava filitre kutusudur heryerinden hava aliyor benim aracim hava filitre kutusunu direk bagladigimda calismiyor benzin kokusu geliyor boguluyor uno fazla havayi sevmiyor kutuyu soktum bu soba borusu bandi varya parlak giri onla heryerini birlesme noktalarini bile guzelce tamir ettim bantladim en son hava alan agiz kismanada bant attim iki kalem giricek sekilde delik actim ve hem seri hemde dinamik oldu tahminimce senin sorununda bu havayi direk veridgimde calismiyor benim aracim ama bu sekilde tek mars

• uno benim ilk arabamdı. lpg vardı. 50 kere servise götürdüm. durduk yerde istop ediyordu yolda giderken. değismeyen parça kalmadı arızayı bulamadılar. ben de sattım
  • Konuyla alakasiz ama neden 4 sefer uno aldıniz ? Özel bir sebebi var mı

• Bende de Uno vardı, araç LPG'de zor çalışır, benzinde hiç çalışmazdı. Çözülmedi bir türlü, sattım öyle
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.