Şimdi Ara

bilek kırılması sonrası parmaklarda güçsüzlük

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sol el bileğim bundan 1 hafta önce kırıldı. 1 haftalık süre boyunca hızlı bir iyileşme süreci yaşadım. duş alırken alçı istemeden ıslandı ve çıkarmak zorunda kaldım. hastaneye gidip tekrar alçıya aldırmadan önce elimde bir uyuşma ve güçsüzlük olduğunu fark ettim. kırık elimde anormal derece güçsüzlük ve tuhaf bir elektriklenme hissi var. bileğime dokunduğumda başparmağımın ucuna kadar elektrik hissi yaşıyorum. kırıklarda bu normal midir ?

• Çok geçmiş olsun hocam acil şifalar dilerim
  • Kırıklarda kırığın boyutuna dediğiniz şeyler gayet normal fakat anlamadığım şey siz hala alcisiz mi dolasiyorsunuz?

Ekleme: Elektriklenme hissinin sebebi sinirsel problemdir, sinirinizde bir hasar olsa doktor söylerdi diye düşünüyorum. Elinizdeki ödem sonucunda sinirinize bası olmuştur ve zamanla geçecektir. Ödemi çözmeye yardımcı olmak için de ara ara kullanabildiğiz alci dışındaki parmaklarınızı hareket ettirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 13 Kasım 2018; 0:20:46 >
  • Kas tembelliği oluşmuş, tekrar alçıya aldırmakta fayda var kaynayan yer çatlarsa iyileleşme süreci uzar iltihaplanma yaparsa platin ile sabitlenmesi gerekebilir bu da hiç hoş olmaz.
  • N. Medianus kesisi yaşıyorsunuz hocam. Acil ortopediye gidin
  • Dostum arkadaşın dediği Median sinir diye adlandırdığımız sinirde bir sıkıntın var. 2 ihtimal var : bilek kırığı sonrası sinirinde kemiklerin sivrileşen kısımlarının sinirinde kesi oluşturması ki dönüşü yoktur ama düşük ihtimaldir. 2.si de kırılmanın yumuşak dokuda oluşturduğu hasar kaynaklı bir ödemin varsa o sinirine bası yapıyor olabilir. Olasılığı yüksek olan seçenektir. Zamanla ödem geçer ve şikayetlerin gider. Ama kesinlikle hafife alma acil bir cerrahi müdahale dahi gerektirebilir. Şüpheci yaklaşmanı tavsiye ederim. Gittiğin doktor bir röntgen çekip bakar muhtemelen sadece. Paran varsa özelde bir MR ile kontrol ettir. Sorun olursa özelden yardımcı olabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.