mrb arkadaslar...bende p4 2,4 256 ddr ram 40 gb hdd 64 mb ekran kartı olan bır makına var su an...gecen ay bılg spy gırmıstı neyse ms antıspy avast falan kurduk kurtulduk daha sonra makına calısırken bır anda donmaya basladı..bılg formatlayıp yenıden wındows kurduk....ama gene aynı bu sefer daha sıddetlı bır sekılde makıne acıldıktan 2,3 dk sonra donmaya basladı..makınamın ekran kartı nı ve ramını calısan sıfır aldıgım urunlerle degıstırdım ama sorun gene aynı..sızce sorun donanımsalmı yoksa wındows ıle ılgılımı acıl yardım ıstıyorum arkadaslar..
rami ve ekran kartını elindekilerden daha üst yani 256 yerine 512 ram 64 yerine 128 lik ekran kartı denediğin halde mi yaptı bunlara rağmen yapıyorsa power supleyi de bir dene başka çalışan power supley al dene derim zira güç yetiremiyor gibi
mrb arkadasım powersupleyı degıstırdım zalman 400w lık power vardı elımde onu taktım ama bılg. gene aynı ılk acıldıgında donuyor makına ya reset etıyorum bu ıslem ıkı kere oluyor daha sonra tekrar reset lıyınce makına normal calısıyor..sıze bıos ta bı sorun olanılırmı.
İşlemci sıcaklığı da yüksek olabilir. Onu da bir kontrol et istersen.
Sorun bana harddiskteymiş gibi geliyor.
ram taktıktan sonra ramlarin timingleriyle oynadınmı? özellikle write cycle 1T 2T ayarına dikkat et onu 2T ye getir derim.
mrb arkadaslar bıos resetledım sonuc gene aynı.cpunun sıcaklıgı yuksek degıl ılk aldıgım gunden berı aynı derecede sorun yok yanı..ama hdd 3-4 senelık makına ılk acılırken hdd ses gelıyor benımde aklım ona takılıyor..hdd ne gıbı sorun olabılırkı sızce bırde bahrıkutlu arkadasım ramlerın tımıg demıssın su an kasada tek 256 ddr ram var..ramlerın tımıng ını nasıl degıstırebılırımş..sımdıden hepınıze tessekkur ederım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme