Şimdi Ara

Bilen var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımızın olmazsa olmazı nelerdir. Mesela bilgisayar harddisksiz çalışabilir mi? (burada bios'un açılması yeterli) pek ram olmayınca bios çalışır mı? Ya Cpu ? Bunları merak ediyorum.

• Anakart, işlemci ve ram olması yeterlidir. ( Bir de monitör )

Edit : Aslında anakart tek başına çalışmaktadır. Sadece sisteme bağlı cpu, ram veya monitör olmadığı zaman uyarı vermektedir. Bios'un görevi de bunları çalışmaya hazırlamaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lockheed -- 12 Kasım 2006; 16:12:56 >
  • Anakart olmadan işlemci,ram,harddisk vs...vs. çalışmaz.Bilgisayarın temel bileşenlerinin hepsi birbiriyle alakalıdır.Yani biri olmadan diğeri çalışmaz.İnsan vücudu gibi kalbi olmadan yaşayamaz,ağzı olmadan yemek yiyemez, vs... gibi örneklendirebiliriz.
  • Sağolun arkadaşlar özür dilerim atlamışım. bir anakart var tabii ki.
  • Diyelimki sistemimizde bir problem var. Psu sağlam anakart yanmamış cpu iyi çalışıyor. AMA ekrana görüntü gelmiyor. ilk şüphelendiğim ekran kartı oluyor. ekran kartını sağlamıyla değiştiriyorum; sistemimde harddisk takılı olmadan problemin ekran kartında olup olmadığını anlayabilirmiyim? Kusura bakmayın karışık oldu.
    :)
  • Anlayabilirsin. Ekran kartı probleminin harddisk ile bir alakası yok ama bunu da belirteyim :) Birbirinden ayrı parçalar.
  • bilgisayarı illa "bişeysiz" çalıştırma fantezin var galiba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olmazsa olmazlar: ankart-işemci-ram-ekrankartı-psu
    monitör olmasada biosa kadar açılır ama sen göremezsin
    Ayrıca ram olmazsa kısa kısa sürekli bip sesi yapar
    ekran kartı olmazsa 1 kısa 2 uzun bip yapar ve susar
  • Bartpe, ReatogoXPE, MandrakeLinux...
    Bunlar çok hoşuma gidiyor, hddsiz işletim sistemi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.