Şimdi Ara

Bilek incimesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 yıl önce sol el bileğim bisikletten düşmemle kırıldı 1 ay alçıda kaldı.Bugün arkadaşlar futbol oynuyorlardı bende gireyim dedim biraz oynadıktan sonra sırayla kaleye geçiyorduk sıra bana geldi geçtim ulan dedim her top oynayışımda bir şey oluyor bu sefer inşallah olmazTop sert bir şekilde sol elime geldi tabii gözüm karardı ilk başta acı hissetmedim duyamadım falan cebimden kantin fişlerini veriyorum adama abi bir şeyler ver diye meyve suyu falan içtim iyi oldum ama sızısı devam ediyordu arada bir hareket ettirince ağrıyordu okulda 19 mayıs için flama gösterisi yapılacak onun çalışmalarınıda sorun olmadan yaptım daha sonra eve geldim abim doktora gidelim falan dedi ben gerek yok dedim bir krem vardı onu sürdük bandajladık şimdi bileğim parmaklarımı oynatınca falan ağrıyor sizce doktora gitmeli miyim yoksa basit bir incime midir?Toptan bilek kırılır mı yani

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilek İncinmesi: Bilmeniz Gerekenler

Günlük yaşamda, "elime top geldi bileğim ağrıyor" şeklinde şikayetler oldukça yaygındır. "bileğe top çarpması" veya "bileğime top geldi" gibi kazalar, bilek incinmelerine neden olabilir. İşte bilek incinmesi hakkında bilmeniz gerekenler:

Belirtiler:

• Bilekte ağrı ve şişlik
    • Hareket kısıtlılığı
    • Morarma
    • Hissizlik veya uyuşma

Nedenleri:

• Düşme veya burkulma
    • Spor yaralanmaları
    • Tekrarlayan hareketler

Tedavi:

Bilek incinmesi tedavisi, yaralanmanın şiddetine bağlıdır. Hafif vakalarda şunlar önerilebilir:

• Buz tedavisi
    • Kompresyon
    • Bileği yükseltme
    • Ağrı kesiciler

Daha şiddetli vakalarda aşağıdakilere ihtiyaç duyulabilir:

• Bilek sabitleyici
    • Fizik tedavi
    • Cerrahi

Ne Zaman Doktora Görünmelisiniz:

Aşağıdaki durumlarda bir doktora görünmelisin:

• Ağrı ve şişlik birkaç günden fazla sürerse
    • Bileğini hareket ettiremiyorsan
    • Bileğinde hissizlik veya uyuşma varsa

Önleme:

Bilek incinmelerini önlemek için şu adımları izleyebilirsin:

• Spor yaparken koruyucu ekipman kullan
    • Isınma ve soğuma hareketlerini yap
    • Tekrarlayan hareketlerden kaçın
    • Bileğini güçlendirmek için egzersizler yap

Bilek incinmelerini anlamak ve doğru tedaviyi almak, hızlı bir iyileşmeye ve gelecekteki yaralanmaları önlemeye yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bizde mahallede zamanında oynuyorduk.Ben top almıştım yeni o zaman mahallenin abileri hemen aldılar elimden arsaya gittik orada oynuyoruz ama ben topa bişey olacak diye babam çağırıyor,gıtmem lazım bahaneler uydurup topu kurtarmaya çalışıyorum.Kaledeyken bi şut geldi bileğim geriye doğru yamuldu ağladım numara yapma lan topu götürmek için dediler devam ettiler ben ağlıyorum yaşıt arkadaşlarım yanımda melih abi gerçek galiba dediler eve gittik ordan hastaneye çatlamış.Alçıya sardılar eve giderken babamla karşıdan gelıyordular kolumu görünce babama söyliyecem diye korkup kaçmışdılar.O günlerde 23 nisandı hatta yabancı çocuk gelecekti bana kolum yüzünden başkasına vermişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skyfor

Toptan bilek kırılır mı yani

Hemde nasıl Kırılmamıştır heralde senin ki ama kırılır yani şahitlerim var.
  • Aman arkadaşım çok dikkat et. Alışkanlık yaparsa çok feci oluyor. Çok sevdiğim masa tenisi sporu hayatımı bitirdi kendileri. Aman dikkat.
  • Geçmiş olsun inferno Yani beyler oynatabiliyorum sorun yok ama biraz ağrı var bandajlı olmadığı zaman daha az acı çekiyorum gitsek mi endişelendim şimdi yanlış kaynama olursa bir daha kırarlar

@Slash

Kardeş elektro gitar çalıyorum tüm çabam ondan yoksa umrumda değil ayrıca Slash'in büyük hayranıyım nicki bana satsana

Bir daha top oynarsam neyim aha buraya yazacağım oynarsam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skyfor -- 17 Mart 2010; 19:03:50 >

• Benimde bilek alçıdan yeni çıktı. Tekrar kırılmaması için 1 ay boyunca spor, ağır kaldırma v.b. şeyler yapma dedi. Bence git, kırılmış olabilir. Ama bazı kişiler bir kere kırıldıktan sonra ikinciyi anlarsın diyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Furkan Yağız

Benimde bilek alçıdan yeni çıktı. Tekrar kırılmaması için 1 ay boyunca spor, ağır kaldırma v.b. şeyler yapma dedi. Bence git, kırılmış olabilir. Ama bazı kişiler bir kere kırıldıktan sonra ikinciyi anlarsın diyorlar.

Kırıkta değildi çatlak+ yerinden çıkmıştı o acı bu acının yanından bile geçmiyor onda hareket ettiremezdim bileğimi kaldırdığımda elim aşağı düşüyordu Alçıdan çıktı 2 gün yine hareket ettiremedim Neyse muhtemelen annem gelince zaten hadi hemen hastaneye diyecek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilek Nasıl kalınlaştırılır?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doktora gittik ödem oluşmuş dedi 2 tane iğne vurdular kıçımaEğer rahatlamazsam yarın ortopediye gidecekmişiz içim rahatladı
  • Beyler sorun yok şuan ödem çözülmüş heralde çok zorlayınca azıcık bir acı oluşuyor o da geçer daha yeniAma siz siz olun bir şey olursa doktora gidin adamlar iğneyi yaptı rahatladım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.