Şimdi Ara

bıktım şu unonun bitmek tükenmek bilmeyen dertlerinden (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Daha önceden uno alıcaktım döndüm gittim doğan aldım :)

Unonun fiyatı 6.750tl ye anlaştık

''Usta dedim bende önceden bmw vardı sabah çalışmama sıkıntısı yaşıyordum bu sıkıntıdan ve yakıt tüketiminden sattım dedim.

Yok bu sabah ÇAT diye çalışır dedi.

Usta görmeden almam dedim.

Biraz sıkıştırdım tamam dedim sabah gittim enjeksiyonlu araç çalışmıyor. Satıcıyla göz göze geldik. Ben sizi ararım dedim ordan koşarak uzaklaştım. Pazara gittim 7.000tl doğanl aldım geçtim. Her msjımda söylüyorum 8.000-9.000 bine doğan şahinden başka araç almak maceradır.
  • dogan sahin i ovuyor ya :) koptum senelerdir uno kullanicisiyim bikere calismadigini gormedim ikincisi sanki motorlari baska 95 ustu ayni sistem kus serisinden uzak durucaksin ne olursa olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bende de Uno vardı, araç LPG'de zor çalışır, benzinde hiç çalışmazdı. Çözülmedi bir türlü, sattım öyle

lpgde calismayan istop eden unolarin cok basit sorunu var bunun icin aracini satanlara güluyorum sadece :) lpg ayari istiyor cok basit tabi piyasada cok lpg ayari biliyorum diyen insan var bunuda goz onunde bulundurmak lazim ama genede yazik bide benzinde calismamasi hava flitre kutusun cok hava almasi yada benzin pompasi basit kolay sorunlar nasil cozemyorsunuz anlamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanDURSUN -- 20 Şubat 2013; 12:34:38 >
  • MÜSTERİMDE 60 S UNO VARDI SONUNDA HURDACIYA VERDİ KURTULDUM DİYE SEVİNİYORDU
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1995Unocan

quote:

Orijinalden alıntı: deserthawk

Bende de Uno vardı, araç LPG'de zor çalışır, benzinde hiç çalışmazdı. Çözülmedi bir türlü, sattım öyle

lpgde calismayan istop eden unolarin cok basit sorunu var bunun icin aracini satanlara güluyorum sadece :) lpg ayari istiyor cok basit tabi piyasada cok lpg ayari biliyorum diyen insan var bunuda goz onunde bulundurmak lazim ama genede yazik bide benzinde calismamasi hava flitre kutusun cok hava almasi yada benzin pompasi basit kolay sorunlar nasil cozemyorsunuz anlamadim

Aynen, enayiyiz biz unocan

• pek çok kişi sat kurtul diyor da bozuk bi şeklide nasıl satarım ki
  • quote:

dogan sahin i ovuyor ya :) koptum senelerdir uno kullanicisiyim bikere calismadigini gormedim ikincisi sanki motorlari baska 95 ustu ayni sistem kus serisinden uzak durucaksin ne olursa olsun

çok atarlı gördüm seni !! Yaş kaç ? ben 28 profilinde yaşını göremedimde ona göre kaile alıcam seni.
  • Bu arada sadece tofaş değil clio3 1.5dci de sahibiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: flonky

quote:

dogan sahin i ovuyor ya :) koptum senelerdir uno kullanicisiyim bikere calismadigini gormedim ikincisi sanki motorlari baska 95 ustu ayni sistem kus serisinden uzak durucaksin ne olursa olsun

çok atarlı gördüm seni !! Yaş kaç ? ben 28 profilinde yaşını göremedimde ona göre kaile alıcam seni.

konusmalarindan senin yasini zaten belli ediyorsun alma kale bosver seninle tartisicak deilim hoscakal

• 1995 doğumlu Can otomobili Uno yani babasının.

Nasıl bir kullanıcı adı çıktı ortaya
  • aracın sadece motor soğukken çalışmaması problemin benzin pompası, marş motoru, buji yada enjektörlerle alakası olmadığını gösterir diye düşünüyorum. mesele beyne gelen kablolarda yada bizzat beyinden kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

1995 doğumlu Can otomobili Uno yani babasının.

Nasıl bir kullanıcı adı çıktı ortaya

doğru tespit :)
  • Her mahalledede gorurum bizim sokakta 2 tane var cok canli duruyorlar

• Marş bastığınızda, "vuu" diye bir ses mi çıkıyor? Otomatik jigle demişsiniz ama marş basarken gazada basıp çekiyor musunuz?

Dördüncü Uno demişsiniz ama Uno'nun lpg'siz kullanılamayacağını öğrenememişsiniz bence kızmayın ama Araç o şekilde bildiğin C-D segmenti araçlar gibi benzin yakar. Km'de, 35-40 kuruş arası bu kış şartlarında.

Siz hiç onlarla uğraşmayın bence, bir tane çıkma lpg taktırın 400-500 liraya. Sizi 2-3 ayda amorti eder
  • quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

pek çok kişi sat kurtul diyor da bozuk bi şeklide nasıl satarım ki

sen alım satım yapan bir öğretmendin yanlış hatırlamıyorsam... öylece sat gitsin abi, sıcak havada sat ne bileyim, birazda yeni sahibi uğraşsın.
  • karbüratörlü otomatik jikleli araçların soğuk havada çalışması için jikle sisteminin sağlıklı çalışması gereklidir. Bunu test etmek içi soğuk havada aracı çalıştırmadan yani marşa basmadan önce ,birkez gaz pedalı hızlıca sonuna kadar basıp bırakılır .Daha sonra marş basılır ancak gaz pedalına dokunulmaz , eğer araç yüksek devirde çalışmıyor ise ikinci kez gaz bedelına dokunmadan marşa basılır ve çalışması beklenir. Eğer yine çalışmıyorsa bundan sonra karbüratör boğulmuş anlamına gelir ve farklı çalıştırma işlemi uygulanması gerekir. İlk önce bu işte sürücü bilinçli olarak klasik karbüratörlü araç nasıl çalıştırılır ve ne yapılması lazım bunun bilinmesi gereklidir. Bu kosımlar biliniyor ve yine de araç çalışmıyorsa yine ilk şüphelenilmesi gereken şey karbüratör kelebeğinin soğuk havada kapanmadığından süphelenilmesi gereklidir. Aracın bu işlerini eskiden sadece bu işlerde uzmanlaşmış karbüratörcüler çözerdi. Yaşıyorlar mı bilmiyorum ama bu eski ustalar mekanik saat gibi gerekli ayarları yaparsa aracın hiçbir problemi kalmaz.

Glelim LPG mevzusuna , LPG zaten gaz fazında karbüratöre gönderildiği için bu ayarlar bozuuk da olsa genelde araç çalışmaktadır .Bu nedenle LPGlli ve karbüratörlü araç sahipleri otomatik jikle arızalarını bilmeselerde LPG fazında araç çalışabildiği için gerekli prosedürü bilmeden de araç çalışıypr olması muhtemeldir.

Bunların dışında herşeyi mükemmle olan araç olsa idi ilk başta çalışıp bir müddet sonra stop etmesi beklenir di .Bu da gerekliviskositeden yüksek yağın kullnıldığını gösterir. Bu şekilde semtpmlara bakılarak aracın neresi arızalı olduğu tespit edilebilir. Bu konuda aracın sucunun olduğunu sanmıyorum çünkü ekiden bütün araçlar karbüratörlü idi ve doğru bakımla 500000 km leri rahatlıkla tek bir karbüratör ile sonlandırılabilir. Yani özetle enjektşr ömrünün bakımları yapılır ve tamir takımları zamanında değiştirilirse bir karbüratör 2 hatta 3 katı ömrü vardır. Eski amerikanlarda 1milyon km ömre sahip karbüratörler mevcuttur .

• Gelin o uno ya 1.4 Tjet swaplayalım sizde rahat edin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: WapTRyphoon

quote:

Orijinalden alıntı: oneyli

pek çok kişi sat kurtul diyor da bozuk bi şeklide nasıl satarım ki

sen alım satım yapan bir öğretmendin yanlış hatırlamıyorsam... öylece sat gitsin abi, sıcak havada sat ne bileyim, birazda yeni sahibi uğraşsın.

alan adam sabah çalışmayınca söver arkamdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

Marş bastığınızda, "vuu" diye bir ses mi çıkıyor? Otomatik jigle demişsiniz ama marş basarken gazada basıp çekiyor musunuz?

Dördüncü Uno demişsiniz ama Uno'nun lpg'siz kullanılamayacağını öğrenememişsiniz bence kızmayın ama Araç o şekilde bildiğin C-D segmenti araçlar gibi benzin yakar. Km'de, 35-40 kuruş arası bu kış şartlarında.

Siz hiç onlarla uğraşmayın bence, bir tane çıkma lpg taktırın 400-500 liraya. Sizi 2-3 ayda amorti eder

bak bu iyi fikir ben buna bi lpg atsam sabahları lpg ile benzine gerek kalmaz değil mi? ben bunu niye akıl edemedim?

• ardaşlar araca lpg taktırdım. sabahları tek marşta çalışıyo. sorunu böylece hallettim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.